Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 16, 2011

Universiti PTS | TOP 100 Judul Kreatif Berdasarkan Jumlah Naskhah Terjual antara 1 Jan - 31 Dis 2010

Sumber: Universiti PTSAnalisis TOP 100 Judul Kreatif Berdasarkan Jumlah Naskhah Terjual antara 1 Jan - 31 Dis 20101. Khalifah-khalifah Yang Benar
2. Salahudin Ayubi: Penakluk Jerusalem
3. Kisah Si Puteri: Gaun Merah Jambu
4. Umar Abdul Aziz: Bayangan Khalifah al-Rasyidin
5. Imam Syafie: Pejuang Kebenaran
6. Kisah Si Puteri: Riang Ria Dunia Persahabatan
7. Umar Al-Khattab: Reformis Dunia Islam
8. Imam Hanafi: Pendebat Kebenaran
9. Dear Yayah The Series
10. Puteri Damia & Kawan-Kawan Ajaib
11. Aku Mahu Superbibik
12. Khalid: Memburu Syahid
13. Aku Mahu Ain Maisarah
14. Imam Maliki: Pengarang Kebenaran
15. Rabiatul Adawiyah: Perindu Cinta Abadi
16. Perang Badar: Perang Penentuan
17. Bilal Bin Rabah
18. Impiana - Boxset
19. Imam Hanbali: Penegak Kebenaran
20. Koleksi 33 Kisah Sejarah Melayu
21. Ali Bin Abi Talib
22. Uthman Affan: Pengumpul Al-Quran
23. Aku, Dia & Gosip
24. Rayyan vs Naznin: Sejak Bila Kami Sepakat?
25. Projek Diet Ain Maisarah
26. Gadis Bubble Gum
27. Hulagu Khan:…

Buku-Buku Menarik Untuk Di Miliki | Kedai-Buku.com

#happyprepaidinternet bukan sahaja untuk telefon bimbit, tetapi kini terdapat prabayar untuk internet!

#happyprepaidinternet bukan sahaja untuk telefon bimbit, tetapi kini terdapat prabayar untuk internet!

Social SharingRM 400.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Dapatkan DiGi Happy promo hari ini!Adakah anda berada di Kota Bharu atau ada rakan-rakan di Kota Bharu? Kami ada berita gembira untuk anda! Kini Happy Prepaid bukan sahaja untuk telefon bimbit, tetapi kini terdapat prabayar untuk internet. Layari internet dirumah, dipejabat ataupun dimana sahaja anda berada dengan harga rendah dari RM 1.70/sehari tanpa komitmen! Jika anda berada di Kota Bharu, kongsilah berita gembira ini dengan rakan rakan dan keluarga anda! Tetapi jika anda tidak berada di Kota Bharu, anda masih boleh menyebarkan berita ini kerana mungkin mereka yang anda kenali berada disekitar Kota Bharu. Happy internet prabayar, pilihan terbaik internet untuk anda!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormre…

Mirror, mirror on the wall. Who in the land is the fairest of all? Well, #MilkADeal of course! RM30 instead of RM70 for CUT+WASH+BLOW DRY by a Senior Stylist at #ivan&max Hair Studio

Mirror, mirror on the wall. Who in the land is the fairest of all? Well, #MilkADeal of course! RM30 instead of RM70 for CUT+WASH+BLOW DRY by a Senior Stylist at #ivan&max Hair Studio

Social SharingRM 400.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Grab the MAD deal of the day at Milk A Deal!Heard of MilkADeal (MAD)? MilkADeal.com features all sorts of irresistible deals. From tummy filling outlets, retail therapy outlets and also destressing outlets, like today's deal! There are no ultra fine prints on our deals, what you see is what you get! Check out the MAD deal of the day: RM30 instead of RM70 for CUT+WASH+BLOW DRY by a Senior Stylist at Ivan & Max Hair Studio, Damansara Perdana. Only for 48 hours! Get the MAD deal today!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012…

Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!

Social SharingRM 5,200.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Jam-Pack your friends & win prizes worth up to RM40k!Who's among your friends is the most Busy Body? The Shy? The Rebel Rockstar? Or the one that is a bit of a health freak? Find out by playing the Jam-Pack game and win big prizes! Get hooked tagging your friends in the Jam Pack Game and win a Macbook Air, an iPhone 4, an iPad and a Sony PS3! Share this with your friends and get rewarded RM 0.20 per unique click. Hurry, share this NOW! Contest ends on March 9, 2011. Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urus…

Dunia Masakan Chef Sabri | Chef Ahmad Sabri Abu Hassan (Chef Negara),

Dunia Masakan Chef Sabri

Dunia Masakan Chef Sabri  Sebuah buku yang menghimpunkan menu-menu istimewa dari seluruh dunia, dibawakan oleh seorang chef yang mendapat pengiktirafan dari kerajaan Malaysia sebagai 'Chef Negara.' Selain daripada menu-menu tersebut, turut diselitkan ialah kaedah membuat ukiran ais, perkara asas di dapur serta pelbagai tip untuk menjadi chef di peringkat professional. Chef Sabri juga merupakan pengacara 'Di Dapur' terbitan radio Ikim.
Penulis : Chef Ahmad Sabri Abu Hassan (Chef Negara)Kod Katalog : TBBK 1095Kod ISBN : 978-967-5102-25-7Harga : Semenanjung M'sia - RM40.00
: Sabah / S'wak: RM42.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Penganalisa Emas; "Harga Emas Semakin Menjunam Turun sebab tahun baru cina???"

Tadi saja menelefon seorang pengedar Dinar Emas Kelantan.  Teringin nak buat koleksi Dinar Emas Kelantan sebab design terkini agak menarik.  Sekurang-kurangnya boleh buat koleksi, dapat Dirham pun tak pe... Borak-borak sikit pasal emas dan bertanya apa yang patut.  Yelah..malas nak membaca... Tapi dalam banyak-banyak perbualan yang panjang lebar tu, satu jer yang menarik perhatian aku.. Katanya dia dah lama jadi agen emas ni.  Emas kelantan dan Public Gold yang semakin mendapat tempat di pasaran..
"Harga emas sekarang akan semakin menjunam sehinggalah sampai hari raya cina nanti" - Tokey Emas
"Kenapa pulak? apa kaitan emas dan cina" - aku
"Majoriti pemilik emas adalah dari kalangan bangsa cina..dan mereka akan menyambut perayaan tahun baru cina besar-besaran... so...diorang ni akan gadai dan jual emas-emas yang ada untuk membuat persediaan sambutan...nanti emas akan naik balik bila lepas raya cina sebab mereka akan collect balik untuk meneruskan urusan business me…

Nuffang; "Nah! awak dapat Buffered Earnings baru..semunya kuning"

Gatal tangan betul hari ni, pegi check laman iklan nuffnang.   Tengok analytics, agak mengecewakan sebab langsung dah lama tak blogwalking blog orang lain.  Hanya blog-blog utama jer yang aku baca...

Tengok earnings, langsung tak berubah dari minggu lepas.. Tapi agak terkejut, nuffnang bagi aku Buffered Earnings baru untuk di promosikan.. Tapi satu jer..warna kuning pulak tu...tak pe lah...rezeki minggu ni...

Digi..Happy SS

 Aku memang pengguna happy pun...heheh..



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Nota Jutawan Nota Perniagaan | Dr Irfan Khairi (Jutawan Internet)

Nota Jutawan Nota Perniagaan

Nota Jutawan Nota Perniagaan  Buku ini secara khusus mensasarkan kepada mereka yang cenderung untuk meningkatkan taraf hidup melalui perniagaan. Ia menggalak serta memberi panduan kepada mereka yang mempunyai (ataupun tidak mempunyai) “otak bisnes” (business minded). Ia sesuai dijadikan modul untuk bengkel keusahawanan serta boleh dijadikan cenderahati kepada para pelajar mahupun mahasiswa universiti.
Penulis : Dr Irfan Khairi (Jutawan Internet)Kod Katalog : TBBK 1088Kod ISBN : 978-967-5102-22-6Harga : Semenanjung M'sia: RM30.00
: Sabah / S'wak: RM32.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

SJRTT Akidah TAMB | Nik Abdul Rahim Nik Abdul Ghani

SJRTT Akidah TAMB
 Buku ini disediakan khusus bagi mereka yang ingin mengetahui sedalam-dalamnya mengenai perihal akidah. Menariknya buku ini, walaupun subjeknya sangat berat, kaedah penyampaiannya yang agak santai pasti dapat meringankan fikiran para pembaca.

Penulis : Nik Abdul Rahim Nik Abdul GhaniKod Katalog : TBBK 1086Kod ISBN : 978-967-5102-17-2Harga : Semenanjung M'sia - RM20.00
: Sabah / S'wak: RM22.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

1st ANNUAL DINNER STORMREADERS “THE POWER TO INSPIRE HOPE”

1st ANNUAL DINNER STORMREADERS “THE POWER TO INSPIRE HOPE”Bersempena dengan ulang tahun pertama (1st) Stormreaders Network Sdn Bhd, sebuah Majlis Makan Malam akan diadakan dengan tema yang bertajuk “THE POWER TO INSPIRE HOPE”. Majlis “Annual Dinner” ini akan dihadiri oleh wakil-wakil syarikat penerbitan, penulis-penulis, tokoh-tokoh terkemuka bidang ilmiah, wakil-wakil “stockist”, “mobile stockist”, pengedar, ahli serta kakitangan Stormreaders Network Sdn. Bhd.
Tarikh   : 4 Februari 2011
Masa     : 8.00 pm
Tempat : Hotel De Palma Ampang (Syaria’h Compliance)

Majlis yang julung-julung kali diadakan ini adalah untuk memberi penghargaan kepada kumpulan dan individu yang terlibat dalam aktiviti penyebaran bahan-bahan ilmiah kepada masyarakat serta memberi cetusan harapan kepada generasi yang akan datang untuk terus menikmati dan hidup dalam tamaddun yang terbina dengan ilmu-ilmu yang bermanfaat.
Rantaian usaha daripada keluarga penulis, penerbit, pengedar & pembaca ini telah …

INDAHNYA HIDUP TANPA DERITA | NOOR LAILA ANIZA ZAKARIA | RM21.00

GISB Indahnya Hidup Tanpa Derita




RM 21.00


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Promosi Rakan Emas | Machang

Just want to share blog emasmachang yang semakin maju. Tahniah untuk abang zamri.


JUAL BELI EMAS SENTIASA RANCAK DI EMAS MACHANG Salam penuh kemesraan buat semua.... Hujung minggu kali ini buat saya tersenyum kegirangan setelah beberapa minggu menanti peluang. Biasalah.. pada setiap Sabtu dan Ahad tiada urusniaga EMAS di seluruh dunia, jadinya harga EMAS di Public Gold turut tidak berganjak untuk tempoh tersebut. Yang sangat menggembirakan adalah kali ini harga EMAS STATIK pada harga yang AGAK RENDAH.
1 Dinar pada RM637 dan Bar 20g RM3,084. Murah ni.. sebab untuk minggu yang sebelumnya sukar untuk 1 Dinar turun di bawah RM640.. paling tinggi yang saya sempat monitor minggu lepas 1 Dinar pernah mencecah RM652. Jadinya kepada sesiapa berminat, masih belum terlambat buat tempahan. Hubungi saya, Zamry 019-986 4491 sebelum dunia kembali berurusniaga, awal pagi Isnin nanti.
Walaupun Emas tidak diniagakan dipasaran dunia pada Sabtu dan Ahad, namun agen Public Gold sentiasa bersedia …

HUKUM MENGKAFIR SESAMA MUSLIM | RM3.00

ALAF Hukum Mengkafir sesama Muslim



RM 3.00


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis & hayatus saha | 101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis & hayatus saha

101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis & hayatus saha

Penulis : Zahazan MohamedKod Katalog : TBBK 1062Kod ISBN : 978-983-3494-99-6Harga : RM 31.90

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Selamat Bekerja, Jom Mulakan Hari ni dengan Doa Akhir Dan Mula Kerja

Assalamualaikum w.b.t.

Selamat bekerja... Jom mulakan kerja kita dengna berdoa..nanti dah nak balik nanti pun kita baca doa jugak..

Doa mula dan akhir Kerja

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

300 Hadis Bimbingan Ke arah mencari reda Allah | 300 Hadis Bimbingan Ke arah mencari reda Allah

300 Hadis Bimbingan Ke arah mencari reda Allah
Buku ini telah mengumpulkan 300 hadis sahih yang paling utama yang mencakupi bidang kehidupan harian dan disusun mengikut keutamaan tajuk seperti ilmu, beramal, berjamaah, hal ehwal Rasulullah s.a.w.
Penulis : Zahazan MohamedKod Katalog : TBBK 1026Kod ISBN : 983-3494-68-4Harga : RM 25.90

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

AKHIR YANG INDAN | AZAH (RM18.00)

ALAF Akhir Yang Indah





RM 18.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..  http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

LAMAN RINDU | RM18.00

ALAF Laman Rindu





RM 18.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..  http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

SETULUS HATI | ROZITA (RM18.00)

ALAF Setulus Hati





RM 18.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..  http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

HULAGU KHAN | KHABAR HITAM DARI TIMUR (RM14.00 EDISI JIMAT)

PTS Hulagu Khan - Khabar Hitam Dari Timur (Edisi Jimat)





RM 14.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. 
http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham
 sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan