Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 26, 2010

Kata kata hikmah tahun baru 2011 HAMKA | Selamat Tahun Baru Semua

Assalamualaikum w.b.t.

Dah lama aku tak post tentang kata-kata hikmah yang memberi motivasi untuk sama-sama kita berfikir.  Untuk tahun 2011 ini aku nak mulakan dengan dorongan kata-kata ulama seberang yang tersohor iaitu HAMKA. Kredit untuk google image.

Sama-samalah kita merenung dan muhasabah diri sempena tahun baru masihi.  Disebalik itu jugak, jom kita baca berita apa muncul muka hadapan esok. Mymetro - mesti ada cerita-cerita yang tak munasabah bila menyambut tahun baru...

Selamat tahun baru semua.. 



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

ChurpChurp | Social Share » Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! (Preview) Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! Check our their debut music video on YouTube and also their first single Madicine on HitzFM Met 10 Charts every Sunday. Get your Madicine, today.


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Thinking of getting a new phone? What better time than NOW? The #CelcomEveryone sale is here! Grab your smart phone that you've been drooling!

Thinking of getting a new phone? What better time than NOW? The #CelcomEveryone sale is here! Grab your smart phone that you've been drooling!

Social SharingRM 2,400.00 left to be rewarded
RM 0.20 per unique click The Celcom Everyone Sale is back! The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

ChurpChurp | Social Share » Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win! (Preview)


Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win!Love applications, be it on a Smartphone or Tablet for gaming, informative or educational purposes? Exclusive for Nuffnang Bloggers, here's your chance to do so AND be rewarded for it! Use your creative juices to "invent" your own iPad application and you may be worth of winning a free 3g 64GB iPad each! There are 2 prizes up for grabs. Here's how the 2 winners are chosen: - The best idea (both creatively and technologically feasible) - The most creative idea (Your idea may be well ahead of the technology that is available today but WOW us and you can still win a free iPad from Maxis.) FIRST PRIZE : 1 x 3G 64GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem SECOND PRIZE: 1 x 3G 32GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem Hurry up Churpers! Contest ends on Monday, January 17, 2010!

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD…

"Im going mad now, everyday, in everyway..." Rosevelt's Madicine. @roseveltband #roseveltband

"Im going mad now, everyday, in everyway..." Rosevelt's Madicine. @roseveltband #roseveltband


Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! Check our their debut music video on YouTube and also their first single Madicine on HitzFM Met 10 Charts every Sunday. Get your Madicine, today.

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Selamat Tahun Baru | Best Movies 2010 Interesting links

Sempena penghakhiran tahun 2010 hari ni aku nak share dengan korang senarai best movie of this year.  Banyak kategori yang korang boleh pilih.  Sumber link ni aku ambil dari website ni: http://hubpages.com/hub/Best-Fantasy-Movies-2010

Best Movies 2010 Interesting linksBest Science Fiction Movies 2011
Here is the best science fiction movies 2011 list. We make this list for all of you who love science fiction movies. At the end of this hub you can vote the best science fiction movie of the year. So let's...Best Mystery Movies 2010
Best Mystery Movies of 2010 is here starting with the best mystery movie in my opinion Shutter Island. Bellow we have a poll you can vote the best mystery movie of the year, but now I like to present you more...Best Thriller Movies 2010
We love thriller movies and we want to know what will be the best thriller movie of 2010. Here we have a kist of the best thriller movies of 2010 and you will choose the winner. So let's start with a great...Bes…

Nuffnang! Aku Kecewa.... Tolong..Tolong..Tolong..

Terkesima seketika bangun pagi tadi...tengok status nuffnang aku dah bertukar Ordinary (Non-Exclusive).

Kenapa ye?

Ada kawan-kawan yang boleh tolong bomoh kan tak?

Tiba-tiba jer jadi cam gini...


