Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 8, 2012

Kalendar Karnival Pengajian Tinggi Negara 2012 | Kali Ke 8

Setelah 3 tahun berkhidmat didalam bidang akademik saya tak pernah terlepas menjadi urusetia Karnival Pengajian Tinggi Negara untuk Booth UiTM.  Slogan yang biasa kita dengar setiap tahun "Jom Masuk U" ini mengumpul IPTA dan IPTS seluruh Malaysia. Ia dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi setiap tahun.
Tahun 2012 Negeri Pahang dijadikan tempat majlis pelancaran pembukaan yang akan diadakan pada 14-15 Januari 2012 dan diikuti oleh negeri-negeri lain.  Tarikh penganjuran setiap negeri berbeza membolehkan sesiapa yang terlepas tarikh boleh pergi ke Negeri lain.
Kalau di Kelantan kebiasaan akan dibuat di Kelantan Trade Center (KTC) bersebelahan Stadium Kelantan.  Tahun 2012 ia telah diubah ke Perkarangan Stadium Sultan Muhammad ke-IV Kota Bharu, Kelantan yang akan diadakan pada 25 - 26 Febuari 2012.  InsyaAllah saya akan berada disana sebagai urusetia booth UiTM Cawangan Kelantan sebagai wakil kepada UiTM Iinduk.
Berikut adalah jadual tarikh dan tempat karnival seluruh Ma…

Pakej Murah Lagi dari DiGi RM43 / Sebulan | BlackBerry® Torch™ 9810

Saya selalu berangan nak dapat smartphone free.  Tapi, apa kan daya, tak ada orang yang nak bagi.  Terpaksalah buat bisnes kecil-kecilan secara online.

Antara smartphone yang tersenarai dalam gadget impian saya adalah BlackBerry Torch. Banyak dah model torch ni menembusi pasaran.  So, kalau ada sapa-sapa yang baik hati boleh la hadiahkan saya sebijik.  Paling best, tak perlu lagi nak tunggu orang klik iklan nuffnang semata-mata nak beli smartphone baru..

Nak tunjuk sikit pakej terbaru dari DiGi yang sentiasa menawarkan harga pasaran paling susah nak beat.  Dah berapa kali saya dalam delima nak tukar kepada line DiGi dengan pakej smartphone yang mengancam.  Malangnya, daerah Machang, Kelantan ini sukar untuk mendapat capaian jaringan DiGi... Terpaksalah melupkan hasrat hati.  Syarikat telekomuniasi lain? erm... agak sukar nak kalah kan harga yang DiGi tawarkan.

Ada siapa-siapa ke yang tak setuju.  Saya bukan nak promote DiGi.  Tetapi sekadar berkongsi apa yang terlihat.  Saya langsung…

Cara Aktifkan Celcom Broadband Pek Komputer 1 Malaysia. FREE sebulan! RM25 bulan seterusnya

Ramai yang tahu pasal limited broadband yang dikeluarkan oleh Celcom baru-baru ini.  Yang pasti produk banyak dipasarkan di online... kalau pasaran offline tak jumpa lagi... Tapi tak tahu lah sekiranya ada kedai yang dah mula menjual.  Saya dah pernah buat entry pasal broadband ini di sini. Ramai yang bertanya berapa harga starter pack yang saya jual.  Saya menawarkan starter pack ini dengan harga RM60.00 sahaja.  Maklumat lanjut boleh klik disini.


Saya mendapat maklum dari staff Celcom bahawa pek broadband 1Malaysia ini adalah limited dan tak pasti bila ia akan stop pengeluaran. 

Ok. Mungkin dah ada customer yang dapat starter pack ini tapi masih belum aktifkan lagi. Ada 2 kaedah untuk aktfikan sim kad broadband ni.

PERTAMA

Setelah anda menerima, terus pergi ke Celcom center atau telefon kepada celcom (dail 1111) maklumkan bahawa anda ingin mendaftar dan aktfikan sim kad broadband skmm projek komputer 1 malaysia.  Mereka akan meminta detail peribadi dan jenis telefon yang anda guna.

Kisah Hasbul 'Aqill | Jutawan Internet | Rahsia Membina Empayar Online

Assalamualaikum w.b.t. salam pagi yang indah.  Orang tua-tua pesan, bagun awal-awal pagi supaya mudah rezeki masuk.  Secara simboliknya nampak seperti tiada logik dan sukar untuk diperjelaskan secara praktikal.
Tetapi, sangat halus cara orang dulu-dulu mendidik.  Mereka mengajar kita untuk menjadi seorang yang rajin dan tidak malas.  Bagun pagi menyebabkan kita merasa segar dan rajin untuk bekerja.  Cuba bayangkan sekiranya kita tidak dididik untuk bangun awal dari kecil.  Sampai sekarang nak bangun perkeja pun malas.  Kalau bangun lewat, kesannya sukar untuk kita cergas.
Hari ini saya nak berkongsi dengan semua kisah asal saudara Hasbul.  Mesti ramai yang dah kenal dengan usahawan online ni.  Dengan minat mendalam dalam penulisan beliau berjaya menjadikan perniagaan online sebagai kerjaya tetap.  Dibawah artikel saya sertakan link ke blog beliau.  Mari sama-sama kita baca kisah beliau.


Berhadapan dengan deruan bunyi deretan kereta dan melihat kesibukan dunia di ruang balkoni awal pag…

BROADBAND (Pek Projek Komputer 1 Malaysia) HANYA RM25 SEBULAN

Saya jarang meletakkan iklan sebarangan untuk mejual didalam blog.  Saya juga tidak menggunakan blog saljuhumairah ini sebagai tempat jualan iklan sebarang.  Saya hanya memilih iklan yang betul-betul diyakini untuk dijual disini.So, hari ni nak promote sikit barang baru.  Baik punya.  
Baru-baru ini, Celcom mengeluarkan servis pakej Jalur Lebar (Broadband) SKMM atau dikenali sebagai Jalur Lebar untuk Projek Komputer 1Malaysia.  Saya terbaca dalam satu laman menyatakan pakej ini adalah antar pakej broadband yang paling murah di Malaysia setakat ini.  Mulanya tak percaya.   Saya mula mencari dalam internet.  Disebabkan baru lagi diperkenalkan masih kurang maklumat yang boleh dipercayai sebagai rujukan. Akhirnya, saya membuat panggilan ke Celcom Center berkenaan hal ini.Jawapan dari Celcom sangat meyakinkan dan saya dengan tidak segaja membuat tempahan melalui member.  Apa yang best? Daftar sehari jer.  Dah boleh guna segera.  Saya membuat beberapa percubaan kepada broadband ini dengan me…

Kata-kata Hikmah | Dato' Dr. Fadzilah Kamsah

Assalamualaikum w.b.t.

Dah lama saya tidak berkongsi kata-kata hikmah sebagai motivasi kelangsungan hidup.  Saya ingin berkongsi email yang saya rasa sangat berguna untuk diri saya sendiri dan semua... harap bermanfaat.

Dato' Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata......


" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu  ( tak kira masih hidup @ telah tiada )".......... nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu...

Berdasarkan Hadith Nabi :

"Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari"

Huraian hadith:


- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )

- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah)

- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. ....tadah tangan dan bayangkan wajah k…

Ensiklopedia Solat | Panduan Lengkap untuk anda dan keluarga

Product Information
Ensiklopedia Solat.

Penulis: Rohidzir Rais, Fuad Ismail dan Mohd Wahid Abd Hanif.

Ciri-ciri istimewa Ensiklopedia Solat.

Maklumat dan ilmu berkaitan dengan solat. Mengandungi pelbagai keterangan dari aspek fiqah, falsafah, sejarah dan saintifik.Setiap entri disampaikan dengan mengintegrasikan semua aspek ilmu supaya sesuai dengan rujukan kontemporari.Disusun mengikut pendekatan mesra pembaca.Disertakan dengan ilustrasi, foto, gambar rajah, peta minda dan jadual.Setiap hadis yang diketengahkan dicatat bersama matan, sanad dan nombor hadis untuk memudahkan para pembaca membuat rujukan. 



Hubunig:- HISHAM (012-2420437) Untuk mendapatkan Ensiklopedia Solat,  Hadiah Percuma Disediakan.




Share|

Petua Cara-Cara untuk memastikan x-girlfriend anda melupakan anda

Bagi couple yang dah lama bercerai, tetapi pasangan anda masih lagi menghubungi sedangkan anda dah nak mengorat orang lain, boleh lah amalkan petua ini. Cara-cara untuk melupakan sesuatu perkara:-
1. Anda cari semut
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2. Bagi pasangan anda Makan semut tu...

Kesannya pasti berhasil kerana masa kte kecik2 dulu kan orangg selalu cakap:
"kenapa ko ni slalu lupa?? Mkn semut ke??"

Jadi, itulah caranya~~
p/s: Berfikir sebelum bertindak adalah manusia yang sihat... Sihatkah Anda?

Share|

Pakej Murah Digi | HTC Sensation XL | RM48/monthly

Syarikat telekomunikasi DIGI yang popular dengan orang kuning sangat terkenal dengan promosi-promosi gempak yang mengiurkan. Paling terkini, DIGI menawarkan pelan termurah di Malaysia dengan bayaran RM48 setiap bulan.  Pelanggan boleh mendapatkan HTC Sensation XL dengan Harga RM1399.00. Harga pasaran HTC Sensation XL ini adalah RM1930.00.  Rujuk sini untuk harga pasaran.



Key Features: Includes custom Beats headsetsRecords amazing HD quality videoLarge 4.7 inch screenThe BEST sound and sight on a mobile device Maklumat lanjut HTC Sensation XL boleh rujuk sini.

Pakej Menarik DIGI.





Share|