Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 30, 2011

Bcuz I'm a bum, I prop my laptop with fluffy pillows & get my gifts from #acmamall! Get RM30 voucher for only RM10! Only at #milkadeal .

Bcuz I'm a bum, I prop my laptop with fluffy pillows & get my gifts from #acmamall! Get RM30 voucher for only RM10! Only at #milkadeal .

Social SharingRM 0.87 per deal MAD - RM10 for RM30 Cash Vouchers at ACMAMALL.comMAD deal of the day: RM10 instead of RM30 for vouchers at ACMAMALL.COM! From skincare products to bouquet of roses to books to curl up to, ACMAMALL.COM has it all! Grab your Chinese New Year items today! Grab this MAD deal today!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Social SharingRM 1.00 per signup Invite friends to ChurpChurp today! Ready to burst out all the latest awesome news to your friends? Get rewarded by doing so! Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited. The more, the merrier!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Keep Your Promise | The 8 Millenium Development Goals (MDG) with a target date of 2015 calls for immediate action and participation.

Share this campaignKeep Your Promise The 8 Millenium Development Goals (MDG) with a target date of 2015 calls for immediate action and participation.
Eradicate Extreme Poverty and HungerAchieve Universal Primary EducationPromote Gender Equality and Empower WomenReduce Child MortalityImprove Maternal HealthCombat HIV/AIDS, Malaria and other DiseasesEnsure Environment SustainabilityDevelop a Global Partnership for DevelopmentWith little time to spare, awareness is the key to the start up of a big action with small combined efforts.YOUR effort!
The focus on the MDG 5 - Improve Maternal Health to raise awareness in Ireland has sparked a global instinct to take action and place human right actions where it should be - in the press!
With a video, part of ASK’s Keep Your Promise campaign, Irish youth leaders share important facts about Maternal and Reproductive Health.
Pregnancy and childbirth related deaths are the number one killers of girls aged 15 – 19 in low-income countries - one of t…

Majalah Solusi Isu 11 | Tajuk: Ikhlas Dalam Bekerja

Solusi 11

Tajuk: Ikhlas Dalam Bekerja

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Majalah Solusi Isu 12 | Tajuk: Hidayah Kompas Kehidupan

Solusi 12

Tajuk: Hidayah Kompas Kehidupan

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Majalah Solusi Isu 13 | Tajuk: Mukmin Profesional

Solusi 13

Tajuk: Mukmin Profesional

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Majalah Solusi Isu 14 | Tajuk: Hidup Untuk Memberi

Solusi 14

Solusi 14 Tajuk: Hidup Untuk Memberi

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Dua Korban Banjir di Johor | Lemas dalam 4WD

Lemas Dalam 4WD
Sumber: Mymetro

Tiada lagi suara emak KULAIJAYA: “Dalam perbualan itu, Aw menyatakan kenderaan dipandunya terhumban ke dalam sungai dan dia gagal keluar dari kenderaan itu. Berita penuh »

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Pelajar-Pelajar Yang Ingin Membuat Permohonan ke IPTA Sila semak program yang anda layak di Sistem Semakan Syarat Kelayakan Program IPTA (i-MAS-C-U)

Semak syarat kelayakan anda ke program Asasi, Diploma dan Ijazah semua IPTA bagi pelajar lepasan SPM, STPM dan Matrikulasi KPM melalui
Sistem Semakan Syarat Kelayakan Program IPTA (i-MAS-C-U)klik sini: Www.selangkah.uitm.edu.my



Sistem Semakan Syarat Kelayakan Program IPTA (i-MAS-C-U)Sistem Semakan Syarat Khas Program ke IPTA (i-MAS-C-U) boleh digunakan untuk membuat semakan syarat bagi program yang ditawarkan pada semua IPTA di Malaysia.



Semakan boleh dibuat untuk program Asasi, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda bagi Lepasan :
Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM)Matrikulasi KPM + Klik disini untuk membuat semakan syarat

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..

http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com


sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan


Majalah Solusi Isu 15 | Tajuk: Hijrah Atau Kalah

Solusi 15

Solusi 15 Tajuk: Hijrah Atau Kalah

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

500 pelajar M'sia mula dipindahkan di Mesir | Malaysiakita@Saljuhumairah

Mari kita soroti berita terkini saudara kita di Mesir

Sumber: Malaysiakini

Seramai 500 pelajar Malaysia akan berpindah secara berperingkat-peringkat dari kediaman masing-masing ke Rumah Melayu Abasiah Mesir (ARMA) di Abasiah, Kaherah mulai hari ini.

Presiden Persatuan Pelajar-Pelajar Perubatan Malaysia-Mesir (PERUBATAN) Muhammad Husaini Saleh berkata arahan perpindahan itu dikeluarkan oleh Kedutaan Malaysia di Mesir bagi mengelak mereka menjadi mangsa keganasan rakyat negara itu yang mengadakan demonstrasi menuntut Presiden Hosni Mubarak meletak jawatan.

Selanjutnya klik sini...: 500 pelajar M'sia mula dipindahkan di Mesir

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

PERMOHON KEMASUKAN KE UiTM | SESI 2011

1) Permohonan kemasukan Sesi 2011 adalah melalui Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Kementerian Pengajian Tinggi (UPU). Sila layari http://upu.mohe.gov.my/

2) Perhatian kepada semua pelajar diploma semester akhir UiTM. Permohonan online penerapan ke program ijazah sarjana muda uitm akan dibuka pada bulan Februari 2011.  Sila pastikan permohonan online dibuat hanya melalui url (http://online.uitm.edu.my) Penggunaan url http://upu.mohe.gov.my menyebabkan permohonan anda tidak akan diproses.


Peringkat Program Kod Program Program Pengajian Mod Pengajian Kadar Bayaran Tarikh Tutup PRA DIPLOMA PD 003 Pra Diploma Perdagangan Sepenuh Masa RM10.00 31 Mac 2011 PD 005 Pra Diploma Perakaunan Sepenuh Masa RM10.00 31 Mac 2011 PD 008 Pra Diploma Sains

myMetroSetiap hari dibelasah

myMetroSetiap hari dibelasah

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Rahsia Minda Cerdas | 1. Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood 2. Hj Muhammad Bin Zakaria

Rahsia Minda Cerdas

Rahsia Minda Cerdas  • Buku ini memberi panduan untuk pelajar, remaja, ibu bapa, guru dan setiap individu yang ingin meningkatkan keupayaan diri. • Teks dipermudahkan dalam bentuk byline, nota ringkas, flashers, subtopik, quotation dan kisah. • Gambar rajah dan foto memberi gambaran yang lebih jelas tentang petua dan konsep. • Memaparkan rajah saintifik dan jadual yang memantapkan penerangan. • Ayat al-Quran, hadis dan doa yang amat berguna untuk hafalan dan rujukan. • Dapatkan juga fakta yang menarik lagi mengejutkan di dalam! • Kandungan terkini dan dimantapkan dengan fakta dan kajian yang lebih menarik untuk diamalkan. Penulis 1. Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood
2. Hj Muhammad Bin ZakariaKod Katalog : TBBK 1100Kod ISBN : 978-967-5102-37-0Harga : Semenanjung M'sia - RM26.00
: Sabah / S'wak: RM28.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www…

Keputusan Pilihan Raya Kecil DUN Tenang | BN VS PAS

Jom tengok keputusan..
Siapa yang menang??

Rujuk entry dari belia muda.com

6:15 Petang: BN – 115 PAS – 3 (undi pos) – Twitter 6:30 Petang: BN – 634 PAS – 1,136 6:40 Petang: BN – 3,737 PAS – 1,692 6:50 Petang: BN – 4,420 PAS – 2,033

Hehe.. setatk itu sahaja yang belia muda laporkan..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Saya Manusi, Bukan Kambing | Majalah Solusi 28 | Tanpa Akhlak Rosak Ibadah

Saya Manusia, Bukan Kambing | Majalah Solusi28



Ada seorang lelaki yang sudah lama menderita sakit jiwa. Dia asyik berkurung di dalam rumah kerana takut bertemu dengan orang lain.  Jangankan bergaul, meliaht orang pun dia akan terketar-ketar ketakutan.

Apabila ditanya sebab dia berekadaan demikian, katanya "saya berasa diri saya macam seekor kambing dan orang lain macam harimau.  Mereka semua akan membaham saya.  Saya takut."

Dia dihantar oleh keluarganya ke hospital sakit jiwa untuk dirawat.  Di situ, pemuda itu dilatih da dirawat dengan pelbagai cara untuk meyakinkan bahawa dia seorang manusia, bukannya seekor kambing.

Setelah setahun menerima rawatan, dia pun diuji oleh pakar psikologi yang merawatanya.......

Bersambung... Dapatkan segera majalah Solusi isu 28
Untuk mengetahui cerita selanjutnya...

Majalah Solusi Solusi 28 Solusi 28 Tajuk: Tanpa Akhlak Rosak IbadahStatus: Stok Masih Ada
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah…

Kata-Kata Hikmah Dari Orang Soleh | SAYIDINA UMAR BIN KHATTAB

Kata-Kata Hikmah Dari Orang Soleh | SAYIDINA UMAR BIN KHATTAB

Sumber: Ilmu Padi

Jika tidak karena takut dihisab, sesungguhnya aku akan perintahkan membawa seekor kambing, kemudian dipanggang untuk kami di depan pembakar roti. Barangsiapa takut kepada Allah SWT niscaya tidak akan dapat dilihat kemarahannya. Dan barangsiapa takut pada Allah, tidak sia-sia apa yang dia kehendaki. Wahai Tuhan, janganlah Engkau jadikan kebinasaan umat Muhammad SAW di atas tanganku. Wahai Tuhanku, umurku telah lanjut dan kekuatanku telah lemah. Maka genggamkan (matikan) aku untukMu bukan untuk manusia.
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Novel: Cinta Ain Naqilah | Athirah Taha

Novel: Cinta Ain Naqilah

Cinta Ain Naqilah  Kesetiaannya selama ini tidak pernah dihargai seorang lelaki yang bergelar tunangan. Fariz curang padanya. Sudahlah perasaan Ain Naqilah tidak dipedulikan malah Fariz sama sekali tidak pernah mahu berterus–terang dengannya. Julia Anis meleraikan segalanya. Dia datang bagai menyerah diri kepada Ain Naqilah. Kecewanya Ain Naqilah hanya Tuhan yang tahu. Baru dia sedar yang cinta Fariz bukan lagi untuk dirinya. Perasaan Ain Naqilah terguris. Ain Naqilah tidak mahu silap membuat perhitungan lagi. Biarlah Fariz dengan hidupnya sendiri. Setelah persetujuan dicapai, hati Fariz mula bergolak. Seakan menyesal mengecewakan Ain Naqilah. Fariz mahu mengutip kembali sisa kenangan ketika mereka bersama. Namun Fariz terpaksa akur. Ain Naqilah tidak mungkin lagi menjadi miliknya. Fariz belajar menerima takdir itu. Fokusnya beralih pada Julia Anis. Namun Julia Anis pula yang seperti tidak tegar bersamanya kerana merasa bersalah pada Ain Naqilah. A…