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

42 top local celebrities joining hands to stop HIV/AIDS. Listen to what they have to say. - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Join YouthSays

42 top local celebrities joining hands to stop HIV/AIDS. Listen to what they have to say. - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Wasiat Luqman al-Hakim | Ustaz Ahmad Hassan Bin Mohd Nazam

Wasiat Luqman al-Hakim

Wasiat Luqman al-Hakim  Wasiat Luqman al- Hakim kepada anaknya seperti yang terdapat dalam surah Luqman sering dijadikan rujukan untuk mencari bahan guna mendidik anak-anak. Bukan sahaja berguna bagi anak-anak, malah wasiat atau nasihat ini berguna untuk panduan seluruh umat sejagat. Malah ayat-ayat 12 hingga 19 surah Luqman ini adalah sumber rujukan yang paling popular kerana ia menyorot dengan panjang lebar tentang isi pengajaran kepada kata-kata Luqman al-Hakim kepada anaknya.
Penulis : Ustaz Ahmad Hassan Bin Mohd NazamKod Katalog : TBBK 1122Kod ISBN : 978-967-5102-56-1Harga : Semenanjung M'sia - RM20.00
: Sabah / S'wak: RM22.00

umpama mimpi dalam mimpi

Rahsia Pelaburan Emas [Jana Kekayaan Dengan Emas]

Aku nak promote satu program affiliate baru masih baru rasanya..



Sekarang ni ramai rakyat Malaysia telah mendapat kesedaran dengan penyebaran ilmu secara meluas khususnya melalui internet tak sempadan ni berkenaan kepentingan emas dalan menjana perkembangan ekonomi yang stabil.  Walaupun secara hakikatnya dari dulu lagi emas ni telah diperkenalkan sebagai mata wang yang stabil namun kita telah di kelirukan oleh agenda barat yang memperkenalkan sistem mata wang yang menggunakan kertas sebagai ganti rugi emas.

Kini, kepentingan emas dirasai semula... Nanti aku cerita lebih lajut, nak pergi kerja dah.. Untuk info yang lain..klik banner di bawah ni:



Ops..lupa, laman web rahsia pelaburan emas ni juga menawarkan program affiliate yang boleh korang sertai...nanti lah ye...


Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hish…

Majalah Solusi Isu 27 - Di Sebalik Pesan Taqwa (Dapatkan segera sila hubungi 0122420437 - Hisham)

Majalah Solusi Isu 27 - Di Sebalik Pesan Taqwa Harga setiap unit (piece): RM9.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk iniPenulis : Mix Artis
Kod Katalog : TBMJ1027
HARGA : RM9.00, CP : 3
Taqwa adalah satu pesanan yang wajib diperdengarkan oleh khatib dalam khutbah Jumaat. Seorang lelaki yang berumur 45 tahun akan mendengar sekurang-kurangnya 1,560 kali pesan taqwa dalam hidupnya (jika dia tidak pernah meninggalkan solat Jumaat bermula dari umurnya 15 tahun). Mari kita dalami rahsianya...





Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Saya...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Novel: Lorong Kematian | Geidurrahman El-Mishry

Novel: Lorong Kematian

Novel Lorong Kematian  Mereka hanya inginkan perapian cinta yang meluruhkan jiwa dan memusnahkan gejolak nafsu. Kini Farisi telah bergabung dalam barisan untuk melingkar para sufi itu. Awalnya dia ikut berkeliling melingkar, tapi kemudian ia memberanikan diri untuk maju ke tengah lingkaran. Berdiri di tengah kerumunan para sufi itu. “Saudara-saudara! Nasib kita sama. Di syurga ini, kita terperangkap!“ Teriaknya memancing perhatian mereka. “Benar! Kita sedang terperangkap!“ Sahut seorang sufi. “Lalu, kita mau apa? Ini sudah suratan takdir!“ “Kita tak boleh menyerah! Mari kita tuntut hak kita! Tak ada kebahagiaan di syurga ini. Tak ada keceriaan, hanya kegelisahan!“ “Ya, betul! Kita harus meminta semesta yang lain, bukan seperti syurga ini! Penulis : Geidurrahman El-MishryKod Katalog : TBBK 1130Kod ISBN : 978-967-5102-62-2Harga : Semenanjung M'sia - RM23.00
: Sabah / S'wak: RM25.00


umpama mimpi dalam mimpi

Tolong..Tolong..Sumbangkan Satu Undi Untuk Saljuhumairah.blogspot.com (Pencari Header Tercantik)

Tak sangka disenaraikan.. Thanks to owner of this blog 2-dayblogger
Pernah hari tu join pertandingan header tercantik..

Korang dah tengok header saljuhumairah kan? cantik ker?
Kalau ya... sumbangan undi korang amat dihargai...

Klik sini untuk menyumbangkan undian.

Cari url blog http://saljuhumairah.blogspot.com
dan tick untuk vote header saljuhumairah..













Klik gambar atas pun boleh..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

saljuhumairah: Tolong..Tolong..Sumbangkan Satu Undi Untuk Saljuhumairah.blogspot.com (Pencari Header Tercantik)

saljuhumairah: Tolong..Tolong..Sumbangkan Satu Undi Untuk Saljuhumairah.blogspot.com (Pencari Header Tercantik)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

We are hiring! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

We are hiring! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Give Autistic children the opportunity to shine - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Give Autistic children the opportunity to shine - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Sape menang?

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Which 'health personality' do you have? Take this 2-min Wellness Profiler on Facebook! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Which 'health personality' do you have? Take this 2-min Wellness Profiler on Facebook! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Which 'health personality' do you have? Take this 2-min Wellness Profiler on Facebook! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Which 'health personality' do you have? Take this 2-min Wellness Profiler on Facebook! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

A Comprehensive Prayer Formula | : Ustaz Zaharuddin Abd. Rahman

A Comprehensive Prayer Formula

A Comprehensive Prayer Formula  This book is published to invite the readers to reflect upon the hadith of the Prophet SAW in which he says, “Pray as you have seen me praying” while giving precedence to the interpretations of evidences by the Shafi`I scholars. In addition, the opinions of other schools of thought are also analyzed and benefited from wherever pertinent. * Motivate the Muslims to perform prayer in the best manner possible by perfecting its pillars and Sunnah acts as well as observing its conditions, through learning and understanding the evidences. * Deepen the relationship with prayer by pondering upon the recitations of the prayer and its movements in perfecting the prayer internally. * Enhance the understanding of the Muslims on the matters that inhibit the presence of khushu` in prayer, especially from among the major sins. * Improve the knowledge of this act of worship which we are commanded to perform five times every sin…

Jom Follow Aku di Facebook...

Follow this blog

Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Anakku Dapat Semua A | : Dr Mohd Shukri Abdullah

Anakku Dapat Semua A
Anakku Dapat Semua A Buku ini khusus untuk para penjaga menangani dan mengatasi masalah anak-anak dalam pembelajaran. Jangan menyalahkan anak semata-mata apabila mereka gagal mencapai prestasi yang cemerlang dalam pembelajaran. Mungkin ada empat pihak yang bertanggung jawab: • Diri pelajar itu sendiri. • Ibu bapa. • Guru dan sekolah. • Persekitaran seperti kawan-kawan dan kemudahan di rumah. Sementara itu kebolehan dan keistimewaan anak-anak tidak sama. Ibu bapa mesti bijak memilih kelebihan anak-anak daripada menuding jari kepada kelemahan mereka. Gunakan kelebihan tertentu bagi setiap anak-anak untuk menonjolkan keistimewaannya. Bersedialah untuk memberi kemudahan dan sokongan moral dan fizikal. Penulis : Dr Mohd Shukri AbdullahKod Katalog : TBBK 1134Kod ISBN : 978-967-5102-68-4Harga : Semenanjung M'sia - RM20.00
: Sabah / S'wak: 22.00

umpama mimpi dalam mimpi