Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 25, 2011

The party doesn't end on New Year's Day, win passes for the next party in 2012! | Selamat Tahun Baru 2012

Entry Penamat untuk tahun 2011. Entry ini di sponsor oleh Says.my. Diambang Tahun Baru 2012.
Peringatan. Jangan Makan Twisties................................................................................................................


..................................................................................................semasa tengok konsert. Nanti tercekik.
Jom Tengok Konsert Tahun Baru 2012 dengan Twisties
The party doesn't end on New Year's Day, win passes for the next party in 2012!: The starz are out in 2012 and the dates have been aligned...
January 7th marks the date when 8 potential starz will battle it out on the stage to give you the most entertaining time ever! After a gruelling search, 8 groups/individual talents made it to the final Twisties Superstarz and will be showcasing their music after receiving special grooming attention from 4 celebrity judges. The 8 finalists to look forward to are :

Avantguard (A.V.G.)
Rhythm Nation
Cheryl Koh
Mero
Jason …

Kata-kata hikmah Hamka | Selamat Tahun Baru 2012 | Keyakinan

Kata-kata hikmah Hamka | Selamat Tahun Baru 2012


Kita dan semakin hampir dengan tahun baru 2012. Tinggal lagi beberapa jam contdown.  Macam tahun-tahun yang lepas saya akan kongsikan kata-kata hikmah Hamka yang boleh mecetuskan motivasi dalam diri untuk bergerak dengan lebih maju di tahun akan datang.


Kata-kata hikmah kali ini berkaitan dengan keyakinan.  Keyakinan hanya untuk Allah adalah yang terbaik dalam mewujudkan keyakinan dalam diri kita.  Kita tidak perlu membuktikan apa yang kita buat kepada manusia-manusia lain.  Keyakinan hanya pada yang Satu akan meningkatkan pontensi diri kita.  Jadi kita tidak perlu takut kepada sesiapa.


"Kita harus yakin bahawa apa yang ditentukan oleh Allah buat kita, itulah yang terbaik. (Hamka)."




Share|

Template Blogspot Mesra SEO Percuma dari blogger Sensasi Ariffshah.

Assalamualaikum w.b.t.  dan salam sejahtera.  Salam pra-tahun baru untuk semua.  Sempena tahun 2012 sedikit perubahan perlu dibuat keatas blog saljuhumairah yang dah lama kusam.  Design template yang tak pernah ubah setelah 5 tahun.
Cadangan nak transfer dari platform blogspot ke wordpress.  Tapi, alahai sayanglah pulak kenangan try and error dengan blogspot saljuhumairah ni. Kalau nak buat pun, mungkin my another blog yang lebih fokus dan ada niche area nya.
Selamat ariffshah.com muncul menyelamatkan keadaan.  Blogger sensasi ni offer disaat fikiran ini mengalami delima yang amat sangat.  Memang tak dapat dinafikan platform wordpress lebih mesra SEO berbanding blogspot.  Tapi kadang-kadang sentimental value lebih utama.  Ada juga blogger yang berjaya dengan hanya menggunakan blogspot percuma tanpa domain dan hosting.  Tetapi, content mereka memang power habis. So, apa lah sangat blog saljuhumairah.  Mungkin akan mendapatkan nama domain, tetapi masih kekal dengan blogspot kot.


Ok. Kembal…

Apa Kata Ust. Zahazan Mohamed tentang Majalah Solusi?

Saya bukanlah seorang yang pandai agama.  Namun, saya bersyukur dikurniakan nikmat Islam setelah lahir ke alam dunia.  Sedikit kesal kerana ketidak pandaian agama saya tidak pernah diperbaiki.  
Saya pernah mendengar daripada seorang ustaz.   "Sebagai umat islam kita perlu sentiasa bertaubat.  Taubat yang betul-betul taubat perlu disegerakan tanpa penangguhan.  Allah tidak pernah hairan kepada kita melakukan maksiat, dosa dan sebagainya kerana kita memang dilahirkan sebagai manusia / insan yang sememangnya mempunyai sifat begitu.  Kita juga bukan maksum, tidak perrnah melakukan maksiat seperti nabi.  Tetapi Allah hairan kenapa sebagai manusia kita tidak bertaubat.  Sejahat mana kita, kita mempunyai hak untuk bertubat." Saya hanya berkongsi, semoga kita semua diberi cahaya dan pentunjuk.  Salah satu rujukan bagi memenuhi permintaan makanan rohani adalah Majalah Solusi. Majalah yang menghimpunkan penulis-penulis yang pakar dalam bidang masing-masing bagi membincangkan isu-isu…

Apa ada dalam Majalah Solusi Isu 28?

Majalah Solusi menyampaikan maklumat berasaskan Motivasi Islam dan Fardu Ain yang diterbitkan oleh syarikat TELAGA BIRU SDN. BHD. mengikut tajuk.  Setiap isu fokus kepada isu-isu semasa yang menjadi persoalan masyarakat. Ia padat dengan pelbagai maklumat yang dipersembahkan dalam bentuk santai dan profesional seiring dengan situasi semasa.  
Ia juga mengumpulkan penulis-penulis terkenal seperti Dato' Dr. Hj Mohd Fadzilah Kamsah, Ustaz Zaharuddin Abd. Rahman, Dr. Zulkifli al-Bakri, Dato' Ismail Kamus, Dr. Abd. Basit Abd. Rahman, Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood, Dr. Irfan Khairi, Ahmad Fadzli Yusof dan ramai lagi.  Majalah solusi menjadi altenatif kepada bacaan-bacaan picisan yang merosakkan dan melalaikan masyarakat dengan tagline "Membawa Cahaya ke Dalam Rumah".  
Majalah Solusi Isu 28 bertajuk "Rosak Akhlak Rosak Ibadah"
Apa Yang Menarik dalam Isu 28?

TAFSIR : "Golongan Kanan dan Golongan Kiri"HADIS : "Orang Gagah Mampu Mengawal Marah"…

Internet Marketing Services For Newbie

Internet Marketing Services For Newbie.

Internet marketing services become easier to develop your online business. So lots of people are showing interest in online business but it has also some techniques and strategies, which are needed to be, focus to everyone. At first it should be known to a newbie before starting his business on internet. So internet marketing always needs a good strategy. Must prepare your list before starting your work and then select the internet marketing service according to your job’s nature.
Here we are suggesting few supports for a newbie for easy decision. 
• Advertise your business
After setting your ideas for advertisements, choose your target audience at first. You can utilize advertising medium, as a tool to reach at your targeted group. It will be better, if you choose one medium for your advertisement like article marketing, search engine marketing, email marketing, marketing through pay per click service or through affiliate management service. 
• …

HTC SENSATION VS SONY ERICSSON XPERIA ARC

0.0% (0 Votes)