Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 4, 2011

Seminar Prcutan Bisnes Hujung Tahun di KL | 18 Disember 2011

Sedikit maklumat untuk perkongsian semua. Klik sini untuk rujukan. Anda ingin jadi usahawan dengan cara mudah, menarik & mampu menjana pendapatan ? Anda boleh terus mulakan bisnes sendiri setelah selesai seminar dan boleh menjual pelbagai produk yang disediakan oleh pembekal secara PERCUMA, tanpa perlu beli terlebih dahulu, tanpa simpan stok dan tanpa penghantaran.

EdyMart merupakan Hub Usahawan Online yang menyediakan platform untuk usahawan menjalankan perniagaan dengan mudah, menarik dan mampu menjana pendapatan.

Hub ini terdiri daripada pelbagai golongan usahawan seperti pengimport, pengilang, pembekal, pemborong, pengedar, peruncit & pelanggan.

Kemudahan yang disediakan melalui hub ini ialah Latihan Keusahawanan, Khidmat Nasihat, Kedai Online EdyCart, Produk & Perkhidmatan, Import & Export, Pemantauan Berterusan dan Stratergi Pemasaran.

Jom hadiri Seminar Pecutan Bisnes yang dianjurkan oleh EdyMart (M) Sdn Bhd.

Antara yang akan anda pelajari.

1. Memb…

Hub Usahawan Online - Untuk yang baru belajar nak berniaga

Beberapa minggu yang lepas saya ada join group facebook edymart yang aktif melatih usahawan-usahawan baru dalam facebook.  Group ini lebih fokus kepada perniagaan produk fizikal yang dijalankan secara offline dan online.

Kebanyakan ahli group ini langsung tidak mempunyai knowledge tentang pemasaran internet (IM - Internet Marketing). Kami di latih step-by-step melalui online dan online.  Ada juga latihan melalui On Job Training (OJT) secara offline dengan menyertai seminar dan majlis-majlis seperti berniaga di booth.

Group ini dipanggil EdyMart. (Hub Usahawan Online) Iaitu, membawa maksud "Easy do Your Marketing and Relationship Together". Nak Join group ni boleh ke link pengedar atau group fb. Misi dan Visi sangat jelas iaitu:
VISI
Melahirkan usahawan offline dan online yang maju dan berdaya saing hingga ke peringkat antarabangsa.

MISI
Mewujudkan prasarana dan kemudahan infrastruktur kepada usahawan dalam membimbing serta membentuk mereka menjadi usahawan yang berjaya.


Rea…

Jangan Beli iPhone 4S Malaysia Sebelum Baca Ulasan Saya

Saya tak pasti apa kata orang pro dan kontra tentang iPhone 4S Malaysia.  Saya pasti ramai yang masih teragak-agak samada perlu atau tidak untuk mendapatkan iPhone 4S Malaysia. Saya akan cuba berikan lebih gambaran tentang produk ini dengan lebih terperinci dan gambaran yang lebih jelas.  
Ringkasnya, iPhone 4S Malaysia ini adala:
"Smartphone" paling terbaik walaupun persaingan dari rangkaian Anroind bersepah dipasaran.
Berkenaan apa yang ada pada produk ni, saya boleh rungkaikan sebagaimana berikut yang membezakannya dengan produk-produk lain yang sama di luar sana adalah:
1. Cip dual-core A5 Apple. Performance yang lebih laju dan paparan grafik yang dapat menewaskan persaing-pesaing Apple. 2. Kamera baru bagi produk Apple dengan "andvance optics" dan "Full 1080p HD resolution" rakaman video. 3. IOS 5 iaitu sistem operasi yang paling maju kategori "smartphone" di dunia dengan ciri-ciri baru. 4.  Fungsi iCloud iaitu satu penemua…

Kemaskini 100 Bloglist Hujung Tahun 2011 | Senang Blogwalking

Amaran!!! [Ini adalah sticky post.  Ia akan kekal diatas sehingga 30 Dis 2011. Turun ke bawah untuk posting terkini] ~ semua yang tersenarai akan dimasukkan mengikut kategori ikut tema blog [Senarai blog terkini dikemaskini setakat 3 Disember 2011]
Beberapa hari lepas saya ada cerita pasal malware dalam blog saljuhumairah ni.   Dalam keterpaksaan saya terpaksa 'remove' semua bloglist. Kena lah buat semula... mohon maaf kepada blogger yang dah dalam senarai dulu.

Semua tahu kan, bina senarai blog sangat penting untuk blogwalking.  Ia adalah kaedah paling mudah bersosial dalam dunia blog.  Selain merapatkan hubungan silaturrahim dan jalinan 'network' ia dapat membina kredibiliti seseorang blogger.

Cameron Highland

PERDANA | Budaya Perdana UiTM
P - Pantas Dan Positif

E - Empati

R - Relevan

D - Daya

A - Amanah, Adil Dan Integriti

N - Nilai Tambah Dan Kelainan

A - Arif Dan Berilmu
Published with Blogger-droid v2.0.1

Android sana, Android sini, Android atas, Anroid bawah.

Android sana, Android sini, Android atas, Anroid bawah.  Semuanya Anroid.
Ramai orang menyebut perkataan Android kebelakangan ini.  Ada juga yang langsung tidak menggunakan dan tidak tahu pasal Anroid ni tetapi tetap ingin menyebut.  Kadang-kadang terasa lawak bila Anroid menjadi fenomena, semua orang kecoh.
Apakah sebenarnya Anroid ni?
Androidadalahsatu sistemoperasi(Operating System – dalam bahasa orang puteh) untukperanti mudah alihsepertitelefon pintar (Smart phone) dankomputertablet (tablet PC).
Iadibangunkan olehPerikatanTelefon bimbitTerbuka (Open Sources)yang diketuaioleh Google.
Googlemembelipemajuperisian,AndroidInc pada tahun 2005.Dengan terbukanyapengagihanAndroidpada November5, 2007telah diumumkan denganpengasasPerikatan

Mencari Tuhan Yang Hilang

"Ketika melupakan apa-apa yang kami peringatkan kepada mereka, justeru Kami buka pintu segala jesempatan buat mereka. Maka kemudian ketika mereka merasa senang, merasa gembira, dengan keberhasilan  dengan kejayaan mereka  tiba-tiba kami siksa merrka dengan sekoyong-koyong, jadilah mereka terdiam berputus asa." (Al-An'am: 44)
Published with Blogger-droid v2.0.1

Kata-kata hikmah | Mencari Tuhan Yang Hilang

35 Kisah perjalanan spiritual menepis azab dan menuai rahmat.
Buku yang dikarang oleh Ust. Yusof Mansor menjadi salah satu koleksi yang sangat bernilai dalam simpanan saya. Ia merupakan bacaan penyejuk hati yang membangunkan jiwa yang runtuh.
Ia ditulis berdasarkan pengalaman hidup penulis setelah usai menempuh kehidupan kelam, kehidupan yang jauh dari nilai-nilai moral, apalagi nilai ketuhanan.
Banyak perenungan sufisik danhikmah yang luar biasa melalui 35 kisah yang akan membawa kita semakin menyedari akan hakikat hidup dan kehidupan untur kita menggapai kebahagiaan sejati.
Buku yang bernilai RM22.90 ini saya beli Pasaraya Tesco Taiping, Perak.  Di sebuah kedai yang menjual perhiasaan dinding bermotifkan islam milik saudara seislam kita dari Pakistan. Ia diterbitkan oleh penerbit seberang, Seri Refleksi | Sebuah terapi spiritual dalam membangunkan jati diri seorang muslim.
Buku ni susah sikit nak dapat di Malaysia.  Perlu order dari seberang atau cari di kedai-kedai terpilih. Publ…

Perbandingan Tablet PC dengan komputer riba | Kelebihan dan Kekurangan

Perbandingan dengan komputer riba

Kebaikan dan keburukan komputer tablet merupakan perkara yang sangat subjektif untuk dinilai. Apa yang disukai oleh seseorang belum tentu disukai oleh orang lain.  Begitu juga sebaliknya.  

Berikut adalah perkara biasa yang dibanding komputer riba:

Kenapa Ramai Beli Android Tablet PC | Review dan Pandangan

Sekarang ni banyak sangat dah syarikat elektronik yang mengeluarkan gadget Android Tablet PC di pasaran.  Kadang-kadang rambang mata dibuatnya.  Boleh dikatakan dah menjadi fenomena.

Antara faktor utama ia meletup di pasaran adalah ringan dan mudah nak usung kesana-kesini.  Tak macam laptop atau netbook.  Loading masa turn on pun lebih laju dari laptop dan screen yang lebih besar jika nak dibandingkan dengan smartphone yang terpaksa menjegilkan mata bila nak baca nota.

Perbandingan CSL DROIDPAD MI700 dan Huawei IDEOS S7

Tadi berborak dengan rakan sekerja yang sekarang tengah kencang bisnes electrocik gadget.  Sambil-sambil minum teh sempat belek2 produk terbaru dia.  CSL DROIDPAD MI700 dan Huawei IDEOS S7.  Sekarang memang tengah panas produk-produk tablet PC ni.
Dua-dua produk ini memang terbaik dan agak berpatutan jika nak dibandingkan dengan iPad dan Samsung Galaxy Tab bukanlah kategori yang sama.  Harganya sesuai dengan kualiti produk.  
Sebelum iPad Apple keluar dulu, Maxis syarikat telekomunikasi terbesar Malaysia sempat promote salah satu produk ni.  Huawei IDEOS S7.Klik sini.  Nak tengok iklan Maxis.
Untuk CSL DROIDPAD MI700 saya masih belum pasti kerana produk-produk CSL sebelum ini agak kurang terkenal.  Cuma dah banyak penambahbaikan dari sudut kualiti ditonjolkan oleh CSL.
Walaupun dari segi spec lebih berpihak kepada Huawei IDEOS S7, saya lebih meminati CSL DROIDPAD MI700 sebab ciri-ciri yang dipaparkan lebih kurang Samsung Galaxy Tab.  Namun, kedua-duanya ada kelebihan.  Saya membuat …