oIS2fYbWQ2DeA6S7iNSKMc-18dE

Buku Terbaru Untuk Di miliki

IKLAN BERBAYAR

Pengikut

Apesal Tak Baca?

Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumlah Kunjungan

IKLAN BERBAYAR. BERMINAT? EMAIL: inersisham84@gmail.com

Rabu, 6 Jun 2012

[PERHATIAN] Pelajar Diploma UiTM Cawangan Kelantan Sesi Jun 2012

[PERHATIAN] Pelajar Diploma UiTM Cawangan Kelantan Sesi Jun 2012

Group Rasmi Rakan HEA >>> http://www.facebook.com/groups/rakanheauitmkelantan/


[MASALAH - PENDAFTARAN KURSUS - JADUAL]

Pihak UiTM Cawangan Kelantan sedang berusaha bersungguh-sungguh menyelesaikan masalah Jadual. Faktor utama adalah ruang kuliah.

Namun ada beberapa masalah yang bukan disebabkan Jadual.

1. Masalah Kokurikulum, boleh rujuk dengan En. Khairul (Pegawai Ko - Bahagian HEP)... dia boleh membantu menyelesaikan masalah KO. Boleh hubungi beliau di NO. 09-9762000 - sebut nama, jawatan dan bahagian. ~Atau~ datang kampus dan berjumpa beliau di Pejabat HEP.

2. Masalah tidak boleh login. Semua pelajar yang menggunakan IC sebagai password telah di "reset" oleh pihak InforTech Shah Alam. Oleh itu, semua masalah ini boleh diselesaikan dengan klik lupa kata laluan. *Pastikan anda update email. Bagi yang lupa kata laluan email anda sendiri, buat email baru dan datang kampus untuk kemas kini maklumat email anda. (Siapa yang suruh letak password susah-susah sampai diri sendiri tak boleh login... sama dengan yang sorok kunci peti besi yang isi duit susah-susah...)

3. Masalah CK - Pastikan anda bayar yuran semester, yuran pengekalan status sebagai pelajar, datang mendaftar... status anda akan kembali aktif, baru boleh daftar kursus. Sekarang anda bukan lagi pelajar aktif. Sistem kata "status anda suspended".

4. Masalah bertindih disebabkan anda repeat paper (ulang kajian semula) boleh minta nasihat dengan penasihat akademik dahulu atau rujuk Koordinator Kursus.

5. Masalah limited jam kredit - boleh mintak pandangan Koordinator Kursus. Mungkin anda akan lebih cemerlang dengan kredit yang telah dihadkan.

Sekian. Selamat maju jaya. Semoga mendapat ketenangan jiwa. Jangan sedih sehingga menyebabkan anda murung dan tak mahu belajar. Ada yang lebih kritikal, sedih sehingga merajuk tak datang kelas. Jangan... Jangan... Jangan... Bersedih...

p/s: Entry ini adalah dari group Rakan Hea UiTM Kelantan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

Simple Template edited by Blogger Malaysia :: Powered by Blogger