Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 2, 2011

Stand a chance to receive, enjoy and review an Astro B.yond PVR set, and even win a 3D/2N getaway at Sutera Harbour in Kota Kinabalu! A contest exclusively for you Nuffnang Bloggers! #byondpvr

Stand a chance to receive, enjoy and review an Astro B.yond PVR set, and even win a 3D/2N getaway at Sutera Harbour in Kota Kinabalu! A contest exclusively for you Nuffnang Bloggers! #byondpvr

Social SharingRM 800.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Take part in Astro PVR Change your Life Contest today!Check out Astro B.yond PVR where you can record all your favorite Astro shows and watch what you want, when you want them. Astro B.yond PVR has just made our lives easier! If you’d like to get an Astro B.yond PVR for yourself and take charge of your TV-viewing experience, we’ve got good news for you! Astro is holding a contest exclusively for you Nuffnang Bloggers where you could stand a chance to receive, enjoy and review an Astro B.yond PVR set, and even win a 3D/2N getaway to Sutera Harbour in Kota Kinabalu! Drop a comment on the blog post, and answer this question: “How Would Having Astro PVR Change Your Life?” and share to your friends and followers on this life…

Kata-Kata Hikmah @ Saljuhumairah | Untuk Hari Esok | IluvIslam Web-Hosting & Domain Name dari Serendah RM69 Setahun

Kata-kata hikmah yang kedua untuk tahun 2011 ini.  Macam selalu, kata-kata hikmah ni dipetik dari laman iluvislam. Mutiara kata untuk kali ini berkaitan dengan hari ini dah hari esok.

Sama-sama lah kita renungkan dan berfikir sambil berzikir.


Sewaktu melayari lama iluvislam tadi, terperasan benda baru yang menarik untuk dikongsikan bersama disini.  Iaitu, web hosting yang sangat murah.  InsyAllah mungkin berminat, sama-samalah kita bantu-membantu dijalan Islam.


 tag line yang membuatkan aku teringin memiliki web hosting bersama i luv islam ni "membeli sambil bersedekah" tapi niat kita kena jaga.

Kepada siapa-siapa yang berminat boleh la layari entry posting nya : http://www.iluvislam.com/berita/advertorial/1428-iluvislam-web-hosting-a-domain-name-dari-serendah-rm-69-setahun.html
IluvIslam Web-Hosting & Domain Name dari Serendah RM69 Setahun
Sama-samalah kita saling bantu membantu sesama kita.
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah…

Memang Nilai Emas Sedang Menggila Turun Sekaran | Pelabur-pelabur Emas Semau Terlompat-Lompat Gembira

Seperti mana yang aku beri tahu dalam posting lepas, nilai Emas sekarang semakin menggila turun.  Kepada yang mengikuti perkembangan nilai emas semasa memang terlompat-lompat gembira.  Dalam entry tadi, aku melahirkan rasa yang cukup pelik bila pelabur seronok bila tengok nilai pelaburan mereka semakin menurun.  Kebiasaan pelabur terutama bursa saham tak senang duduk / panas punggun bila tengok nilai pelaburan mereka semakin menjunam turun.
Tapi berbeza dengan pelaburan emas ini, kerana apa yang dilaburkan adalah untuk jangkamasa panjang.  Bukan sekarang kita boleh mengutip hasilnya.  Walaupun sikit nilainya naik dan kadang-kadang turun, pelabur-pelabur ini tak pernah bimbang.  Kerana, sekurang-kurangnya wang yang mereka ada disimpan, bukan dibelanjakan.  Nak guna duit? Guna apa yang ada ditangan...mengikut keperluan bukan kehendak.  Ramai yang beli emas kerana, tak mampu untuk membeli tanah.  Nanti bila dan banyak simpanan emas (wang) boleh la beli tanah.  Seperti mana orang dulu-dulu…

Pelik-Pelik! Pelabur Emas Gembira bila Tengok Nilainya semakin Menuru..

Tadi lepas balik solat jumaat, makan nasik terus mengadap laptop.. Biasalah waktu cuti-cuti macam ni, hujan pulak.  Daripada tido yang melembamkan minda baik membaca apa yang patut dalam internet nih...

Blogwalking terhadap beberapa blog kegemaran.... buat aku semakin kering idea nak menulis dan posting entry.  Aku berhenti lama di blog rakan sekerja satu organisasi Abang Zamri.  Dah lama aku teruja dengan blog dia ni..walaupun bukan orang muda, tapi knowledge IT dia agak kedepan.  Dia kerja simple jer... tapi apa yang menarik adalah dia seorang pelabur emas yang berjaya.  Memang aku respect habis.  Cara dia macam orang dulu-dulu.

Kita perasan tak?...orang lama-lama walaupun hidup serba kekurangan waktu harga beras murah...diorang pasti pakai barang kemas.  Kadang-kadang mereka simpan dalam peti kat rumah la...tanam dalam tanah la...sorok dalam bekas beras lah..dan macam-macam lagi cara mereka menyimpan emas.  Mereka jarang pakai di badan.  Tengok rumah pun tangga dah goyang...tapi me…

Emas Turun Mendadak Hari Ini | Teruja Aku

Bangun pagi tadi aku dah perasan dah... Graf harga emas nampak macam menurun... Tapi aku buat tak tahu jer... Sekarang sebelum keluar solat jumaat aku tengok lagi.. memang harga dia maintain rendah la... Time macam ni lah nak beli... Aduh..duit pulak tak ada... sapa-sapa ada duit pinjam boleh?


HARGA EMAS PUBLIC GOLD TERKINI.HARGA BERUBAH SETIAP 20 MINIT(Last updated 07/01/11 12:45 PM)
We SellWe Buy20 gramRM 3122.00RM 2935.0050 gramRM 7770.00RM 7343.00100 gramRM 15467.00RM 14694.00250 gram RM 38486.00  RM 36754.00 (Inclusive all costs, Ex Penang, Malaysia) HARGA TERKINI PUBLIC DINARDinarWe SellWe Buy1 dinarRM 645.00RM 606.005 dinarRM 3212.00RM 3035.0010 dinarRM 6395.00RM 6075.00Last updated 07/01/11 12:45 PM 1DINAR = 4.25 GRAM EMAS 916 5DINAR = 21.25 GRAM EMAS 916 10DINAR = 42.5 GRAM EMAS 916 HARGA TERKINI EMAS DIPASARAN GLOBAL BELI EMAS SEKARANG !
Maklumat lanjut pasal emas..korang boleh la layari laman web ni: http://www.emasmurah.com/percuma/index.php?ref=notainsan
boleh dapat …

Baru Tahu... Apa Itu AFFILIATE? | Selama ni main hentam jer...

Setelah membuat beberapa research dan penelitian...aku dapat satu petikan yang membawa maksud affiliate sebenar.  Selama ni aku main join jer mana-mana program affiliate.. Korang nak tahu? Baca petikan yang aku ambil dari salah satu e-book yang aku beli secara online baru-baru ni...

Banyak E-Book yang aku dapat dengan harga RM10.00 jer... Murah gila.. mula-mula tak yakin nak beli...tapi memandangkan aku malas nak pergi kedai untuk beli buku..aku beli jer online... Serius.. aku ni agak kedekut... So.. dengan harga RM10.00 aku dapat macam-macam E-Book yang berguna.. Kira berbaloi la dengan hanya bayaran RM10.00 jer...

Eh! lari topik pulak.. Aku nak story pasal APAKAH PROGRAM AFFILIATE? kan....

Secara ringkasnya begini. Anda membawa seseorang (pelayar Internet) ke suatu website dan mereka ini membeli produk/perkhidmatan yang ditawarkan oleh website tersebut ataupun mereka ini 'sign-up' untuk sesuatu di website tersebut, maka anda dibayar komisyen. Mudah bukan?

Atau dengan lebih …

SJRTT Umrah Dan Adab Ziarah Madinah | Ustaz Zahazan Mohamed

SJRTT Umrah Dan Adab Ziarah Madinah

SJRTT Umrah Dan Adab Ziarah Madinah  Buku ini berkisar kepada persoalan para jemaah dalam mendirikan ibadah umrah di Makkah dan Madinah. Antara faedah yang boleh didapati daripada buku ini ialah: Memberi ilmu yang menyeluruh kepada para jemaah yang akan menunaikan umrah dan ziarah Madinah. Sesungguhnya semua amal ibadah kita terhadap Allah SWT itu hendaklah disuluh dengan ilmu. * Menjawab pelbagai kemusykilan yang menghantui minda bakal jemaah kerana tidak berkesempatan untuk bertanya atau belajar dengan cara berguru. * Mencungkil persoalan remeh-temeh yang di luar kotak pemikiran para jemaah. * Boleh dijadikan buku rujukan untuk dibawa bersama ketika mengerjakan umrah dan ziarah. * Carta Aturan Pelaksanaan Umrah sebagai lampiran memudahkan para jemaah melihat pelaksanaan umrah itu sebagai satu overview. Penulis : Ustaz Zahazan MohamedKod Katalog : TBBK 1126Kod ISBN : 978-967-5102-61-5Harga : Semenanjung M'sia - RM20.00
: Sabah / S'…

cik zati: nak kemaskan blog [saljuhumairah]

Cik Zati, i want to join this... sebab dah lama tengok blog ni berserabut serabai.  Ingat nak kemas dan cantikkan..tapi semuanya hanya mainan dalam minda separa sedar jer.  Hope, by join this segmen dengan keterreran cik Zati & Lappy my blog will become more hesome and smart like his owner...hehe...

Harap cik Zati sudi mengemas and manage my blog properly... sbb saya bab-bab manage and kemas-mengemas ni memang failed!

Simple sangat entry nih, sebab i'm straight forward want you to makeup my blog..hehe..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Panduan Perbankan Islam | : Ustaz Zaharuddin Abd. Rahman

Panduan Perbankan Islam

Panduan Perbankan Islam  Semakin banyak pihak mula menunjukkan minat yang tinggi untuk mempelajari bidang kewangan dan perbankan Islam sama ada daripada kalangan para ulama, peguam, ahli akademik, usahawan korporat, orang awam dan pelajar universiti. Bertitik tolak daripada keperluan itu, lahirlah buku ini sebagai satu usaha Zaharuddin Abd. Rahman untuk membantu memberikan kefahaman dengan lebih baik iaitu dengan: • Menampilkannya dengan bahasa dan penerangan yang mudah dan sederhana, namun cukup untuk memahami aplikasi sesebuah kontrak dengan gambaran awal sehingga akhir. • Mengambil petikan-petikan dari kitab silam, moden dan resolusi badan-badan fatwa berautoriti di peringkat nasional dan dunia, agar manfaat yang lebih sempurna mampu diperolehi oleh para pembaca, khususnya para ilmuan syariah. • Mengutarakan jawapan kepada beberapa soalan kerap tentang sesebuah produk. Penulis : Ustaz Zaharuddin Abd. RahmanKod Katalog : TBBK 1123Kod ISBN : 978-967…

Al-Mathurat Wirid dan Doa Rasulullah | Al-Syahid Imam Hassan Al-Banna

Al-Mathurat Wirid dan Doa Rasulullah
 AL-MA’THURAT ialah sebuah himpunan wirid dan doa Rasulullah untuk diamalkan pada setiap kesempatan terutama selepas Subuh dan Maghrib oleh setiap pendakwah, penyeru makruf, penentang kebatilan malah setiap individu.
Penulis : Al-Syahid Imam Hassan Al-BannaKod Katalog : TBBK 1129Kod ISBN : 978-967-5102-63-9Harga : Semenanjung M'sia - RM4.00
: Sabah / S'wak: RM6.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Ketahui Teknik-Teknik Pelaburan Emas Yang Menguntungkan

MEMPERKENALKAN Ebook Rahsia Pelaburan Emas Rasanya pasti dah ramai yang tahu akan kepentingan dan keperluan pelaburan emas sekarang.
Tapi bagaimanakah cara atau teknik yang betul untuk membuat pelaburan emas?

Dapatkan E-Book percuma Rahsia Pelaburan Emas di sini: http://www.emasmurah.com/percuma/?ref=notainsan

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Kuiz Bulan Januari | Telaga Biru

Kuiz Bulan Januari [Klik tajuk disebelah untuk maklumat lanjut]


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Adab Malam Pengantin | Prof Emeritus Dr. Mohd Ismail Tamb

Adab Malam Pengantin
Adab Malam Pengantin Adab Malam Pengantin adalah tuisyen segera untuk kemahiran menghadapi malam pengantin dalam bentuk yang sangat beradab, suci dan mengikut syariat Islam. Anda tidak perlu menyorok-nyorok untuk belajar ilmu seindah malam pengantin ini. Bukan itu sahaja malah disediakan juga ilustrasi yang jelas dan telus tetapi tidak memalukan. Sesiapapun boleh membaca buku ini, malah boleh juga dijadikan hadiah yang sangat bermakna untuk majlis perkahwinan. Anda boleh khatamkan ilmu malam pengantin dalam masa 20 minit sahaja. Penulis : Prof Emeritus Dr. Mohd Ismail Tambi Kod Katalog : TBBK 1177Kod ISBN : 978-967-388-013-3Harga : Semenanjung M'sia - RM12.00
: Sabah / S'wak: RM14.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja.. http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah…

Renung-Renungkan & Selamat Beramal | Prof Madya Hj Md Izuddin Hj Ali (Prof Izzi)

Renung-Renungkan & Selamat Beramal
... Buku ini adalah himpunan kata-kata motivasi yang dipetik daripada ayat-ayat al-Quran, hadis, kata hukama, bijak pandai, negarawan, ahli motivasi, pendidik dan sebagainya. Kata-kata ini diulas supaya jelas maksud dan diperinci pengajaran yang boleh dicungkil daripadanya. Sasaran kata-kata motivasi ini ialah semua yang sudi membaca dan menghayatinya. Skop persoalan kata-kata ini pula merentasi soal ketuhanan, kerasulan, iman, ibadah, akhlak, kesihatan, pendidikan, cinta, hiburan, alam akhirat, kekeluargaan, kemasyarakatan, rumah tangga, jihad, motivasi, psikologi, nasihat, iktibar dan sejarah. Anda mesti memiliki buku ini kerana ianya merupakan rujukan segera (quick reference) yang amat bermanfaat untuk bacaan senggang dan bahan tazkirah, nasihat dan pengajaran kepada yang memerlukan. Penulis : Prof Madya Hj Md Izuddin Hj Ali (Prof Izzi) Kod Katalog : TBBK 1176Kod ISBN : 978-967-388-011-9Harga : Semenanjung M'sia - RM23.00
: Sabah…

Diari Hamil | Khairun Nisak Zakaria | Muhd Mawardi Zakaria | Khulwana Hanapi

Diari HamilDiari Hamil - Buku (idea asal oleh Kamaruddin Mamat) ini merupakan panduan lengkap kepada bakal ibu. Mendedahkan perkembangan semasa bayi serta ibu sepanjang kehamilan. - Panduan berguna bagi melancarkan aktiviti ibu semasa hamil dan menyediakan diri selepas proses bersalin.
- Turut memuatkan tip-tip yang berguna kepada suami dan bakal bapa untuk kesejahteraan isteri dan bayi.
- Mendedahkan panduan dan amalan yang sewajarnya sebagai seorang Muslim. ‘Checklist’, catatan ibu, memo ibu, ruang–ruang meletakkan gambar ultrasound bayi anda dan lain-lain lagi.
- Dijadikan hadiah buat bayi yang bakal lahir supaya apabila telah dewasa si dia juga dapat menghayati saat-saat manis dan pahit ibu mengandungkannya.
- Hadiah kepada isteri tersayang. - Khazanah kenangan paling berharga buat seisi keluarga yang boleh disimpan sebagai koleksi peribadi.
Penulis 1. Khairun Nisak Zakaria
2. Muhd Mawardi Zakaria
3. Khulwana Hanapi
Kod Katalog : TBBK 1169Kod ISBN : 978-967-388-010-2Harga : …

Sabil al-Muhtadin | Syeikh Muhammad Arsyad Abdullah al-Banjari

Sabil al-Muhtadin
Sabil al-Muhtadin Sabil Al-Muhtadin bab korban, akikah, perburuan, sembelihan dan pemakanan ini adalah sorotan himpunan permasalahan tentang 5 perkara di atas daripada kitab besar Sabil Al-Muhtadin karangan Kiyai Al-Imam Al-Allamah Al-Hammam Al-Fahhamah Alsyeikh Muhammad Arsyad Bin Abdullah Al-Banjari yang telah disalin dan disusun semula oleh al-Ustaz Mohammad Haidzir bin Hussin bin Ibrahim dan dipermodenkan bahasanya untuk mudah difahami oleh pembaca kontemporari tanpa berkurangan maksud isi kandungan dan hukum hakamnya oleh al-Ustaz Fuad Ismail. Malah teks tulisan jawi masih dikekalkan untuk rujukan pihak pembaca yang memerlukannya. Korban dan akikah merupakan ibadah dan amalan yang mulia dan penting dalam Islam kerana fadilat dan implikasinya amat besar. Ia juga sebagai kemuncak tanda ubudiah kita kepada Allah Azzawajalla.
Kefahaman yang mendalam mengenainya dapat meningkatkan kualiti ibadat kita kepada Allah. Ibadat perburuan dan sembelihan pula tidak k…

This month is sure one busy month and guess what? Chinese New Year is just around the corner! Surprise your loved ones with awesome deals from #CelcomEveryone!

This month is sure one busy month and guess what? Chinese New Year is just around the corner! Surprise your loved ones with awesome deals from #CelcomEveryone!

Social SharingRM 2,200.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click Massive discounts at the Celcom Everyone Sale today! The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time to start off the brand new year! It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

100 GREATEST HITS OF YOUTUBE IN 4 MINUTES

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Pendaftaran Pelajar Baru Penerapan Pra Diploma ke Diploma & Ijazah UiTM Kelantan

Machang- 2/1/2011 (Ahad) Pendaftaran pelajar baru Penerapan Pra Diploma ke Diploma dan Ijazah UiTM Kelantan tetap berjalan seperti biasa walaupun hari ahad diisytiharkan cuti peristiwa. Pelajar lama tetap boleh datang mendaftar, tetapi hanya untuk penempatan kolej sahaja.  
Dikesempatan ini, aku nak ucapkan selamat datang dan tahniah kepada pelajar-pelajar yang akan mendaftar esok.  Teringat pulak nostalgia dulu-dulu aku daftar sebagai pelajar UiTM Shah Alam.  Masih terbayang aku merempit naik motor EX5 member abang aku sambil abah aku di belakang.....
Terasa asing dan sedikit menyesal ketika itu, sebab rutin harian aku sebelum ini bekerja di Bukit Merah Laketown resort dah berakhir.  Macam-macam perkara bermain dalam minda.  Semuanya aku pandang tinggi.  Aku fikir, aku ni sangat kecil...aku tak padai bahasa inggeris...spm pun cukup-cukup makan jer.... Terasa down sungguh..dapat pulak ijazah...aku hanya berharap diploma seni kulinari jer...
Hurm...semuanya dah lama berlalu..sekarang aku …

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

Social SharingRM 2,800.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click The Celcom Great Sale is up for grabs!Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan