Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 19, 2010

Malaysians to receive RM500 off popular smartphones. - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Malaysians to receive RM500 off popular smartphones. - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Solat Sunat Pilihan 2 | Dr Zulkifli Mohammad al-Bakri

Solat Sunat Pilihan 2 Solat Sunat Pilihan 2 Dalam Solat Sunat Pilihan 2 ini disambung dengan solat Istikharah, solat Tasbih, solat Taubat, solat Istisqa’ (mohon hujan) dan solat Tarawih. Sesungguhnya solat sunat ialah solat tambahan selain daripada solat fardu yang memainkan dua peranan penting: Pertama: Jika solat fardu anda sudah sempurna, solat sunat berperanan meningkatkan darjat ibadah anda kepada Allah s.w.t. Kedua: Jika solat fardu anda belum sempurna lantaran kurang khusyuk atau meninggalkan perkara-perkara sunat, maka solat sunat berperanan menampung kekurangan yang anda lakukan dalam solat wajib. Buku ini berbeza kerana penulisnya membawa hujah dari al-Quran dan hadis dalam setiap perbuatan solat. Ini boleh membantu solat kita dilakukan dengan lebih berotoriti dan berkeyakinan tinggi. Di samping itu disertakan juga hikmah di sebalik setiap perbuatan. Buku ini juga mengandungi doa-doa di dalam dan selepas solat sunat yang sangat mustajab untuk diamalkan.
Penulis : …

ChurpChurp | Social Share » Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Experience Rosevelt's new single and music video, Madicine! (Preview)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Memahami Keindahan Surah Yasin | Ustaz Hj. Mohd Zamri Zainuldin | Ustaz Mohd Wahid Abd Haniff

Memahami Keindahan Surah Yasin

Memahami Keindahan Surah Yasin  Surah Yasin antara surah yang sering dibaca terutama oleh masyarakat Melayu bagi memohon suatu hajat atau perlindungan kepada Allah SWT. Dalam majlis-majlis kesyukuran, mahupun musibah seperti kematian, lazimnya akan dibacakan surah Yasin. Buku ini digarap bagi menyingkap rahsia di sebalik ayat-ayat dalam surah Yasin yang mampu membawa kita menerobos ke dalam konteks yang lebih luas. Pemahaman mendalam dapat melahirkan kekhusyukan hati dan kehalusan jiwa apabila lidah menuturkan setiap patah perkataannya. Semoga buku kecil ini mampu menggambarkan keindahan surah Yasin dan berkongsi bersama masyarakat. Penulis : 1. Ustaz Hj. Mohd Zamri Zainuldin 2. Ustaz Mohd Wahid Abd HaniffKod Katalog : TBBK 1121Kod ISBN : 978-967-5102-55-4Harga : Semenanjung M'sia - RM12.00
: Sabah / S'wak: RM14.00

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http:/…

Novel Tragedi Cinta Taj Mahal | Aneesah Aliyyah

Novel Tragedi Cinta Taj Mahal Tragedi Cinta Taj Mahal Natasha merupakan anak sulung Dr. Farid dan isterinya, Puan Hasmah. Dia mempunyai seorang adik kembar, Aleesha yang berusia 18 tahun. Mereka berdua melanjutkan pelajaran di Victoria University, Wellington, New Zealand. Di Wellington, Natasha bertemu seorang pemuda kulit putih yang berjaya mengambil hatinya, Jonathan. Jonathan juga sangat tertarik dengan Natasha, hingga membuatkan dia hendak mengenali Islam. Namun, hubungan antara benua dan antara agama ini tidak dapat diteruskan kerana Dr. Farid hendak Natasha dikahwinkan dengan anak kepada rakan karibnya, Bahar. Sebagai anak yang sangat taatkan orang tuanya, Natasha turutkan sahaja walaupun dia terpaksa mengorbankan perasaannya. Natasha sering mendapat igauan tentang kematian. Ternyata igauannya menjadi kenyataan. Dia memang hendak dibunuh dalam satu kes langgar lari di Wellington, lantas memaksanya untuk balik ke Malaysia. Di Malaysia, berkat taatkan orang tuanya, Nat…

Novel Denyut Kasih Medik | Dr Farhan Hadi

Novel Denyut Kasih Medik Denyut Kasih Medik Denyut Kasih Medik merupakan sebuah kisah perjuangan seorang doktor muda mengaplikasikan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih (houseman). Ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat. Bukan itu sahaja, ia kisah seorang pemuda yang hidupnya sarat impian dan cita-cita. Lebih menarik, ia bukan hanya menyentuh _qh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta. Nikmatilah satu kisah indah yang sungguh membina, Denyut Kasih Medik.
Penulis : Dr Farhan HadiKod Katalog : TBBK 1138Kod ISBN : 978-967-5102-76-9Harga : Semenanjung M'sia - RM23.00
: Sabah / S'wak: 25.00

umpama mimpi dalam mimpi

Rayuan Cinta Buat Isteriku | Ibn Abdul Azib

Rayuan Cinta Buat Isteriku Rayuan Cinta Buat Isteriku Isteri solehah - kemunculannya dalam hidup adalah satu keinginan dan memilikinya pula adalah satu hadiah paling mahal yang amat berharga dianugerahkan oleh Allah SWT buat para Mukmin yang soleh. Nukilan berupa lembaran-lembaran warkah ini barangkali berbentuk monolog rayuan cinta dari lubuk sanubari lelaki yang bergelar seorang suami kepada seorang isteri. Monolog rayuan yang terbit daripada suara hati yang paling rawan, terdalam dan terhalus tidak mampu diterbitkan melalui kata-kata lantaran sifat pendiam yang dominan dalam jiwa seorang lelaki. Lantas di lembaran-lembaran bisu inilah menjadi saksi terjemahannya.
Penulis : Ibn Abdul AzibKod Katalog : TBBK 1144Kod ISBN : 978-967-5102-83-7Harga : Semenanjung M'sia - RM4.00
: Sabah / S'wak: 6.00umpama mimpi dalam mimpi

Ziarah | Solat Isya' | Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin | Putrajaya

Tadi jalan-jalan ke Putrajaya..
Malam sebelum balik sempat singgah di masjid besi @ Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin

Sikit info pasal Masjid Besi ni:
Sumber: www.google.comhttp://ms.wikipedia.org/wiki/Masjid_Tuanku_Mizan_Zainal_Abidin

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, sebelum ini digelar Masjid Besi[1], ialah sebuah masjid yang terletak di Presint 3, Putrajaya, Malaysia. Masjid ini yang mula dibina sejak April 2004 siap sepenuhnya pada Ogos 2009 dan dibuka pada hari Jumaat, malam Awal Ramadan 1430H[2]. Masjid ini dibina bagi menampung sekitar 24,000 penduduk dan penjawat kerajaan sekitar pusat bandar serta kawasan Presint 2, 3, 4 dan 18. Masjid ini yang mempunyai keluasan sekali ganda berbanding Masjid Putra, yang terletak kira-kira 2.2 km ke utara, bakal menjadi mercu tanda baru Putrajaya.
Isi kandungan[sorok] 1Pembinaan2Ciri keistimewaan3Kemudahan4Rujukan[sunting]Pembinaan Masjid Besi dalam pembinaan Masjid ini direka berdasarkan 3 konsep iaitu angin, sederhana dan telus. K…

Status : 15th University Administrators Conference 2010

15th University Administrators Conference 2010 : A Three-Day Conference On University Leadership : Energizing Innovative And Creative Minds. 20-23 December 2010.

Semalam aku baru check-in Pan Pacific Hotel KLIA. Terasa macam dalam cerita Tom Hank 'The Terminal' sebab hotel ni betul-betul sebelah Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Nak beli air mineral pun terpaksa pergi airport. Hotel ni (Pan Pacific Hotel KLIA) agak terbaik dari segì layanan perkhidmatan. Free Buggy service pun ada nak bawak korang pergi airport. Erm.. Mungkin international level...
Program yang berlangsung 3hari ni lebih fokus macam mana seorang manager nak jadi seorang leader. ayat akhir Keynote speaker malam semalam Dr. Hajah Zahrah Mokhtar - Pendaftar UiTM (STRATEGIES IN DEVELOPING FUTURE TRANSFORMATIONAL LEADERS AMONG UNIVERSìTY ADMINISTRATORS)

'Leaders make a difference with human potential and performance'

BUT

'Managers maintain human potential and performance'

-think about it!

As a…

The Season of the Witch is Here

The Season of the Witch is Here



Witch meaning sihir/ahli sihir...

First thing yang aku fikir bila sebut hal sihir ni adalah perempuan tua yang mempunyai "black magic power" pakai baju hitam dan topi panjang..bertongkat.  Muka hodoh dan menggerutu.  Dalam dunia realiti aku tak pernah jumpa tapi yang menakutkan cerita cikgu aku dulu-dulu zaman sekolah.Jangan main dalam hutan sorang-sorang nanti tersesat ada orang tua akan culik. Pastu dia akan kurung dan bagi makan banyak-banyak sebab dia nak masak buat jampi shir dia.   Jangan ambil gula-gula yang orang tak kenal bagi.. sebab ada racun.  Ala dalam cerita dogeng orang putih.

Second, mesti korang kenal, harry porter.  Filem harry porter memang aku follow sebab sihir-sihir diorang best walaupun tak logik.  Orang jahat punya power pun tak boleh lawan geng-geng harry porter.  Tapi tak menakutkan sangat, mungkin untuk cerita kanak-kanak.

Apa-apa pun korang layan preview cerita nih...



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku…

DIGI Why iPhone 4? The fastest, highest-resolution iPhone.

Click Here: http://www.digi.com.my/iphone/why.html
FaceTimeiPhone 4 makes video calling a reality. See your friends while you talk to them and make phone calls like you've never seen before. iPhone 4 to iPhone 4 over Wi-Fi.Retina displayIt's the sharpest, most vibrant, highest-resolution phone screen ever. With four times the pixel count of the previous iPhone, images and text are amazingly crisp.MultitaskingRun multiple apps at the same time and switch between them instantly. All without sacrificing performance or battery life.


