Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 12, 2011

Bawang

Sebut tentang bawang aku teringat salah seorang kartunis majalah humor Ujang.  Majalah yang famous sewaktu aku masih lagi kanak-kanak rebina.  Aku membesar dengan lawak-lawak majalah Ujang.  Tak macam sekarang macam-macam majalah dah muncul.

Kartunis Bawang sangat setia dengan Majalah Ujang sehingga sekarang.  Setiap karya beliau pasti ada pesanan moral yang ingin disampaikan. Dalam karya kartunis bawang kita boleh jumpa perasaan lawak, serius, misteri, pengajaran, sedih, terharu, dramatik, seram dan lain-lain.

Salah satu karya bawang:


Korang nak tengok wajah sebenar kartunis bawang.


Maklumat lanjut berkenaan kartunis-kartunis tanah air korang boleh melawat blog yang aktif mengemaskini berita kartunis yang famous dulu2..mungkin boleh mengibau kenangan nostalgia korang.. jom lawat: http://akujohan.blogspot.com

Sedikit perkongsian dari apa yang aku baca bawang ada khasiatnya:
Sumber: Petua dan Khasiat Bawang

Selain digunakan sebagai bahan masakan, juga mempunyai banyak kegunaan d…

Sham Kamikaze Dah Insaf | Aku bila lagi?

Layan facebook Sham kamikaze terasa kecil dunia ni.  Dunia oh dunia... Tengok balik gambar-gambar dia dulu-dulu siap ada subang lagi....

Jom layan gambar-gambar dia.  Aku copy and paste dari facebook dia.

Dulu-dulu rock gila tak hingat!!!


Brendan Buckley,Shakira's drummer and Jam Hsiao Sekarang dah bahagia..



Interview saya di majalah I Luv Islam edisi minggu 3-9 Jun 2011.




Nak tengok gambar-gambar lain pegi fesbuk dia: facebook Sham kamikaze

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

10 Novel Paling Popular

Tadi aku terbaca (tak sengaja) Berita Harian minggu lepas yang bertarikh 7 Jun 2011.  bahagian sastera. muka surat 15.  
10 buku fiksyen pilihan pembaca. 
Kenapa Popular? sebab 10 buku fiksyen ni berjaya memasuki carta Anugerah Pilihan Pembaca Popular-Berita Harian 2011. Anugerah ini adalah bersempena pesta buku anjuran Popular Book Co (M) Sdn Bhd (Popular), Bookfest@Malaysia.
Dalam kesepuluh novel yang tersenarai hanya satu novel jer yang ada dalam rumah aku.  Korang tengok yang berwarna merah.  Aku pernah buat entry tentang novel ni.  Kalau korang nak baca cari sendiri atau tapi judul buku tersebut dalam ruangan search kat sebelah atas kanan blog aku. Senarai buku yang popular tu:
MASIH SETIA (Aisya Sofea)LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU (Siti Rosmizah)2X5 (Areila Sahimi)CINTA SUFI (Ramlee Awang Murshid)CINTA TIGA SUKU (Herna Diana)PERGILAH AIR MATA (Hanni Ramsul)COKE & SUNDEA (Ilya Abdullah)SEPUPUKU SUAMIKU (Lynn Allyna)SAAT KAU KATA CINTA (Anis Ayuni)BUKAT TAK SUDI (Mimie Afinie)Hanya nove…

MAHARAJA LAWAK MINGGU KE 12 DI JOHOR BHARU

Rumah aku tak ada astro.. So nak langgan channel warna tak boleh.. RTM tak offer... selamat ada insan-insan yang tolong upload dalam youtube.

Kata sini aku just paste video SEPAH sajer... Deorang memang best... lawak tradisional ....yang lain-lain korang klik sini: MAHARAJA LAWAK MINGGU KE 12 DI JOHOR BHARU



kredit untuk blog http://lizarazak.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kata kata Hikmah @ Saljuhumairah

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kata Kata Hikmah @saljuhumairah [pengorbanan]

Tiba-tiba terasa nak mulakan balik mengumpul koleksi-koleksi grafik kata kata hikmah

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Iklan-iklan Terbaru Says.my Bulan Jun

Aku senaraikan iklan-iklan terbaru says.my yang mungkin menarik untuk dilayan..



http://says.my/notainsan/orea-fathers-day-3

http://says.my/notainsan/KPWKM-3

http://says.my/notainsan/KPWKM-2

http://says.my/notainsan/KPWKM-1

http://says.my/notainsan/teh-ump

http://says.my/notainsan/mas-gddg-2

http://says.my/notainsan/bb-messenger2

http://says.my/notainsan/wwf1

http://says.my/notainsan/m-ms

http://says.my/notainsan/nestle-drumstick1

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Myvi Baru 2011

Myvi 2011...
Produa melancarkan Myvi baru kemaskini yang memberi penambahbaikan untuk Myvi lama... panas dan terbakar dalam badan aku.  Dah la harga murah.... pastu sistem suspension dan handling pun lebih baik dari sebelum... Cun pulak tu...rugi2... aku kena improve myvi aku nih...

Laya dulu preview dalam berita utama tv3 hari tu..



Kat bawah ni ada brochure untuk dilayan jugak... setakat ini aku memang puas hati dengan myvi..walaupun kereta kompak...tapi sangat selesa... dalaman dia macam kereta besar..cuma myvi lama kena improve kan sikit handling dan suspension...







Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:

Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Minum Teh 'BOH' | Taste The Ummph Contest

50 minutes ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation What gives your tea its unique ump?Teh tarik, teh ais, teh O… tea is part of our daily lives. But what makes BOH tea different from others? Rank what gives BOH Tea its unique ummph taste and stand a chance to win a Grand Livina, an iPad, or a Corelletea-set. All you need to do is: have a cup of BOH tea, fill up the entry form with the instructions given and submit it to them! Plus, there are additional 3 iPads to be won if you play the Facebook and SMS me contest. Participate in both contest to increase your chances of winning!
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:

Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Video Best [bila aku jatuh cinta]

Video Best [bila aku jatuh cinta]



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Jom Makan Oreo

Let's put a smile on dad's face this Father's Day.Not spending enough time with your dad? Take a few minutes from your busy schedule and customize a T-card for daddy. Let’s put a smile on dad’s face this Father’s Day!


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Watch this? Filem seram perlu tengok kalau korang penakut...

Sambungan dari filem pertama 4bia (phobia).  Cerita yang merangkumi 5 cerita pendek.  Memang menguji tahap ketakutan korang..

Kalau korang korang takut, jom layan cerita ni... Kalau dah berani tak perlu la....

4bia trailer


4bia 2 trailer


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:

Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan