Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 23, 2011

Doktor, Mekanik dan Tukang Masak

Ubat | Doktor Ada 3 jenis ubat yang terpaksa ditelan hari ini.  Selsema, Demam dan Antibiotik.  Sewaktu Dr. Hafiza nak bagi ubat batuk saya menolak.  Konon tak batuk sangat.  Rupanya dah melarat.  Bila makan ubat, jangan berharap yang penyakit akan sembuh serta merta.  Ia memerlukan usaha dan tempoh.  Isu ini akan akan disentuh dalam entry lain.

Petua Ringkas Ulangkaji Berkesan | Khas buat 'Student'

Kadang-kadang kita menganggap beberapa perkara remeh disekeliling tidak penting.  Namun, perkara remeh tersebutlah yang akan menyebabkan kita gagal dari sudut seorang pelajar.
Berdasarkan pengalaman saya sebagi seoarang pelajar suatu ketika dulu saya cuba kongsikan beberapa petua ringkas untuk yang masih bergelar pelajar.  Sangat mudah, tetapi sukar untuk istiqamah.

Muncul Tidak Diundang | Kena Hack ke?

Semenjak beberapa hari ni saya berasa agak pelik.  Sebab ada benda yang tidak diundang muncul.


Ada sapa-sapa boleh tolong.  Macam mana nak buang iklan ni dalam blog saljuhumairah.blogspot.com.

Tak tahu macam mana ia boleh muncul.  Tiba-tiba jer ada.

Statistik Blog Terkini | Saljuhumairah.blogspot.com

Agak cemburu tengok statistik blog Prof. Kamil dalam entry semalam. rujuk entry ni:Review Blog Hari Ini | Kehidupan Ringkas Tapi Signifikan
Ramai betul pengunjung blog Prof. Saya mula membina blog dengan zero '0' knowledge tentang blog. Saya bermula setelah diperkenalkan seorang rakan rumah sewa kepada blogspot.  Sampai sekarang saya masih menggunakan platform percuma blogspot.  Itu cerita lama dulu zaman 'study' di UiTM Shah Alam. Entry pertama yang saya bina hanya sekadar copy & paste lirik lagu kegemaran.  Pelangi Petang.  Lagu dendangan Allahyarham seniman negara Sudirman haji Arsyad yang dipopularkan semula oleh kumpulan rock tanah air Defgabc.  Lagu tersebut tengah 'hot' di radio era.  Rujuk entry ni: pelangi petang defgabc

Entry yang bertarikh 23 Mac 2007 tersebut adalah permulaan dunia blog saya.  Mulanya sekadar hobi dan suka-suka.  Semakin hari saya semakin jatuh cinta dengan arena blogging ni.  Saya mula belajar tentang erti blog melalui rakan-r…