Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 30, 2011

Kata-kata Hikmah Hamka | Senyuman Ikhlas & Sejati

Setiap kali pulang ke kampung bersama isteri, kami pasti singgah di gerai menjual buah strawberi.  Sebabnya, saya terpaksa mengambil laluan Cameron Highland dari Gua Musang ke Simpang Pulai.  Jalan yang paling dekat untuk ke negeri Perak.  
Banyak gambar-gambar yang saya sempat 'capture' untuk disimpan sebagai kenangan.  Kebanyakannya gambar buah dan bunga-bunga yang jarang dijumpai ditempat lain.  InsyaAllah, nanti saya akan post dalam blog ini untuk dikongsikan bersama. 
Dah melalut ke Cameron pulak.  'Entry' kali ini adalah sekadar berkongsi kata-kata hikmah dari seorang Ulama' tekenal dari Indonesia.
Kata-kata Hikmah merupakan makanan rohani yang sangat saya perlukan sebagai motivasi bagi meneruskan kelangsungan hidup yang penuh dengan cabaran ini.  Banyak 'posting' yang saya 'highlight' berkaitan dengan kata-kata hikmah yang melibatkan seorang pendakwah lagenda iaitu Hamka.
Nusantara khususnya sangat menyanjungi ulama' besar ini.  Gelaran Hamk…

Kakitangan Kerajaan Perlu Simpan Emas

"Kini emas boleh diniagakan pada harga yang tinggi dan walau apa pun yang berlaku niali emas tidak pernah susut" ~ Majid Bekas Presiden Bursa Saham Kuala LumpurHarga Luar Biasa Majalah Solusi | Balasan kepada peminat setia

Sedar tak sedar sudah dua tahun lebih Majalah kesayangan ramai ini diterbitkan dalam pasaran majalah tempatan khususnya dan antarabangsa amnya.  Majalah SOLUSI yang bermotifkan Panduan Hidup Bersyariat mengutamakan  Motivasi dan asas Fardu Ain tidak pernah lari dari landasannya pada setiap pada keluaran setakat ini.  

Isu-isu yang diterbitkan tidak mengikut bulan tetapi berdasarkan nombor keluaran menjadikan ia unik dan 'relevant'  dibaca tanpa perlu mengikut urutan isu sama ada dari isu pertama sehingga yang terkini.  Tidak hairanlah jika kita perasan ia sentiasa berada di pasaran dari isu terkini sehingga isu-isu sebelumnya.
Majalah SOLUSI juga menjadi medium pusat pengumpulan penulis-penulis terkenal yang mempunyai kredibiliti dalam bidang masing-masing menjadikan ia sumber ilmu yang berkualiti.  Artikel-artikel yang di hasilkan berjaya dihubungkaitkan  antara satu sama lain mengikut isu se olah-olah ada pertalian di antara mereka sehingga menjadikan ia pusat 'hub' i…