Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 1, 2011

Ikut Prosedur | Tidak Berjaya Mendapat Tempat Permohonan Kemasukan ke IPT / UPU? Apa Penyelesaiannya?

Assalamualaikum w.b.t. Semalam keputusan permohonan kemasukan ke IPT / upu telah diumumkan. 
Telefon berdering semula..

Kecewa
Tahniah! untuk semua yang berjaya mendapatkan tempat...

Namun, kepada pelajar2 yang tidak bernasib baik tidak berjaya mendapatkan tempat jangan terlalu bersedih.. Semalam banyak panggilan telifon yang telah diterima. Ada gembira, ada yang tak puas hati, ada yang kecewa dan ada yang melenting. 

Aku? bukanlah siapa2 didalam UitTM ni..hanya manusia kerdil yang sebelah mata pun tak terpandang.. Aku tak punya kuasa... Gaji yang diterima cukup sekadar menunaikan tanggungjawab sebagai seorang penolong pendaftar hal ehwal akademik. Ketidak berjayaan seseorang untuk mendapatkan tempat di UiTM tiada kaitan langsung dengan seorang penolong pendaftar akademik.  Walaupun jawatannya seorang penolong "Pendaftar".  Aku tidak boleh sewenang-wenangnya mendaftar pelajar suka-suka hati....

Banyak faktor yang menyebabkan perkara ini berlaku. Diantaranya adalah cara pemil…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Jalan Yang Aku Lalui

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (Ismail Ahmad Nawab / Chuari Selamat)

Jalan Yang Aku Lalui

Cebisan duka cintaku yang lalu
Pedih menyiksa kalbu
Ku kira indah mahligai impian
Aku tersungkur di pinggiran

Bunga pesona yang aku idamkan
Harum membakar jiwa
Ku kira sepi penawar rindu
Madunya meracun hatiku

Engkau datang
Tika aku hampir kelemasan
Kau hulurkan
Rasa simpatimu dengan setulusnya
Lalu memimpin
Aku kembali
Menyusur jalan
KepadaNya

Engkau datang
Merawati kekusutan hati
Kau bisikkan
Suara keinsafan dalam kelembutan
Mencurah kasih
Memujuk hati
Lalu terhapus keresahan

Lembah yang gersang telah ku tinggalkan
Dengan hati redha
Jalan yang benar ku lalui
Demi petunjuk cahayaMU
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [sal…

Semakan Keputusan UPU, IPTA Lepasan SPM 2010 Untuk Kemasukan Jun 2011

Sila semak keputusan permohonan kemasukan anda ke IPTA lepasan SPM/Setaraf. Ada dua cara:
Klik link dibawah- http://intake.utm.my/semakan/?menu=spmhttp://upu.mohe.gov.my/
Dua2 link pun boleh guna...
Atau, terus direct ke link uitm...sekiranya anda ada memohon...
Klik link dibawah- http://istudent.uitm.edu.my/intake/home/main.asp?pg=selprg&tv=1&id=70&mt=noProgram Asasi/Diploma Sepenuh MasaProgram Asasi/Diploma Sepenuh Masa Semester 1 2011/2012.  Sila Masukkan Maklumat Berikut:   No K/P Baru : Contoh : 831015015457 * Untuk Tentera / Polis sila masukkan No ID sama semasa anda memohon.

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN
KEMASUKAN PELAJAR KE IPTA
LEPASAN SPM/SETARAF
SESI AKADEMIK 2011/2012

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Insan

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (M.Nasir / S Amin Shahab)

Insan

Insan apakah yang engkau cari
Di balik keriuhan hidup ini
Dengan perubahan yang kau saksikan

Di wajah insan
Di gemerlapankah jawapan
Insan carilah jalan
Oh jalan keredhaan
Pintu kesejahteraan
Dan dengan kerelaan
Insan (4X)

Insan apa yang kau cari
Di atas bumi yang fana ini
Beribu cerita yang kau saksi

Ada yang nyata
Ada yang maya
Oh insan
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kisah Benar - Monyet Buli Harimau

Discovery nih...ingatkan video tipu ja.... Tengok sendiri..malas nak ulas....



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

BAYI DIPATUK ULAR TEDUNG !!!!! TIADA PERIKEMANUSIAAN

Kalau korang berada di tempat kejadian..apa yang korang buat?



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Video | Tedung Selar vs Sawa.. siapa menang?

Video yang menggerunkan. Macam tak percaya..tapi itulah kejadian dan kuasa Tuhan.. Jika dilihat dari kekuatan ular sawa seperti mempenyai tenaga belitan yang sangat kuat..tetapi ular tedung mungkin mempunyai bisan dan lebih besar saiznya...

Tak sangka ular makan ular. Tak pernah terfikir pun sebelum ni... sangat ganas, tambah-tambah waktu penghujung ekor ular tu ditelan....

Layan jer video ganas ni...



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Ikan Masih Hidup Setelah Dimasak [ Kejam ]

Hidup lagi ikan ni...kesian betul..



