Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 24, 2011

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Asyik

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Asyik

Damasutra

Asyik

Dengan bahasa kalimah yang sama
Puji dan memuja
Dilindung dan dibuka
Rahsiakan tetap rahsia

Indah bukan rupa
Harum bukan bunga
Manis bukan gula
Panas bukannya bara
Cintakan tetap cinta
Sejak aku kenali
Cintamu yang suci
Aku telah berjanji
Tak berpaling lagi

Akan aku genggam api
Hingga jadi besi
Dan nyata sebati

Gelap bukan malam
Terang bukan siang
Satu tak terbilang
Hanyut tak terenang
Waktu tak terasa
Rindu tak terkata
Asyiknya cinta

Dan hanya kepadamu
Kuserah jiwa ragaku
Walau berjuta seteru
Tak kuragu

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Sumpah Laknat Datuk (T) VS Harga Emas | Sungguh Tidak Kusangka..Naik Lagi Harga Emas...

Semua asyik dok sembang pasal video seks dan Datuk Tri (T).  Sana-sini dok kalut cari kat mana nak download sambungan video part2 tersebut..

Aku lebih berminat berita pasal kat bawah ni..

HARGA TERKINI PUBLIC DINARDinarWe SellWe Buy1 dinarRM 700.00RM 658.005 dinarRM 3484.00RM 3292.0010 dinarRM 6938.00RM 6591.00Last updated 29/04/11 5:55 PM 1DINAR = 4.25 GRAM EMAS 916 5DINAR = 21.25 GRAM EMAS 916 10DINAR = 42.5 GRAM EMAS 916
Tapi, ramai yang tak perasan, harga emas semakin mendaki naik....bila la nak berhenti???

Kalau aku jual sekarang agak-agak untung ke? Orang cakap kalau nak jual emas lepas tiga tahun baru berbaloi-baloi...

Dapatkan info percuma pasal emas: http://www.emasmurah.com/percuma/index.php?ref=notainsan






Korang baca pasal berita yang aku kurang berminat....sebab banyak lagi pembacaan yang patut aku baca... Sumpah Laknat kat Malaysiakini Eskay akhirnya muncul lakukan sumpah laknat

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, maca…

Aku kaya!!! Harga Dinar Emas melonjak RM699!

Yeah aku kaya!!! aku kaya...

Aku kaya da' movie..

Ingat lagi, aku baru ja berjinak-jinak beli Dinar Emas beberapa bulan lepas dengan harga RM615.  Masa tu aku rasa mahal gila harga emas.... Rasa macam rugi lah pulak beli emas... Simpan lagi resit pembelian dulu...

Alih-alih tak sampi beberapa bulan..aku online..saja-saja tengok harga emas.... amboi...gila-gula naik harga..dah jadi RM699 dah... Tak percaya tengok nih:



HARGA TERKINI PUBLIC DINARDinarWe SellWe Buy1 dinarRM 699.00RM 657.005 dinarRM 3477.00RM 3286.0010 dinarRM 6924.00RM 6578.00Last updated 28/04/11 7:25 PM 1DINAR = 4.25 GRAM EMAS 916 5DINAR = 21.25 GRAM EMAS 916 10DINAR = 42.5 GRAM EMAS 916  Memang emas dah termaktub sebagai nilai mata wang yang terkawal... sekarang dah jadi macam pelaburan...sebab orang ramai baru mendapat kesedaran tentang kebenaran emas ini... Baca artikel bawah ni yang bersumberkan http://emasmachang1.blogspot.com 

LONJAKAN HARGA EMAS LONDON - Harga emas dunia diramal meningkat sebanyak 13 perat…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Space Funky

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Space Funky

Damasutra

Space Funky

Ke mana arahnya suara
Meronta dalam oh kepala
Sembunyi menanti harinya
Kau tiba
Pabila matamu kan bertemu
Dengan sang pencipta
Sang pencipta

( korus )
Bergoncanglah jiwa
Gugur segala yang ada
Geloralah minda
Kaku segala impian

Kembara dalam kekusutan
Berpaling dari keriuhan
Pertama kali kau merasa
Dinginnya sentuhan tangan
Bersatu dengan sandiwaramu...
Sandiwaramu

( ulang korus )

Tertera putihnya jiwa
Tercalar cermin kebenaran
Menggenggam pada setiap
Impian songsang
Songsang oh songsang

( ulang korus )

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Seribu Bayangan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Seribu Bayangan

Damasutra

Seribu Bayangan

Kau masih menduga sehingga kini
Andai ku bersenda dengan teka teki
Seribu bayangan aku gambarkan
Masih lagi kau tak mengerti

Sedalamnya lautan tingginya bulan
Bisa disentuh dengan pengetahuan
Sepahitnya henpedu bisa ditelan
Jika itulah penawarnya

Inikan pula perasaan
Yang lahir dari jiwa
Dan kita sama sama merasa
Denyut kasihnya

Bukan sengaja aku merahsiakan cinta
Tapi curiga kau kan tersalah sangka
Kerana kita rasa bangga bila dipuja
Dan rasa keji bila dihina

Kerna kita menolak segala bencana
Dan asyik bergembira dengan nikmatnya
Sedangkan semua ini adalah takdirNya
Dan kita harus bersyukur sentiasa

Bukannya teka teki gurauan hati
Sekadar melindung kasih yang tersembunyi
Bukan mudah mencari kasih abadi
Dalam terang ia sembunyi

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com

Kata-kata hikmah | Cerita Best Dari Dato' Sahol VC UiTM

Ada cerita menarik untuk dikongsi bersama-sama....
Cerita yang penuh bermanfaat dan berhikmah... Sama-sama kita ambil manfaat dari apa yang diceritakan oleh beliau.... copy & paste dari e-mail..

When I was a kid, my mom liked to make breakfast food for dinner every now and then. And I remember one night in particular when she had made breakfast after a long, hard day at work. On that evening so long ago, my mom placed a plate of eggs, sausage, and extremely burned biscuits in front of my dad. I remember waiting to see if anyone noticed! Yet all my dad did was reach for his Biscuit, smile at my mom and ask me how my day was at school.


I don't remember what I told him that night, but I do remember hearing my mom apologize to my dad for burning the biscuits. And I'll never forget what he said: "Honey, I love burned biscuits."

Later that night, I went to kiss Daddy good night and I asked him if he really liked his biscuits burned. He wrapped me in his arms and said, …

Bachok, Kelantan Malaysia | Gunong Bachok, Kelantan Malaysia

View Larger Map

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Sesat Dalam Rindu

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Sesat Dalam Rindu

Damasutra

Sesat Dalam Rindu

Ku resah mencarimu dengan akal
Dengan bersama sifat-sifat pinjaman
Kau ku rasakan semakin menjauh
Tersesatlah aku dalam rindu mu

Ku satukan firasat mencari mu
Dan ku terlontar di penghujung alam
Kau masih tidak dapat ku jejaki
Betapa malangnya nasib ku

( korus )
Kerana mu ku tinggalkan segalanya
Sendiri aku terpedaya
Punya akal dan firasat yang tidak ke mana
Hanya jalan yang sengsara

Zahir musnah bagi yang mimpi
Zahir ada rahsia mencari
Lalu ku selami di dalam diri
Dibawa arus nafas ku
Asal serah janji dahulu
Mula hidup pasti mula cinta

Engkau kasih ada di sini
Engkau kasih ada menanti
Kau kasih aku jua kasih

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/temp…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Sufi

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Sufi

Damasutra

Sufi

Sufi selangkah tirai kasihmu ku buka
Engkau serahkan cinta hingga dirimu tiada
Kasih sufi kau rela pilih derita di dunia
Biar rebah di hina kau tak berubah

Kau menguasai selautan
Yang tersembunyi di genggaman
Nafi dan isbat kau sandingkan
Sebagai tali pegangan

Sufi kau hilang di pandangan
Ada di dalam kenikmatan
Engkau dan dia pasti tidak akan terpisah
Andai tertutup tirai sufi
Yang terang tidak nampak terang
Inilah siksa menyakitkan sepanjang jalan

Inginku tempuh titianmu
Dari kekasih ke kekasih
Pengabdianku bersamamu kasih
Biar rebah di hina kau tak berubah

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Umpama Mimpi Dalam Mimpi

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Umpama Mimpi Dalam Mimpi

Damasutra

Umpama Mimpi Dalam Mimpi

Kenangan bersamamu kasih
Seumpama mimpi di dalam mimpi
Terasa engkau di sisi
Menemaniku saban hari

Pabila kupejamkan mata
Akan terasa hangatnya asmara
Walaupun sekian lama
Telah terpadam cinta kita

Luka yang tak terasa
Mengalair darah yang tak berwarna
Bagai jeritan tanpa
Suara

Tangisan dalam ketawa
Sedu sedan menjadi syair cinta
Terasa ingin ku sentuh
Bayanganmu

Walau hanya seketika cuma
Agar hilang rindu dan dahaga
Agar pulih semangat kasih dan mesra
Seperti baru kenal cinta

Kenangan bersamamu kasih
Membakar gedung fikiranku kini
Terasa hidupku ini
Umpama mimpi dalam mimpi

Umpama mimpi dalam mimpi

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/…

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Serangan (Asyik dan Syahdu)

KATA-KATA HIKMAH DALAM LAGU : Serangan (Asyik dan Syahdu)

Manterra (Khadiz / Kristo Bimbo)

Serangan (Asyik dan Syahdu)

Andainya kau dengar bisik rintihannya
Merayu di depan pintu cinta agung

Pasti berlinang air matamu
Dalam kesedihan tak berhujung

Seperti kami di sini
Yang merindu
Hatimu jua akan dipalu
Rantaian asyik dan syahdu
Yang menyerang
Seluruh benteng kota keinsananmu

Tersedarlah
Betapa dia
Setia menantimu di sana

Kasihku
Kau kan merayu
Kasihku
Maafkan daku
Kasihku
Kasihanilah daku
Kasihku
Terimalah diriku

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan