Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 9, 2011

Pesanan Kata-Kata Hikmah dari Facebook Ustaz Zaharuddin.net

Peringatan dan Nasihat daripada Ustaz Zaharuddin.net .

Sumber adalah daripada facebook beliau sendiri: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=101414386601771&id=226669856575

Sama-samalah kita hayati dan renungi...


Zaharuddin.net Sukakah kita dgn rumah besar & selesa?, nescaya Allah menawarkan sebesar langit & bumi. Asyikkah kita BERCINTA & DICINTAI? nescaya Allah sediakan PASANGAN utk bercinta dgn BERIBU KALI ganda nikmat cinta dunia, Sukakah kita kelihatan indah & cantik?, nescaya Allah akan menjadikan kita AMAT INDAH tanpa satu kelemahan fizikal pun. Syaratnya hanya SATU, jadilah MUTTAQIN (orang bertaqwa).



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..  http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham  sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Majalah Solusi Isu 2

Solusi 2

Solusi 2 Tajuk: Jangan Takut

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Sultan Muhammad Al-Fateh | Abdul Latip Talib

Sultan Muhammad Al-Fateh | Abdul Latip Talib
Tajuk : Sultan Muhammad Al-Fateh
Pengarang : Abdul Latip Talib
Penerbit : PTS Fortuna
ISBN : 978-967-5136-11-5
Status Stok : ADA Sinopsis:

“Tidaklah kami pernah melihat ataupun mendengar hal ajaib seperti ini. Muhammad al-Fateh sudah menukar darat menjadi lautan, melayarkan kapalnya di puncak gunung dan bukannya di ombak lautan. Sesungguhnya Muhammad al-Fateh dengan usahanya ini telah mengatasi Alexander The Great!”- Ahli Sejarah Byzantine Sultan Muhamad al-Fateh dilahirkan pada 27 Rajab 835 Hijrah bersamaan 29 Mac 1432 M dan meninggal dunia pada 3 Mei 1481. Ketika berumur 19 tahun beliau menaiki takhta menggantikan ayahnya Sultan Murad. Baginda menjadikan Adrianopel (Adana) pusat pemerintahan dan ibu kotanya bagi memudahkan cita-citanya menawan Konstantinopel. Dan ketika berusia 21 tahun Sultan Muhamad al Fateh berjaya menakluk Konstantinopel pada 29 Mei 1453 bersamaan 20 jamadil awal 857 hijrah. Kota Konstantinopel…

Siri Kenali Penulis | Abdul Latip bin Talib | Pengarang Novel Sejarah Islam

Siapa yang tak kenal dengan pengarang Novel Sejarah Islam No. 1 Malaysia : Abdul Latip bin Talib atau lebih dikenali sebagai Pak Latip. Sekarang beliau giat mengarang buku-buku novel sejarah pahlawan-pahlawan tanah melayu pula.  Aku sendiri mengagumi hasil karya beliau.  P
ernah sekali berjumpa dengan pengarang tersohor ini di pejabat Hal Ehwa Akademik UiTM Kelantan (office aku sendiri). Beliau sendiri berkunjung ke UiTM Kelantan untuk berjumpa dengan Ustaz Che Bakar berkaitan dengan novel pahlawan tanah melayu TOK Janggut.
Ketika ini, Pak Latip travel seorang diri dengan keretapi dari Negeri Sembilan ke Tumpat Kelantan.  Beliau seorang yang rendah diri dengan perwatakan yang bersahaja.  Sangat tak sangka dapat berjumpa dengan seorang yang hebat seperti beliau.  Sempat minta autograph special untuk buku Imam Syafie.. Satu posting dalam saljuhumairah pernah ditujukan khas untuk Pak Latip susulan selepas kunjungan beliau.  Rujuk Disini.
Sedikit biodata Pak Latip yang diambil dari blog peri…

Kenapa Beli Buku Online? | Perbandingan Membeli Buku Online

Kenapa Beli Buku Online?
Jimat Masa - Tak perlu membazirkan masa drive kereta menempuhi jalan yang sesak berjam-jam. Just, surf internet dan tunggu buku sampai di rumah.Jimat Duit - Kadang-kadang kita tak perasan bila kita keluar dari rumah dan pergi ke kedai buku akan membabitkan kos-kos tersembunyi yang mana mungkin melebihi kos penghantar hanya untuk membeli sebuah buku.  Secara online, kita boleh merancang pembelian mengikut bulanan.Boleh baca review buku -  Kita pasti ingin mengetahui sedikit sebanyak tentang buku yang ingin kita miliki, tetapi jika di kedai buku mungkin buku tersebut telah berbalut dengan plastik.  Kadang-kadang kita dimarahi pula sebab terlalu lama membelek buku kerana sedang mencongak duit yang ada dalam dompet. Secara online kita boleh search di enjin pencari seperti google.. pasti ada blogger yang atau laman web yang review tentang buku tersebut.Memudahkan proses pemilihan, kerana tak perlu berjalan-jalan mengelilingi rak buku yang tinggi dan panjang.  Hanya…

TW Soal Jawab Perniagaan Internet | Irfan Khairi RM24.90 jer...

TW Soal Jawab Perniagaan Internet



RM 24.90


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Contest Paling Mudah Giler... ??? | Jom Join Ramai - Ramai

Ini lah contest simple yang paling mudah aku join...
Kreatif betul mamat Lukman nih..

Sapa-sapa pun boleh join...
Hanya main game...flash... Rugi kalau korang tak join... nak join klik sini: Contest Paling Mudah!

Aku dapat 185 jer.. dah ada yang dapat full mark.. aku dah give up dah.. korang try lah..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan


Kedai-Buku.com: Gedung Rujukan Buku Agama & Panduan Manusia Berilmu Tidak akan Miskin kerana Kaya dengan Pengetahuan.

Travelog Haji + VCD | Muhd Kamil Ibrahim

Travelog Haji + VCD Harga setiap unit (piece): RM29.00

Penulis : Muhd Kamil Ibrahim
Kod Buku : PTSB1026
Kod ISBN : 978-967-366-026-1
Harga : RM29.00, CP :10
 Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman bukan semata-mata catatan pengembaraan insan yang menunaikan fardu haji yang merujuk pada kisah tempat, budaya, pengangkutan, makanan, minuman dan tempat-tempat menarik dan bersejarah. Ia adalah kisah perjalanan roh insan yang melangkaui kehidupan rutin manusia.
Penulis melakarkan pelbagai persoalan asas dalam kehidupan seorang Muslim. Kepercayaan kepada Penciptanya, tetapi terdesak dengan kejahilan diri yang sememangnya dimiliki oleh jutaan masyarakat Islam yang lain menyebabkan dia mencari jawapan kepada persoalan yang merunsingkan. buku ini membawa pembaca mengenali diri sendiri dan bersedia melakukan perubahan besar dalam hidup mereka.  Buku ini sesuai dibaca oleh semua lapisan masyakarat terutama mereka yang tercari-cari buku motivasi agama dan panduan ibadah …

Selamat Tengah Hari | Nostalgia Dulu-dulu...

Selamat tengah hari ke selamat petang???
Erm..apa-apa sahaja pun boleh... untuk semua yang rehat...aku ucapkan selamat berehat...
Rasa macam sekejap jer masa rehat tengah hari...
Dah nak pukul dua...dah...

Aku tak tahu kenapa sejak akhir-akhir ni seringkali mengimbau nostalgia-nostalgia silam...
Waktu tengah hari macam ni kalau kat rumah terasa hening jer...
Sebab semua orang tidur kat rumah aku...
Yang kedengaran hanyalah suara radio..sebab mak aku suka pasang ceramah waktu zohor...
Channel favourite dia adalah radio singapura dan radio RTM Kedah.

Semenjak aku melangkah ke alam kerja...
Dah lama aku merasai persaan tersebut..
Tapi, hari ni aku dengar kak nik ruhani pasang radio dia kuat-kuat...
Terbayang-banyak abah aku baring....berbantalkan lengan lepas balik dari kerja... penat...
Aku pulak? pasti kat luar rumah...tengah memancing ikan beras dan tak berbaju...

Rindu betul waktu dulu-dulu.... i'm homesick kot???


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Kli…

Kata-Kata Hikmah @ Saljuhumairah | Iman

Sumber: Iluvislam

Sabda Nabi S.A.W.: "Sentiasalah kamu memperbaharui iman dihati kamu, lalu sahabar r.a. bagaimanakah caranya ya Rasulullah? Sentiasalah kamu menyebut LAILAHAILLALLAH..." Suburkan iman dengan zikrullah
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Persembahan Terbaik AJL25 | Faizal Tahir [HANYUT]

Persembahan Terbaik @ Anugerah Juara Lagu 25 TV3... Faizal Tahir ~ Hanyut.. Korang nilai sendiri...

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..  http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Morning....

Sarapan apa yang korang paling nostalgia..?

Kalau aku, teh o nipis dan cekodok pisang.. Memang terbaik lah..
Sarapan yang yang selalu mak aku sediakan sebelum pegi sekolah...

Sekarang bila dah kerja..tak ada lagi dah sarapan...

Sebernarnya tak bagus...sarapan ni sangat penting untuk kehidupan kita sepanjang hari ni...
Nak pergi cari sarapan lah...

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Want to shop but lazy to move ? Check @Jipaban, the new customizable online shopping mall! Time to shop till you drop!

Want to shop but lazy to move ? Check @Jipaban, the new customizable online shopping mall! Time to shop till you drop!

Jom Shoping Online at Jipaban..

Social SharingRM 300.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Shop in Jipaban today!Ever wonder how wonderful it is if you can just do your shopping whenever you can, and where ever you feel like it? You don't have to worry if there is a parking lot, or would the mall be too crowded? Good news for all of you shopaholics out there; you can now bookmark http://www.jipaban.com/ and start shopping, where it provides you a whole new online shopping experience, just a few clicks on your mouse and you are done, no lining up at the cashier, no difficulty in squeezing yourself in the crowd to grab your favourite last piece! In Jipaban, you will find almost everything you are looking for in this online shopping mall, one thing for sure is that, it will be so convenient that you will come back for more, so sign up as a shopper …

TV vs Blog | Yang Mana Satu Pilihan Kalbu???

Hari minggu lepas aku dah mencipta sejarah dalam hidup.  Tak pernah-pernah aku buat benda alah ni dan tak pernah langsung terfikir. Aku dah beli TV.  Ya! aku dah beli TV...Murah jer.. 21' brand Pensonic... sejarah dalam hidup aku sendiri... Khususnya dalam tempoh 2tahun aku bekerja di UiTM Kelantan, Machang ni.  Sikit pun tak pernah terdetik sebelum ini aku akan beli sebuah TV. Satu lintasan pun tak pernah... Pelikkan..??? Macam mana aku boleh hidup tanpa ditemani TV???
Semuanya kerana blog.. masa lapang aku hanya dihadapan laptop/komputer! memang sejak dari dulu lagi.  Ingat lagi dulu-dulu.. rumah aku memang tak ada komputer.  Memang aku jealous sungguh dengan member-member lain yang mak bapak diorang beli komputer.  Setiap kali ada kesempatan pergi rumah member, pasti aku tak akan lepaskan peluang... 
Yang paling aku tak lupa aku paksa diri berlapar.... Kumpul duit yang abah bagi RM1/sehari.  Hari jumaat petang aku akan keluar pegi main komputer kat CyberCafe.Dulu-dulu mahal, sejam…

Zikir, Doa & Wirid di Tanah Suci | Ustaz Zahazan Mohamed : Ustaz Azrul Azlen Abd. Hamid

Zikir, Doa & Wirid di Tanah Suci
http://telagabiru.net.my/index/images/stories/cover-doadoamathurditanahsu.jpg

Zikir, Doa & Wirid di Tanah Suci Sebuah buku yang sangat efektif buat mereka yang bakal mengerjakan umrah dan haji. Boleh di bawa ke mana-mana sahaja, buku ini mengandungi segala-gala doa yang anda ingin praktikkan ketika di tanah suci. Menariknya, buku ini turut menyelitkan amalan yang dicadang untuk diamalkan bagi setiap doa.
Penulis : Ustaz Zahazan Mohamed
: Ustaz Azrul Azlen Abd. HamidKod Katalog : TBBK 1116Kod ISBN : 978-967-5102-44-8Harga : Semenanjung M'sia - RM12.00
: Sabah / S'wak: RM14.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

How To Ping Your Blog @ Pingler.com???

Cara-cara nak ping blog di pingler.com

Apa itu pingler.com? tempat untuk korang dapatkan trafik yang tinggi.

Pringler.comPringler.com is a website, where you can ping search engines about your newest blog-posts or content pages. Pinging your pages help your content get indexed in search engines a bit quickly than the normal procedure. The site which is online since April, 2006 has now become a famous website with an Alexa rank of 6,439, which is highly competitive and is expected to become better in near future. The site currently has an Alexa of 4,388 in the US. Please note that this rank keeps on getting updated and thus the stats mentioned are true as of now.
Mudah jer..isi for seperti kat bawah ni..
Tapi bukan kat sini, kat pingler.com la..hehe..

Kalau korang banyak duit, register dan bayar..lagi banyak site yang dia boleh ping blog korang..

Website Name or Title:


Website Url: ( Example: http://www.pingler.com )


Category: (not required)
Adult EntertainmentArtAutomotiveBusinessC…

Kenapa Line Internet Malaysia??? | Fakta yang mungkin ramai tak tahu...

Ramai blogger termasuk aku sendiri sentiasa berjalan-jalan dialam maya setiap hari menjalankan aktiviti blogwalking bagi mempromosikan produk atau blog masing-masing.
Satu perkara yang sangat dibenci adalah bila line internet lembab, lebih lembab dari siput babi... Seringkali giveup dengan loading web page yang tersangat slow...
Tapi, pernahkah korang terfikir apakah punca-punca perkara ini boleh berlaku didalam Malaysia?  Ada yang banyak menyumpah internet provider....
Sebenarnya terdapat satu fakta yang ramai tak tahu, sila baca petikan ini:
"Tahukah anda kenapa akses internet di negara ini sentiasa lembab? menurut Menteri Perdagangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim, 20% pernaiagaan yang menjalankan aktiviti memuat turun video lucah yang mengambil masa terlalu lama daripada internet dikenal pasti sebagai salah satu punca kelembapan kemudahan jalur lebar di negara ini." ~sumber Majalah Jutawan Disember 2010 (m/s 17) Hah! semuanya angkara mereka semua ni.. o…

10 Carian Key-Word Paling Popular Rakyat Malaysa Tahun 2010

Walaupun tahun 2010 dah 11 hari berlalu namun banyak kenangan-kenangan yang mungkin berguna untuk kita pelajari bagi menempuhi tahun 2011.

Rasanya, banyak perkara yang terlepas pandang mungkin boleh diperbaiki semula dengan permulaan yang lebih kemas.

Tadi baru baca majalah Jutawan, ada benda menarik untuk dikongsi bersama.  Mungkin ia sangat berguna untuk blogger-blogger yang  bermain dengan SEO (Search Engine Optimization).  Nak tahu apa itu SEO rujuk sini.


Saja nak berkongsi maklumat yang belum diketahui walaupun ia hangat diperkatakan.

10 Carian Key-Word Paling Popular Rakyat Malaysa Tahun 2010
FacebookFriendsterYahooMyspaceGmailBerita HarianTaggedMalaysia KiniYoutubePerasan tak? majoriti rakyat malaysia lebih cenderung mencari laman sosial yang mana membuktikan kata-kata pensyarah aku dulu "Komunikasi amat penting dalam kehidupan kita seharian..tak kisah dalam apa bentuk ataupun kaedah yang digunakan".

Kita? apa yang kita cari sebenarnya... secara peribadinya, dalam dir…

Perisai Muslim Versi Rumi | Sheikh Dr. Said Bin Ali Wahf al-Qahtani

Perisai Muslim Versi Rumi
http://telagabiru.net.my/index/images/stories/cover-perisaimuslimrumi.jpg

Perisai Muslim (Versi Rumi) Buku ini mengumpulkan bacaan doa dan zikir dari hadis sahih, hasan dan yang mempunyai sanad yang baik dan boleh diamal berdasarkan hukum yang diputuskan oleh ulama’ hadis. Ia amat sesuai dihadiahkan kepada sesiapa sahaja sebagai perisai diri kerana buku ini menyediakan kebanyakan doa yang penting untuk kelengkapan diri.
Penulis : Sheikh Dr. Said Bin Ali Wahf al-QahtaniKod Katalog : TBBK 1102Kod ISBN : 978-967-5102-51-6Harga : Semenanjung M'sia - RM17.00
: Sabah / S'wak: RM19.00
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Zikir Pagi Petang dan Selepas Solat | Dr. Abd. Basit Bin Abd. Rahman

Zikir Pagi Petang dan Selepas Solat

Zikir Pagi Petang dan Selepas Solat  Buku kecil ini merupakan buku panduan bersaiz poket yang mudah dibawa ke mana sahaja. Malah mudah pula dikeluarkan untuk dibaca pada bila-bila masa termasuk zikir atau wirid yang lazimnya dilakukan selepas solat fardu lima waktu. Buku ini terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Zikir daripada al-Quran, Zikir daripada sunah Rasulullah SAW dan Zikir selepas solat.Penulis : Dr. Abd. Basit Bin Abd. RahmanKod Katalog : TBBK 1110Kod ISBN : 978-967-5102-50-9Harga : Semenanjung M'sia - RM4.00
: Sabah / S'wak: RM6.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Novel Sesejuk Maaf Di Kalbu | Atiqah Ghazali

Novel Sesejuk Maaf Di Kalbu

Sesejuk Maaf Di Kalbu  Kisah ini menceritakan tiga orang sahabat yang memulakan persahabatan di tadika kemudian persahabatan itu berterusan ke sekolah rendah. Apabila bersekolah menengah, pelbagai cabaran yang ditempuhi membuatkan mereka terpaksa memilih haluan masing-masing. Ketiga-tiga remaja ini mempunyai masalah keluarga tersendiri. Fazli, ibu bapanya sentiasa sibuk. Bapanya seorang pakar motivasi, ibunya pula sibuk dengan persatuan. Manakala Amirul, ibu bapanya berpisah. Bapanya berkahwin lain. Ibunya pula sakit mental. Dia dan adiknya disara oleh kakaknya dengan duit haram. Shukri pula, ibu bapanya juga berpisah. Dia tiga beradik dipelihara oleh ibunya. Ibunya sanggup berkorban apa sahaja demi kejayaannya. Namun dalam arus globalisasi ini, apabila remaja terdedah dengan banyak perkara, ketiga-tiga remaja ini tidak terkecuali. Mereka tergelincir dalam memilih haluan. Dalam kekalutan hidup itu, Amirul tidak habis-habis m…

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu 2011 AJL 25 | Dunia Sebelah Zara

Senarai pemenang dan pencalonan AJL 25...

hehehe...

Aku tak buat pun posting tentang AJL25..sebab tak minat sangat..

Kalau korang nak tengok Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu 25 TV3 klik kat blog Dunia Sebelah Zara: http://shafaza-zara.blogspot.com/2011/01/anugerah-juara-lagu-25-lintas-langsung.html

Kenapa aku link kat blog dia???? Sebab dia rajin, buat laporan yang lengkap..hehe..

Jom terjah tengok: Dunia Sebelah Zara.

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kenapa Perlu Simpan Emas Fizikal? | Dr. M

Berkongsi maklumat sama juga dengan berkongsi ilmu.  Baca artikel dibawah, dan fikir-fikirkanlah...dalam mencari pendapatan yang berkat.

Pandangan dan pendapat Dr. Mahathir mantan Perdana Menteri Malaysia berkaitan dengan simpanan dan pelaburan emas.

(klik gambar untuk lebih jelas)


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

How can you ever say no to food?? By joining the #MaxisOmNomNom contest, you can get a chance to participate & stand a chance win attractive prizes!

How can you ever say no to food?? By joining the #MaxisOmNomNom contest, you can get a chance to participate & stand a chance win attractive prizes!

Social SharingRM 2,300.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Om Nom Nom your way through, and WIN HTC Smartphones!Okay. Quick question! Do you live to eat or eat to live? Either way, we are bringing you an unbelievable contest which is the "Maxis Om Nom Nom Race". Exclusive for Nuffnang Bloggers, 60 most creative bloggers will race against time to complete various food challenges all around Malaysia and win great prizes! Write a blog post titled “One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race“, and tell us why you would love to be a part of this Maxis Om Nom Nom Race. 60 best blog entries will be chosen to participate in Maxis Om Nom Nom Race and the attractive prizes to be won! There are 2 main prizes to be won. The 2 teams who earn the most points will win the following: 1st Prize: A trip to Hong Kong 3 …

Panduan Jual Beli Emas | www.emasmachang1.com

Tadi, merayap lagi kat blog abang zam, tokey emas merangkap Master Dealer Public Gold. Ada artikel yang sangat berguna untuk dikongsi bersama.  Kalau nak lebih lanjut terjah jer terus blog beliau: http://www.emasmachang1.com/

Harap artikel ini berguna untuk semua.



PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLDPublic Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.
Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 99…