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Ghazal Untuk Rabiah

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

M. Nasir & Jamal Abdillah

Ghazal Untuk Rabiah

Jamal:
Kilauan intan berkelip-kelip di langit tinggi
Dan cahaya menari-nari di langit biru
Tidaklah dapat menenangkan perasaanku
Yang rindukan kehadiran kasih

M. Nasir:
Gemersik irama merdu buluh perindu
Dan nyanyian pari-pari dari kayangan
Tidaklah dapat tenteramkan sanubari
Yang mendambakan kepastian kasihmu

Jamal:
Rela lepaskan segala-gala yang ku ada
Andai itu yang kau hajatkan

M. Nasir:
Rela terima apapun syaratnya dan dugaan
Untuk ku buktikan cintaku

Jamal:
Asalkan dapat ku mengubati hatiku yang cedera
ditumpaskan cinta

M. Nasir:
Asalkan dapat ku menundukkan amukan gelora jiwa
Yang menagih kasih

Duet:
Yang halus yang tulus
Yang mulus yang kudus

Jamal:
Semoga malamku tidak lagi jadi medan airmata
Menusuk segenap kalbuku
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://ww…

Kata-kata Hikmah dalam Lagu Dewa | Hidup Ini Indah

PENYANYI / BAND   » #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZRADIO Browse:HOME / / /

Lirik Lagu Dewa Hidup Ini Indah Lyrics Hidup Ini Indah - Dewa
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
matahari menyinari seisi bumi
seperti Engkau
menyinari perih dalam jasadku ini
selamanya seperti hujan
Kau basahi jiwa yang kering
reff: hidup ini indah bila aku selalu
ada di sisiMu setiap waktu
hingga aku hembuskan nafas yang terakhir
dan kita pun bertemu
Kau bagai udara yang ku hirup
di setiap masa Engkaulah darah
yang mengalir dalam nadiku
repeat reff

   maafkanlah selalu salahku
   karena Kau memang pemaaf
   dan aku hanya manusia
repeat reff
hanya Kau dan aku
dalam awal dan akhir
Read more: http://liriklaguindonesia.net/d/dewa/laskar-cinta/dewa-hidup-ini-indah/#ixzz1LLGAavBn
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/no…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU :

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (M Nasir)

Cinta Selayang Pandang

Siapa itu yang memandangku
Tajam menikam sanubariku
Mestikah aku diam membisu
Dan membiarkan cinta berlalu
Kurasa malu

Walaupun hanya selayang pandang
Hatiku ini telah digoncang
Haruskah aku berterus terang
Dan menyerahkan takdir yang datang
Takdir yang datang

Aku pernah dikecewakan
Aku pernah ditertawakan
Tak ingin lagi kecundang dalam cinta
Yang telah berakar

Dan walau seterus sejernih hatiku
Ingin mendampingi menyentuh hatinya
Jika tak kucuba
Pasti tak tercipta
Seikhlas cinta

Redup di wajahnya
Membakar senyuman
Namun hati ini
Takut tak diterima
Jika tak kucuba
Pasti tak tercipta
Keikhlasan cinta
Hmm...


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [salju…

PROMOSI!!! EMAS...

Aku ada seorang kawan blogger yang sangat aktif menjual emas... Walaupun hanya bekerja biasa dalam UiTM, beliau mempunyai wawasan yang sangat tinggi.  Kat bawah ni aku ada copy & paste artikel tentang emas yang beliau tulis.... Beliau seorang yang biasa...tetapi luar biasa... Nak beli emas dari beliau klik sini: Emas Machang PELABURAN EMAS TIDAK MENGHAMPAKAN Alhamdullillah.. sepertimana ramalan terdahulu harga EMAS semakin melonjak naik. Beruntung rakan-rakan kita yang telah membuat keputusan yang bijak untuk miliki EMAS sepertimana yang disarankan. Namun yang masih belum memilikinya, masih belum terlambat untuk anda bertindak sekarang sila hubungi saya, ZAMRY 019-986 4491 untuk tempahan/ pertanyaan. PELABURAN EMAS TIDAK MENGHAMPAKAN

Sememangnya, kalau diperhatikan graf harga emas tidak ada banyak perbezaannya kerana ianya sentiasa menunjukkan peningkatan. Tapi kali ini saya ingin bawakan perhatian anda kepada harga EMAS pada 5 tahun yang lalu. Harga terendah pada tempoh tersebut adalah…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Antara Yakin Dengan Curiga

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (Fauzi Marzuki / Habsah Hassan)

Antara Yakin Dengan Curiga

Ada sesuatu yang terbuku
Di satu sudut hati kecilku
Melonjak rasa nak kuluahkan
Tapi bibirku bagai tertekan

Lama aku memendam rasa
Memendam resah tak terucap
Aku bersuara tanpa bicara
Lantaran bimbang kan berbalah

Kau langsung tak menyedari
Gelora hati ini
Di sebalik senyuman
Ku didera keraguan

Seikhlas mana kasihmu
Kejujuranmu
Hati dan diriku
Di antara yakin dengan curiga

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Movie Best Untuk dilayan beramai-ramai

Movie ni mesti famous dikalangan bloger-blogger malaysia..... Cerita lagenda ni adalah kisah benar pasal sifu bruce lee...aku pun tak tahu dulu kisah ni...
Kat sini aku ada paste kisah sebenar yang aku ambil dari laman web rasminya sendiri. Cer..try klik link ni: http://www.kwokwingchun.co.uk/ip-man-biography

Link Video aksi menarik  :  http://youtu.be/yF6Jyxc16vU
http://www.kwokwingchun.co.uk/ip-man-biography
Ip Man Biography

The life of the martial arts legend
Learn about the life of the martial arts legend who has influenced millions of martial artists around the world including many famous martial artists like the late Bruce Lee. Please note, this article is similar to the one on Wikipedia because that was largely written by myself as well.
Ip Man's Birth Ip man is often referred to as Yip Man. He was born on the first of October, 1893 and died on the second of December, 1972.
Ip Kai Man was one of the first martial arts instructors, or Sifu, to teach the Chinese martial art of Wing …

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Agongnya Kecintaan

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah (Fauzi Marzuki / Habsah Hassan)

Agongnya Kecintaan

Telah pun kau usahakan berbagai cara
Memberikan perkhabaran menyampaikan pesanan
Namun tak dihiraukan

Tertutupkah telinga ini wahai kekasih
Tertutupkah mata ini hingga tidak terpandang
Agongnya kecintaan

Mentari dan bulan
Tetap pada peredaran
Tiada malam sebelum siang begitu ketentuan

Tanah nan tandus kering
Olehmu menjadi dingin
Di mana engkau, aku di situ, sentiasa memadu

Kau ucapkan sejahtera
Kau menyambut aku tiba
Lembut dan mesra

Tertutupkah mata ini hingga tidak terpandang
Agongnya kecintaan, nikmat kurniaan


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Kekasih Awal Dan Akhir

Dalam irama dan lagu ada liriknya.. di dalam lirik ada kata-kata hikmah nya.... 

Jamal Abdillah

Kekasih Awal Dan Akhir

Malam menanti siang
Siang menanti malam
Bagai berkurun lamanya
Masa memisahkan kita
Hingga terlupa
Pada paras lupa

Malam mencari mimpi
Siang mencari erti
Tersingkap seribu makna
Terucap seribu kata
Terlepaslah... rahsia

( korus )
Sekian lama terpisah
Akhirnya bertemu
Mengenang dosa
Mengenang rindu
Dan ternyatalah
Cintaku yang satu...
oh oh...

Kau kekasih awal dan akhir
Kau kekasih zahir dan batin
Setelah ku sedari
Cintamu yang abadi

Takku harap takku peduli
Walau bulan jatuh kebumi
Dan hadir bidadari
Tak kumimpikan lagi

Kerana kau lebih mengerti

( ulang korus hingga akhir)

Kerana kau lebih mengerti

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] unt…

Harga Emas Menepati Ramalan | Harga Emas Naik

Hari ini melayan berita-berita terkini yang hot. Tergezut....aku tengok..tak kan hari-hari harga emas naik...
Nak jual ke tak nak? jual ke tak nak?
Pening...Pening..pening....Korang nak dapatkan infor percuma pasal pelaburan emas.... cer try..cer..try..cer try..klik banner kat bawah ni.....

HARGA TERKINI PUBLIC DINAR

Dinar We Sell We Buy

1 dinar RM 712.00 RM 669.00

5 dinar RM 3542.00 RM 3347.00

10 dinar RM 7053.00 RM 6700.00

Last updated 01/05/11 9:00 AM 1DINAR = 4.25 GRAM EMAS 916 5DINAR = 21.25 GRAM EMAS 916 10DINAR = 42.5 GRAM EMAS 916

Rujuk Link ini: Emas Murah

HARGA TERKINI EMAS DIPASARAN GLOBAL

BELI EMAS SEKARANG !



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com/
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Kasih Latifah

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Kasih Latifah

Spider

Kasih Latifah

Makin puja, makin cinta menusuk kalbumu
Dalam naik turun nafas menjunjung namamu
Makin asyik, makin jauh dihanyutkan rindu
Tiap saat ketika kudambakan wajahmu

Makin puja, makin cinta menusuk kalbumu
Dalam naik turun nafas menjunjung namamu
Makin asyik, makin jauh dihanyutkan rindu
Tiap saat ketika kudambakan kasihmu

Janganlah kau seksa diriku yang lemah
Sedangkan kau sedar semua ini
Bukanlah satu permintaanku

Makin puja, makin cinta menusuk kalbumu
Dalam naik turun nafas menjunjung namamu
Makin asyik, makin jauh dihanyutkan rindu
Tiap saat ketika kudambakan jiwamu

Janganlah kau seksa lagi
Diriku yang lemah dan hina ini
Sedangkan kau sedar semua ini
Bukanlah pilihanku

Aku sanggup cabar sesiapa saja
Yang sempat memandang cahaya kau itu
Dan tidak tergoda (wajahmu)
Tersungkur jatuh (kasihmu)
Menuntut kasih Latifah (jiwamu)

Makin puja, makin cinta menusuk kalbumu
Dalam naik turun nafas menjunjung namamu
Makin asyik, makin jauh …