Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 3, 2011

Berhenti Mengantuk

Memandu dengn keadaan cuaca yang panas terik sangat mencabar. Kelopak mata seaakan-akan melekat dan sukar untuk dipisahkan. Dalam situasi ini, air yang cukup sangat diperlukan. Perlu banyak berhenti bagi mengelakkan hilang tumpuan. So dalam banyak perkara tumpuan adalah subjek utama. Sekali lagi air dan rehat menjadi salah satu sumber kepada sebuah tumpuan yang sangat tinggi nilainya sama seperti pengurusan sebuah majlis. Senarai 'short listed' sebagai persediaan diperlukan dalam banyak perkara. Boleh dipelajari dari kajian terperinci teori-teori dan pengalaman orang lain. Jugak dipelajari dengan melalui sendiri pengalaman.

Pulang ke Pangkal Jalan

Dalam perjalanan pulang Highway n.9. Setiap titik pertemuan pasti sampai titik perpisahan. Semua peserta bengkel mencari haluan pulang ke habitat masing-masing.

Untuk keseluruhan bengkel, aku respect presenter terakhir pagi td. Dr. Cynthia dr AKADEMI PENGAJIAN BAHASA UiTM. Pensyarah lama waktu degree dulu. Beliau cerita tentang teknik mind maping cara BUZEN. Aku rasa this is best slot of the workshop. Speaking lah pulak. Pembelajaran guna kaedah peta minda sangat praktikal untuk semua peringkat pelajar. Teknik ini cuba dikaji untuk diserapkan dalam silibus pelajar MDAB. Harap berguna untuk semua.

-terasa kenderaan bergerak seperti siput sedut je.

PERMOHONAN KEMASUKAN KE UiTM SESI 2 2011 | DAH DIBUKA!!! Mohon Cepat!

Permohonan Online Bagi Kemasukan Ke UiTM Bagi Program Diploma/ Asasi Dan Program Profesional Dibuka Pada 12 Tengahari 01 Julai 2011 Sehingga 31 Julai 2011. Pembelian No. Slip Melalui BSN Adalah Diperlukan Bagi Permohonan Online Tersebut. Terima Kasih.
CARA MEMOHON MELALUI APLIKASI DALAM TALIAN (ONLINE APPLICATION) 1. Permohonan untuk program yang ditawarkan adalah melalui aplikasi dalam talian (Online). 2. Permohonan dalam talian melalui laman web www.online.uitm.edu.my akan dibuka pada 1 Julai 2011 (Jumaat) Jam 12 Tengahari. 3. Pemohon dikehendaki membuat pembayaran yuran pemprosesan dengan menggunakan nombor kad pengenalan pemohon (bukan wakil), di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN). 4. Setelah membuat pembayaran, pemohon boleh melakukan permohonan melalui laman Web Aplikasi Elektronik UiTM yang beralamat http://www.online.uitm.edu.my dengan memasukkan nombor slip yang didapati dari kaunter Bank Simpanan Nasional (BSN). 5. Pemohon dinasihatkan mencetak maklumat …

Aku nak berhenti blogging sekarang. Titik dan muktamat!

Asyik buat short posting dari hp jer... Sebenarnya dah lama aku tak ada masa untuk memberi tumpuan blogging ni.  Rasa macam dah malas nak menulis blog. Dah letih dan penat. Aku cuba fikirkan apa yang aku buat sekarang ni....... Erm...

Tidur sangat penting... kalau diberi pilihan tidur dan blogging.  Aku sanggup lagi tidur... Sebab semasa kita mengikuti sebuah bengkel tidur yang cukup sangat penting.... Supaya mendapat tumpuan didalam bengkel esok.

So aku nak berhenti blogging sekarang dan tidur... nanti dah ada masa aku sambung balik.. haha.. Gudnite!

"Tidurlah untuk sebuah kehidupan"
vs

Dah Keluar Bengkel

Bila bengkel dah habis masa untuk berehat. Minum kopi tambah kueh sikit selesai. Cukup untuk melegakan tumpuan td.

Realitinya tumpuan yang lama amat meletihkan berbanding bekerja dan bergerak. Dalam buku yang aku pernah baca, Bila manusia bergerak otak akan tidak aktif. Bila manusia berhenti bergerak otak akan mula aktif.

Gambar kat atas adalah pintu depan Permaisuri Resort Port Dickson.

Berbengkel untuk pencerahan

Zaman 20 tahun lepas aku menafsirkan bengkel hanyalah pondok buruk belakang rumah. Pondok yang ada barang-barang lama abah aku panggil bengkel.

Masuk ke alam persekolahan cikgu ajar bengkel adalah merujuk kepada pusat / tempat memperbaiki kenderaan.

Bermula zaman universiti bengkel yang aku faham adalah tempat pertukangan dan kerja-kerja nak buat assignment.

Tamat pengajian, aku sering berbengkel. Berbengkel sangat memerlukan tumpuan yang konsisten. Sekarang time for tea break, masa untuk rehat dari tumpuan sebelum sambung tumpuan semula.

- Jom ramai2 bersihkan kampung halaman sendiri.

Jom Makan KFC | Peraduan Baru KFC

Ada contest baru dari KFC mulai 26/6/2011 hingga 17/7/2011.  Cepat-cepat masa sangat singkat untuk korang join.  Tapi sebelum tu sila like dulu fan page KFC kat sini.

Cara-cara nak join sangat mudah.

Korang pegi page facebook KFC kat sini: http://www.facebook.com/KFCMalaysia?sk=app_167172663342272

Then, main game menaip perkataan dalam facebook diorang tuh... sapa taip laju dia menang..

Hadiah sangat menarik.  Tengok bawah ni



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan