Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 8, 2011

Saya bukan kaki skodeng

Pelik-pelik sekarang ni kan...


‘Saya bukan kaki skodeng’ KUALA LUMPUR: “Tolonglah hentikan tohmahan yang mengatakan saya ini kaki mengintip atau mengendap orang mandi...kenapa perlu wujudkan isu yang tidak pernah saya buat dan tidak pernah saya tahu,” kata pelakon baru, Arja Lee atau nama sebenarnya Azharudin Ramlee, 27.

Pelik-pelik berita yang ditulis sekarang ni kan... aku sendiri pun dah faham untuk difikirkan...apa lagi generasi akan datang.... korang fikir-fikirkan lah sendiri..
Berita penuh »

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Jom Lepak di Bangku Kosong

Dah lama tak join segmen2 nih.. Last sekali, segmen BenAshari.com
Itu pun tak pasti bila tarikh nya...

Jalan-jalan petang tadi, terjumpa satu blog yang agak besar pengaruhnya.  Simple and attracting banner blog beliau "BANGKU KOSONG".

Owner blog ni namanya Hasrulhassan @ double "H" (HH). Content blog beliau agak berat dan bermaklumat.  Tak macam Saljuhumairah.blogspot.com ni.

Isu-isu yang dikupas pun sangat berfaedah. So, aku rasa tak rugi nak join segmen yang beliau buat ni. "Jom Lepak di Bangku Kosong"

Syarat nak join segmen ni, korang mesti mempunyai follower kurang daripada 500.  Aku, masih berkesempatan lagi.  Sikit lagi nak sampai 500.

Sapa-sapa yang nak join segmen ni boleh klik link sebelah ni: "Jom Lepak di Bangku Kosong"

Add enclosure link

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http:/…

Penyanyi Lagu "Penawar Rindu" Meninggal | Al-Fatihah

Di petik dai Malaysiakini

Penyanyi Orkid Abdullah meninggal dunia Penyanyi veteran era 60-an Datin Orkid Abdullah meninggal dunia di Hospital Ampang kira-kira pukul 12.40 tengah hari tadi.

Penyanyi berusia 64 tahun itu dirawat di hospital tersebut dalam keadaan kritikal sebelum meninggal dunia.

Suami Allahyarham, Datuk Mokhtar Omar, 70, yang sedang dirawat di Unit Rawatan Jantung (CCU) di hospital yang sama, dikatakan berada di sisi Allahyarham ketika beliau menghembuskan nafas terakhir.

Presiden Persatuan Penyanyi, Pemuzik dan Penulis Lirik Tanah air (Papita) Datuk M Daud Wahid, yang juga sahabat Allahyarham, berkata Allahyarham Orkid berada dalam keadaan tenat baru-baru ini.

Katanya penyanyi yang popular dengan lagu "Penawar Rindu" itu menghidap ketumbuhan hormon yang tidak stabil atau paraganglioma sejak tiga tahun lalu.

Menurut M Daud, Allahyarham dibawa ke hospital tersebut pada pukul 3 pagi Khamis di mana beliau ditempatkan di wad biasa sebelum dipindahkan ke Un…

Maharaja Lawak - Minggu 7 - Jambu | Lawak Gila | Komedi Senyap

Walaupun tak de astro warna... selamat ada mamat2 berhati mulia upload video2 Maharaja Lawak dalam internet....

Sekadar pendapat peribadi.. Setakat ini Jambu adalah yang terbaik dalam Maharaja lawak 7 ni. Macam abang mamat khalid cakap, lawak diorang memang dah tahap international...tak boring....tak merapu sangat.

Tengok gaya diorang pun dah lawak... Ada orang cakap, pelawak-pelawak ni kalau diatas pentas diorang ni lawak tapi diluar pentas adalah seorang yang biasa..tapi kalau kita tengok diorang atas pentas kurang lawak..tapi kalau dalam kehidupan seharian..diorang akan menjadi seorang yang lawak gila tahap gaban...

Apa-apa pun dalam bergelak ketawa, jangan seronok terlebih sudah..sebab buruk padahnya jika asyik gelak sampai terlebih..

Layan jer video jampu ni...



Kalau nak tengok semua episod Maharaja Lawak 7 boleh klik sini: Maharaja Lawak Minggu 7

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.…

DEMI MASA - RAIHAN

Assalamualaikum w.b.t. | Selamat Pagi..semua...

Memang tak dapat disangkal lagi... memang aku sentiasa dalam kerugian disetiap masa yang berlalu..

Makan pun tak leh kontrol sekarang ni. maka jadi malas yang amat..

Perut semakin mengembang...badan jadi penat.. cepat letih.. boleh nak bermujahadah dengan makan???

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara...

Lirik lagu yang penuh dengan kata-kata hikmah..

Jom hayati sama-sama..



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Nidji - Laskar Pelangi (SUPER HQ Audio/Video)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Contest Mudah IKEA | Cerita Bilik Tidur anda Dengan | You & Your Bed Room

Kawan-kawan, pertandingan baru dari IKEA...
Menarik untuk kita join ramai-ramai..

"You & Your bed Room"

Mula-mula kita tengok hadiah menarik untuk dimenangi.

"The top 20 entries with the most votes will proceed to the finals where the judging criteria will be based on completeness, creativity, original and relevancy of the phote and story"

1. 1 x Grand Prize RM1,500
2. 1 x Most Voted Entry RM 1,000
3. 1 x Runner Up RM500
3. 20 x Lucky Voters RM50


Cara-caranya hanya ber 'posing' depan kamera.... then luahkan kata-kata indah anda... sangat mudah..  Jangan lupa upload gambar korang di IKEA, kalau tak ada, korang upload la gambar apa-apa yang menunjukkan korang dalam bilik tidur...

Sangat mudah... bukan...???

Selamat mencuba..aku dah try upload gambar..tapi asyik tak jadi jer...tak tahu kenapa.. korang  try lah pulak..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreade…

Pakej Digi iPhone4 | Sangat Murah RM58 jer...

Jom try layan iklan digi iPhone4...
Semalam dah layan maxis....kan.... Klik iPhone4 MAXIS untuk review semalam.

Fening-fening..yang mana best nih? Maxis ada.... Digi pun ada.. nanti kita layan tengok celcom pulak.
Klik sini untuk : DIGI iPhone4



Enjoy 30 days free trial for unlimited music downloaded to your iPhone!Get the DiGiMusic Play App The iPhone 4 is now even better with iOS 4.3.2• Faster Safari Browser
• Personal wifi hotspot Click for more info

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Maxis | iPhone4

Maxis dah keluarkan iphone4 yang sangat mengacam...

review pakej maxis punya iPhone4 kat sini : iPhone4 Maxis




Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Sapa Suka Coklat? | Choclairs ‘Pop It Or Drop It’

Sapa-sapa yang suka coklat? angkat tangan...
Aku suka....

jom para pencinta coklat...liki facebook Choclairs nih :
Choclairs ‘Pop It Or Drop It’

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Semak Status Permohonan | Pra Diploma UiTM 2011

Keputusan Permohonan Pra Diploma UiTM 2011 dan keluar..

Orang ramai yang membuat permohonan samaada online atau isi borang offline boleh lah semak status permohonan masing-masing kat sini: Semak Status Permohonan

Just masukkan no. ic masing di link kat atas.



Program Pra Diploma Perdagangan/Pra Diploma SainsProgram Pra Diploma Perdagangan/Pra Diploma Sains Semester 1 2011/2012.  Sila Masukkan Maklumat Berikut:   No K/P Baru : Contoh : 831015015457 * Untuk Tentera / Polis sila masukkan No ID sama semasa anda memohon.
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Exora | MPV mampu milik

Dari sudut dunia, aku tak de lah kaya sangat.  Tapi aku teringin nak sebuah kenderaan besar.  Cadang nak beli lori... Sangat puas hati..banyak tempat nak isi barang... Tapi mahal sangat....dan bukan tujuan asal...

So, aku terperasan sebuah kereta besar yang aku rasa mampu milik dengan tahap gaji aku sekarang.... Kereta yang ada dua-dua comel.  Terbaik untuk bersantai-santai jer... Kurang 'space' nak bergolek... Nampak exora macam sesuai jer dengan body aku yang semakin mengembang nih...

Jom ushar sikit iklan Exora kat sini: All About Exora

Tertarik (terpengaruh dengan iklan sebenarnya) dengan Theory  mereka "A big car is like a raging bull - it's hard to stop"

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempa…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Samrah Mentari

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah

Samrah Mentari

(Langit terluka) membisu
(Bumi meratap) keliru
(Lalu tertanya) apa salah dan dosa ku
(Bila mentari) tiada
(Lalu sembunyi) di mana
(Apa yang ada) hanya kata tanpa suara

Sang mentari senyumlah sepanjang zaman
Yang memberi segunung sinar harapan
Tiap pagi wajah mu pasti menjelma
Tiap janji tidak kau dustai

1
Bila mentari enggan tersenyum
Alam jua turut derita bersama

Dengarilah pandangilah sentuhilah rasailah
Yang tertinggal cuma hati dan kalimah
( ulang 2X )

(Bila terbukti) firasat
(Akan bertemu) hakikat
(Pasti semua) akan musnah dan binasa
(Temui arah) haluan
(Agar mengenal) jalanan
(Di waktu pulang) tidak sesat kegelapan

(Ku selami) cintanya
(Ku rindui) nikmatnya
(Tiap masa) kucari segenap suasana
(Ku kagumi) sucinya
(Ku mencari) mistiknya
(Lima waktu) kupasti akan ketemui jua

(Hayatilah) agungnya
(Abadilah) kasihnya
(Dan semoga) mentari sudi lagi bersama

(Syukurilah) nik…

Aku Pakai Digi (happy) Terasa Jimat gila.

Tak tahu kenapa, semenjak pakai prepaid happy  (Pantai timur) terasa jimat lah pulak.

Tapi prepaid ni special untuk masyarakat pantai timur.  Dah lama tak bayar bil maxis....sabab terasa macam tertipu jer... ada kos yang tersembunyi kot...

So.. kepada pengguna digi jom like facebook digi youth nih : http://www.facebook.com/DiGiYouths?utm_source=Nuffnang&utm_medium=banner&utm_campaign=K-Pop_2011&sk=wall



Terasa nak tukar ke line digi..tapi coverage di Machang, Kelantan ni tak berapa ok untuk internet.

That's all..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Dewa 19 - Kosong

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Dewa 19 - Roman Picisan

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Dewa 19-Hadapi Dengan Senyuman | Cinderellaofmine

i'm dedicate this songs special for my staff.......

think about this...

Hadapi Dengan Senyuman
Artist: Dewa
Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi .
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... Kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah .
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

ya! "menyerahlah untuk menang" kemenangan yang kita impikan bukan didunia...tapi di negeri yang sana.... cinderellaofmine



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Rahsia Hati

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (Fauzi Marzuki / Lukhman S)

Rahsia Hati

Kau bernama kekasih
Dengan rahsia hati di hadapanku
Pertemuan yang tidak pernah dirancang
Tiada perjanjian antara kita
Aku lemas sendiri, menatapmu
Hatiku berbicara, engkau tetap membisu...

Adakah simpatimu
Menyambut kehadiran yang kau harapkan
Sejak dahulu lagi
Aku sering mencari
Seorang insan sudi
Berkongsi hidup suka dan duka...

