Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 15, 2011

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN KE PROGRAM PENGAJIAN PERINGKAT DIPLOMA POLITEKNIK KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA BAGI SESI JUN 2011

Semak keputusan Permohonan ke Politeknik disini: http://www.politeknik.edu.my/semakkhas/index.asp

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN KE PROGRAM PENGAJIAN PERINGKAT DIPLOMA
POLITEKNIK KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA
BAGI SESI JUN 2011 Masukkan no. kad pengenalan dan klik semak.Cth: 900102168971

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

I Nak Masuk Bloglist Pooh

Mesti ada yang terkejut beruk, tiba-tiba ada gambar kartun Pooh dalam blog aku ni.  Sebenarnya ada sorang blogger yang offer untuk bloglist.  Dan kita perlu menyokong satu sama lain.

Pertama kali masuk blog ni, agak teruja dengan kerajinan owner menghiasi setiap sudut blog dengan warna-warna ceria.  So aku nak bagi gelaran blogger pelangi.

Kat sini aku nak promote kepada blogger-blogger lain untuk sama-sama kita blogger pelangi support nih. Jom ramai-ramai kita masuk dalam bloglist .

Klik link ni kalau nak join:  blogger pelangi


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Maharaja Lawak Minggu 8 | Sepah Paling Best

Minggu ni aku bagi kredit untuk kumpulan sepah. Seperti komen mamat khalid, "inilah lawak melayu yang memang melayu"

Nak tengok semua episod sila rujuk blog mata coklat nih: Maharaja Lawak Minggu 8 | Mata Coklat



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD ...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Pelajar Perempuan Maut | Kejar Peragut

"Ingatlah mati itu datang tiba-tiba"

Ajal dan maut tidak bertempat.  Kita yang hidup perlu sentiasa beringat.  Ingat pesanan orang tua, "jaga 'DIRI'". Bukan bermakna kita perlu mengelak mati.  Tapi kita perlu berhati-hati kerana matlamat kita adalah mati dalam keadaan beriman.  Mati telah ditetapkan.  Namun, semua kejadian mempunyai hikmah yang tersendiri. Kita perlu lihat dengan mata hati.  Kerana disitu ada sesuatu ilmu yang kita pelajari.

Al-fatihah untuk arwah, semoga beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.  Kita semua pasti kesana.  Kehidupan di alam barzakh lebih lama dari di alam dunia.

Sumber berita: Malaysiakini

Seorang pelajar perempuan yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia tahun ini maut dalam usahanya mengejar peragut yang dikatakan cuba meragut rantai leher perak milik adiknya di Km 10, KangarJalan Kaki Bukit di Beseri dekat Kangar malam tadi.

Nur Syaza Yasmin Ruslan, 17, yang mengejar peragut dengan moto…

Jawatan Kosong Kakitangan Akademik di UiTM | Due Date 23 May 2011

Jawatan Kosong Akademik. Kepada graduan yang masih menganggur digalakkan memohon. Berkhidmat untuk UiTM.

Sumber: http://www.uitm.edu.my

Sila klik link dibawah untuk download iklan.

Job Vacancy (Administration & Academic) Job Vacancy (Administration & Academic) Faculty of Medicine
For more information please download details :

Advertisement - English Version Advertisement - Malay VersionApplication form (Academic) for MalaysianApplication form (Academic) for ExpatriateApplication form (Administration)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Lirik Lagu OST Nur Kasih - Tiz Zaqyah Ft Yasin | Nur Kasih The Movie

Movie yang menambat ribuan penonton.

Komen untuk movie ni takde lagi, sebab belum menonton.

Apa-apa pun aku respect lirik lagu yang yasin menyanyi.  Penuh dengan makna dan kata-kata hikmah yang tersembunyi jika dikaji.



Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://m…

Filem Homerun | Sama dengan Filem Children of Heaven.

Posting yang lepas aku ada promote movie dari iran berkenaan kasut Children of Heaven [1997]

Kali ini aku nak promote satu lagi movie yang serupa dan sama.  Ceritanya memang sama tak ubah langsung dengan filem Children of Heaven [1997]. Sangat menyayat hati.

Tapi movie ni berlatarkan negara singapura.  Tajuknya simple Homerun. Aku tak tahu macam mana boleh sama.  Tak ada pulak dengar negara Iran saman Singapura. Tapi kalau korang tengok, plot cerita memang sama.  Kisah berkaitan keluarga miskin yang terpaksa berkongsi kasut adik dan abangnya.  Sebab sewaktu abangnya pergi membaiki kasut adiknya, secara tak sengaja dia telah menghilangkan kasut.

So, lepas kejadian kehilangan kasut tersebut, mereka berdua terpaksa berlari balik dan pergi ke sekolah sebab berkongsi kasut yang sama.  selamat si adik sekolah pagi dan abang sekolah petang.

