Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September 18, 2011

LIBAS of the years

Petang tadi layan tengok The Making of "Libas" kat TV3. Ada sedikit kelainan cuba ditonjolkan dalam filem Melayu. Kalau tidak seram, gengster dan cintan-cintun sukar untuk di percayai yang itu adalah filem Melayu. Tak pernah lagi rasanya orang buat cerita pasal sepak takraw.... Semoga ada sambungan lagi. Tak sabar nak pergi tengok. subuah filem comical/aksi komedi yg mengisahkan tentang Adnan Saladdin (rosham nor) seorang pakar LIBASAN dalam permainan sepak takraw (LIBAS). dia digelar sebagai raja libas MALAYSIA. Kehebatannya amat digeruni pihak lwn terutamanya dari pasukan siam. kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia cedera parah apabila raja libas gagal menampan bola rejaman dari killer siam Ak Nangkhong (yus) akibatnya malaysia tumpas utk kali kedua berturut-turut. jurulatih dan rakan sepasukan Megat (beego) menyalahkan adnan kerana kekalahan itu sehinnga jurulatih sanggup utk memutuskan pertunangan anaknya Ratna (Scha Al-Yahya) dgn adnan. Raja Libas res…

Korang Nak Exam, Korang Baca Sini | Student UiTM Kelantan

Aku pernah posting benda alah ini sekian lama dulu.  Tapi, tak tahu kenapa tiba-tiba terasa nak bagitau lagi berkenaan perkara ini.  Kalau korang rasa korang nak exam, korang baca sini.

Peperiksaan merupakan aktiviti yang digeruni menjadi sebahagian daripada hidup kita yang tidak dapat dielakkan.  Tak kiralah peperiksaan secara formal atau tidak formal.  Debaran menghadapi peperiksaan sudah cukup membuatkan aku gila dulu.  Terasa macam nak pegi mengorat awek cun yang dah lama aku minat.  Nak tercabut jantung. Sama perasaan waktu nak masuk ujian memandu, tambah-tambah waktu test bukit.  Ataupun, perasaan semasa main aktiviti air di Bukit Merah Laketown Resort "Boomerang".  Tak percaya, korang pergi rasa sendiri.
Bermula minggu lepas, UiTM Kelantan terasa Aura kegelapan peperiksaan seakan-akan menyelubungi blogger-blogger yang masih bergelar student (khususnya student uitm) seolah-olah pandangan mata kabur disaluti kabus tebal.  Blog-blog agak jarang dikemaskini dan ha…