Antara kita, biarlah
Tiada cinta abadi
Sekadar bunga kasih yang mewangi
Selamanya sayang
Usahlah bicara
Soal kelukaan
Masa yang lalu, memilukan...

Duhai kekasih, sambutlah
Rindu bertangkai pilu
Berdaun resah
Sayangku padamu
Bagai langit biru
Kasihku padamu
Tak terpadam mati

Jangan kau tinggal
Aku di kegelapan
Jangan kau biar
Aku sepi begini
Aku rindukan sebuah pertemuan
Aku rindukan belaian kasihmu

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http:…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Kesal

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah

Kesal

Bukan bukan ku sengaja
Meruntuh istana yang dibina
Entah di mana silapnya
Begitu suratan cinta kita

Kesal
Seribu kesalan
Terpahat di hati selamanya
Tak mungkin berulang lagi
Cintamu selamanya
Di mana ku cari ganti
Budimu indahnya

( korus )
Sekarang satu penantian ketentuan Tuhan
Seterusnya
Cinta pengisian jiwa
Bisa tega tandus dahaga
Ku kira pimpinan dari-Nya
Di situlah cinta
Sebenarnya
Warna-warna kehidupan kepadanya gantung harapan

Memang lumrah kehidupan
Tiada yang bebas kesalahan
Kita antara berjuta insan
Ketandusan kasih sayang

Pulanglah pada-Nya
Nikmat bahagia
Ciptaan-Nya

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempaha…

We, Malaysians, are very attached to the Internet. What's better than bringing the Internet users together and be awarded? #DiGiWWWOW

We, Malaysians, are very attached to the Internet. What's better than bringing the Internet users together and be awarded? #DiGiWWWOW

Social SharingRM 250.00 left to be rewarded
RM 0.20 - RM 0.40 per unique click Calling once. Calling twice. Submit your blog for WWWOW Awards today!As Malaysians, we are all a very connected bunch. In a recent set of statistics, it was found that Malaysians had the most Facebook friends on average in the world. We also spend a record amount of time online among other internet connected countries. We love the internet.

DiGi WWWOW Awards is the first people’s choice Internet awards for Malaysians by Malaysians to pay tribute to ordinary Malaysians who are doing extraordinary things online – from publishing their own opinions, producing their own TV shows, starting new businesses, or mobilising the power of the Internet for good cause. It’s the Internet for all awards.

With up to 16 categories up for grabs, you can squeeze your way to winning.. WAI…

I'm on The Great ChurpChurp Race. Are you in it too?! #Churp2Race

I'm on The Great ChurpChurp Race. Are you in it too?! #Churp2Race

Social SharingRM 4,500.00 left to be rewarded
RM 0.20 - RM 0.40 per unique click Race yourself to an iPad 2 or a BlackBerry Bold 3 or even an iPod Touch!We are gonna make this... LEGENDARY.

There is the F1 Race, and there will the THE GREAT Churp Churp RACE! So great farm crops and poker chips might just have to wait.

Be on the edge and swerve through your way in The Great Churp Churp Race and be one of the racer without having to be in a hot racing suit all put into a small compartment for 2 hours and win iPad 2!

All you've gotta do for this race is:

Step One - Bring friends to Join the Race!
Step Two - Beat friends who's in the race! Come on, BFFs can wait!
Step Three - WIN iPad 2, BB Bold 3, iPod Touch and a pair of movie passes!

Quick, start your engines and speed your way to the finishing line! Remember, no long pit stops as you may just lose out!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:K…

Cerita Belia Anda

Share this campaignLive your childhood dream. DJ Aanantha tells his storyAs you are living your dream, don't forget to give back to the next generation. DJ Aanantha is doing just that. While mixing up a storm being a DJ, Anantha remembers how he was inspired to pursue his dreams when he was a youth. Now, wants to inspire other youths to do the same.

Click this link: http://says.my/notainsan/persona3

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan