Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 26, 2011

Apa yang Menarik Dengan Red Warriors?

Petang tadi, aku sampai di Padang UiTM Machang betul-betul tepat dengan azan asar berkumandang.  Ramai yang tak sabar-sabar nak bergambar dan bersalam dengan pemain kegemaran mereka.

Lebih kurang 1/2 jam lepas tu bas yang dinaiki team Red Warriors sampai ditepi padang.  5 minit bas berhenti semua pemain tak turun-turun lagi.  Hanya pengurus dan beberapa kakitangan yang turun. 

Aku tak faham apa yang dibincangkan kerana agak berjauhan dengan mereka.  Sengaja pegi dekat buat-buat nak ambil gambar pengurus pasukan.  Hakikatnya nak tahu apa yang berlaku.  Tiba-tiba seorang pemain india yang dah beragama Islam "Solihin" turun dan bergurau dengan seorang kakitangan UiTM.

Rupa-rupanya mereka berbincang boleh atau tidak nak solat asar di bili persalinan tepi padang?  Orang yang bersungguh-sungguh betul adalah Solihin.  Itu yang menariknya pasukan Red Warrior.  Mereka ada "Solihin".

Aku cuba meneliti didalam bas.  Tak nampak kelibat "Daud Su".



Jom Shopping Buku, N…

Pejuang Merah | Red Warriors training di Padang UiTM Machang

Petang tadi lepas azan asar berkoyong-koyong warga UiTM Machang pergi ke Padang bola.  Semuanya gara-gara pejuang-pejuang Merah yang menjadi fenomena di Kelantan sekarang ni.

Ramai yang berkumpul.  Aku yang tersepit bersama team teknikal (jurugambar) UiTM Kelantan turut serta bersama mereka selepas pulang dari Pengkalan Chepa lepas solat jumaat tadi. 

Sedikit kecewa kerana tak berkesempatan bergambar dengan Daud Su....sebab ada orang telefon.

Nanti dah dapat gambar dari team teknikal, aku upload dalam ni. 





Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:

Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

AWAS!!! PROSES VALIDASI KURSUS PELAJAR UiTM KELANTAN | Tarikh Akhir Penghantaran 4 Julai 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Perhatian untuk semua pelajar UiTM khususnya UiTM Kelantan.

Sila buat Pengesahan Pendataran Kursus dengan SEGERA untuk semester Mei - Oktober 2011.

Wakil Kelas (Ketua Kelas & Penolong Ketua Kelas) Perlu Mengumpulkan semua validasi mengikut kumpulan dan hantar ke Bahagain Hal Ehwal Akademik UiTM Kelantan mengikut kumpulan maing-masing.




Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com/
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Preview Majalah Terbaru | Gen Q: Perintis Generasi Quran Kreatif

Gen Q: Perintis Generasi Quran Kreatif


Harga: RM7.00

Boleh didapati menerusi pengedar-pengedar Stormreaders seluruh Malaysia mulai 10 Julai 2011!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com/
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kata Kata Hikmah Dalam Lagu Jernih | Amuk

Amuk (Amuk)




Jernih



Jernih yang dari mata airmu

Sebening salju telaga rindu

Di lembah gunung rimba kencana

Mengalir ia tanpa henti



Bersaksikan kejora alam keriangan

Titis embun dingin ke bumi

Mekarlah rumpun hijau disirami kasih

Yang sejati penuh budi

Jernih salju bak syurgawi

Jadi pohon rimbun sampai akhir nanti



Di sebalik yang jernih tersimpul rahsia

Laluan yang penuh likuan

Cuma yang kelihatan

Satu keindahan yang dipuja

Menjadi ilham para pencinta

Teroka kala tanpa batasan

Menjadi cermin imbas berwajah

Seikhlas budi yang teguh berdiri



( korus )

Bak air mengalir yang penuh halangan

Itu bukannya satu alasan

Di situ tersirat sebuah hakikat

Yang kelam jadi terang

Yang luka jadikan terubat

Keegoaan tersembunyi

Di lubuk hati suci...

Dan jernih...

(Dan mulus)



( ulang korus )



Di sebalik yang jernih tersimpul rahsia

Laluan yang penuh likuan

Cuma yang kelihatan

Satu keindahan yang dipuja

Menjadi ilham para pencinta

Teroka kalam tanpa batasan

Menjadi cermin imbas berwajah

Seikhlas budi yang t…