Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 27, 2011

14 Gambar Eksklusif ASUS Zenbook

Perasan atau tidak, jenama laptop yang semakin mendapat tempat dan bersaing rapat dengan Apple adalah ASUS. 

Tambahan lagi, dengan pelancaran produk terbaru ASUS Zenbook.  Rujuk Kempen terbaru iklan nuffnang.  Saya cuba mencari di google, tetapi produk ini masih lagi baru di pasaran Malaysia. 

Selamat bernasib baik jumpa beberapa keping gambar yang direview oleh lowyat.net.  Tetapi gambar-gambar di bawah ni saya ambil dari Forum Gempak

Korang tengok pasti jatuh hati.

Tahu Cara Buat Duit "Online" Paling Mudah?

Assalamulaikum w.b.t. Salam sejahtera.  Di Kelantan hari sabtu adalah hari minggu bagi kami.  Berbeza dengan negeri kelahiran.  Mula-mula dulu sedikit kejanggalan.  Tapi dah 3 tahun di sini.  Semakin selesa. Hari ni hajat nak keluar jalan-jalan.  Hujung tahun, negeri-negeri pantai timur akan ditimpa hujan tanpa henti.  Malas lah pulak, sebab banyak jalan raya yang rosak bila hujan terlampau kuat.
"Entry" kali ni nak promote kat korang cara buat duit "online" paling mudah.  Tak perlu keluarkan kos.  Yang penting ada komputer dan line internet.
Dah lama tak "positing" "entry" berkaitan "buat duit online".  

Akhirnya Selamat | Sabar & Syukur

Setiap akan kita mesti ada keinginan mengikut keperluan masing-masing.  Kadang-kadang keinginan tersebut sangat diperlukan bagi memudahkan kehidupan.

Kita memang tak boleh lari dari perasaan ini.  Saya sendiri mempunyai banyak sangat keinginan.  Ada yang dah tercapai ada yang sekadar menjadi mimpi-mimpi indah tidak akan tercapai bila terjaga.

Tutorial Cara Nak Letak "Read More" untuk Blogspot

Salam,

Petang kelmarin saya mencari-cari dari blog ke blog untuk mendapatkan 'coding' "read more" bagi blogspot.  Kerana kebanyakan tutorial adalah untuk wordpress.

Penat saya meng"google".  Ada pelbagai kaedah untuk letak 'coding' tersebut.  Setiap kali cuba pasti error.  Lastly, jumpa jugak.  Rupanya dalam page new post jer.  Hampeh betul.  Blogger dah memudahkan semua fungsinya.  Cuma diri sendiri yang malas nak 'explore'.


Hidup Tanpa Telefon Bimbint, Bolehkah?

Saya terdetik ingin mempersoalkan isu ini setelah membaca artikel yang di tulis oleh Saudara Anan Zuhid Saidin.  Artikel yang diterbikan didalam Majalah Solusi Isu 36 m/s 62 ini membicarakan secara terbuka teknologi yang menjadi keperluan kita.

Berkorban Apa Saja | Ariffshah.com | bloglist

Beberapa hari lepas saya meninggalkan komen di ikon blog popular Malaysia ariffshah.com.  Mamat ni memang popular dikalangan blogger tempatan walaupun di sendiri tinggal di luar negara. Siapa yang tak kenal beliau? Apa lagi? klik sini: ariffshah.com

Paling terkini beliau ditemuramah oleh akhbar cina tempatan.  Wah! orang cina pun baca blog dia.  Beliau lebih menekankan kandungan blog dan selebihnya fokus kepada teknik pemasaran.  Teknik SEO beliau juga hebat. Klik sini pasal cerita beliau di temuramah oleh akhbar cina. Iklan siki: Menangi Nissan Livina dengan Microsof Window 7 Balik kepada komen yang saya pernah tinggalkan di blog dia.  
Memandangkan traffik blog ariffshah.com sangat tinggi, saya mendapat kunjungan ramai sejurus memberikan komen.  Namun, banyak blogger yang singgah merungut tentang malware.  Saya cuba search di google blog saljuhumairah.