Untuk cerita selanjutnya korang cari sendiri movie ni dalam youtube. Sebab aku tak jumpa download link.. Kalau ada sapa-sapa yang jumpa download link f…

Children of Heave (1997) | Mediafire Link Download

Movie menarik untuk ditonton bersama keluarga. Filem yang banyak memenangi anugrah ni berasal dari negra Iran.  Negara Islam yang semakin maju dan berdaya saing.

Filem ini sangat ringkas, tapi tinggi nilainya.

Kadang-kadang kita sering terlepas pandang perkara yang kecil dan menumpukan kepada yang besar-besar sahaja.  Yang mana, perkara besar tersebut belum tentu memberi dapat memberi impak dalam hidup kita.

Sedangkan banyak perkara-perkara kecil disekeliling kita yang memberi impak yang sangat besar kepada perjalanan hidup kita yang perlu ditumpukan dengan sepenuh hati.

Jom sama-sama kita menghayati filem yang sangat tinggi nilainya.  (Penilaian sesuatu bergantung kepada individu tersebut).  Setinggi mana atau setahap mana nilainya hanya dia yang tahu.  So, sebelum percaya dengan apa yang aku tulis ni.  Korang tengok sendiri dan hayati.

Kat bawah ada link download mediafire dan password sekali. thanks to: Mediafire-Movie.com


Children of Heaven (1997)

Zohre’s shoes are gone; her older…

Murah..Murah.. ASUS Netbook + Modem dari Digi | Jom!!!

Jom Pegi Solat Jumaat! Tapi Sebelum tu jom tengok dulu barang murah dari Digi nih..

Share this campaignUP FOR GRABS : Free ASUS Netbook + Modem!Are you a student who needs a new computer and data plan to help you in your studies? Or are you a working adult who needs mobile broadband and a netbook wherever you go to help you engage in your job? Perfect. DiGi is giving away free ASUS Eee PC Netbook + modem worth RM1,259 when you sign up for Explore 10GB broadband plan. Hurry, everyone's grabbing one already! Only from DiGi Internet. Internet for All.


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Waktu Solat di Laman Web Anda (versi 1.3)

Widget waktu solat yang sangat berfaedah..

Dulu-dulu aku suka meletakkan widget-widget pelik yang menyebabkan loading blog aku jadi slow. Selepas beberapa ketika, sedikit teguran diberikan oleh blogger-blogger otai berkenaan widget aku...

Aku dah jadi insaf..

Tapi, aku rasa widget ni sangat berguna dan rasa perlu untuk aku install dalam saljuhumairah.Kalau korang nak pasang widget ni, boleh la layari laman web ni.Waktu Solat di Laman Web Anda (versi 1.3)


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Segera!!! Jawatan Kosong di UiTM | Pentadbiran | Tarikh Tutup Permohonan 30/5/2011

Jawatan Kosong  di UiTM | Pentadbiran | Tarikh Tutup Permohonan 30/5/2011 Pelajar UiTM yang masih mencari kerja amat digalakkan memonon.Job Vacancy (Administration) Job Vacancy (Administration) Student & Almuni Affairs (HEP)
For more information please click advertisement below :
(The information is hosted in Malay)

Advertisement  Application Form
CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN

Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA yang boleh diperoleh dengan melayari laman web UiTM di http://www.uitm.edu.my/ dan juga boleh didapati sendiri di Pejabat Pentadbiran HEPA, Aras 4 Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin, UiTM Shah Alam.

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Blackberry murah murah murah | Azhar Nizam

Ada sorang kawan yang kecil usahanya, tapi sangat besar tumpuannya.  Beliau hanya berniaga melalui online hanya dengan Facebook.  Sangat simple tapi sangat signifikan (pinjam ayat Prof. Kamil).

Dia Azhar Nizam.  Bagaimana beliau berurusniaga? Sangat mudah. Beliau hanya 'create group FB' untuk berinteraksi dengan pelanggan.   Klik link kat bawah ni untuk join group. Group tersebut menjual gadget2 elektronik terkini dan fokus dengan telefon bimbit yang sangat murah.  Semua peroduk-produk yang dijual adalah terkini dipasaran.  Kenapa murah? sangat mudah, sebab beliau tak perlu menyewa tapak perniagaan untuk berurusniaga.  Ini yang dikatakan perniagaan online.  Perniagaan tanpa sempadan.

Sekarang group beliau dah mencecah seramai 738 ahli (setakat pukul 8:30 malam 19/05/2011).  Bukan sekadar menjual produk sendiri, tetapi peniaga-peniaga lain juga boleh mempromosikan produk mereka di 'wall' group tersebut.

Korang boleh tengok sendiri harga-harga yang meletup untuk blackber…