HD video recording

Now you'll always have a great HD video camera with you. Record, edit, and share HD video right on iPhone 4.

5-megapixel camera

Photography on iPhone 4 takes a giant leap forward. The 5-megapixel camera includes a 5x digital zoom, a built-in LED flash, and improved low-light performance.




Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormrea…

ChurpChurp | Social Share » Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win! (Preview)

What's better than having an iPhone? Well, an iPad of course! Stand a chance to win an iPad by creating your own #iPadApp that are both creatively and technologically feasible!

ChurpChurp | Social Share » Be part of the Invent Your Own iPad Application Contest and Win! (Preview)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:
Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Ringkasan Riadhus Solihin | Iman Nawawi

Ringkasan Riadhus Solihin
Ringkasan Riadus Solihin Riyadhus Solihin yang bermaksud Taman-Taman Orang Soleh ialah kumpulan hadis yang disusun oleh tokoh ulama besar antarabangsa bermazhab Syafi’i iaitu al-Imam al-Hafiz Sheikhul Islam Muhyiddin Abu Zakariya Yahya yang kita kenali sebagai Imam Nawawi. Kitab ini layak menjadi rujukan dan kajian umat Islam seluruh dunia. Kitab asal Riyadhus Solihin diringkaskan menjadi kitab Ringkasan Riyadhus Solihin oleh ulama terkenal Syaikh Yusof al-Nabhani. Kitab ini mengandungi ayat al-Quran dan hanya kumpulan hadis-hadis sahih dan hasan yang diriwayatkan oleh Imam al-Bukhari dan Imam Muslim sahaja. Susunannya merangkumi hal-hal perundangan dalam agama yang membicarakan masalah akidah, syariah dan akhlak.
Penulis : Iman NawawiKod Katalog : TBBK 1142Kod ISBN : 978-967-5102-75-2Harga : Semenanjung M'sia - RM50.00
: Sabah / S'wak: 52.00

umpama mimpi dalam mimpi

Saya Gay, Saya Ok!

Pengakuan seorang rakyat yang berjiwa merdeka di Malaysia.

Korang fikir-fikirkan sendiri



Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Isteri dan Puteri Rasulullah | Muhammad Mahdi al-Istambuli : Musthafa Abu Nashr Al-Syilby

Isteri dan Puteri Rasulullah Isteri Puteri Rasulullah Buku ini bermula dengan membawa prospektif dan senario kaum wanita sebelum Islam daripada pelbagai bangsa dan agama di dunia. Kemudian dibentangkan profil dan ciri-ciri wanita Muslimah. Seterusnya dipersembahkan riwayat hidup dan keistimewaan para isteri Rasulullah SAW serta perbandingannya dengan peranan Muslimah kontemporari. Berikutnya digarap peranan Rasulullah sebagai suami misali yang bertanggungjawab. Kemudian dibawakan pula biodata serta peranan yang dimainkan oleh puteri-puteri Rasulullah SAW yang menjadi figur untuk melahirkan contoh wanita pendidik dan pejuang yang menanamkan keberanian dan kejujuran kepada generasi akan datang. Buku ini disudahi dengan menyenaraikan peranan Baginda sebagai bapa dan ketua keluarga yang mampu untuk memimpin ahli keluarga serta masyarakat ke arah melahirkan generasi pelapis yang sanggup untuk memikul tugas mengembalikan agama Islam dianuti oleh pengikut-pengikut yang bertakwa s…

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! Celcom is having a GREAT SALE so don't miss the amazing deals! #CelcomGreatSale

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan
http://www.notainsan.blogspot.com
http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

ChurpChurp | Social Share » Check out what Berry you are today! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Check out what Berry you are today! (Preview)

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...: macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsan http://www.notainsan.blogspot.com http://mystormwarrior.com/hisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Shareapic.net

Shareapic.net: "Make money by sharing your pictures online!"

Just share your picture and earn money... let's try it..

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..http://www.stormreaders.net/notainsanhttp://www.notainsan.blogspot.comhttp://mystormwarrior.com/hishamsila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan

Al-Mathurat Kecil | Dr Badrul Amin

Al-Mathurat Kecil Al-Mathurat Al-Ma’thurat bermaksud amalan wirid, zikir dan doa yang berteraskan al-Quran dan al-Sunnah yang diamalkan oleh Nabi SAW dan dikumpulkan oleh al-Imam al-Syahid Hassan Al-Banna untuk menjadi manusia soleh. Tanpa hubungan yang akrab dengan Allah jiwa akan menjadi keluh kesah kerana tiada kedamaian. Benarlah kata-kata Syeikhul Islam dalam al-Kalimuttayyib:“Tanpa zikrullah secara istiqamah, diri itu umpama ikan yang tercampak keluar dari airnya.”
Penyusun: Dr Badrul AminKod Katalog : TBBK 1149Kod ISBN : 978-967-5102-84-4Harga : Semenanjung M'sia - RM1.00
: Sabah / S'wak: 1.50

umpama mimpi dalam mimpi