Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 21, 2010

IBU SANGGUP DIPERKOSA DEMI ANAK...

Sumber : Mymetro

KUALA LUMPUR: Demi menyelamatkan maruah anak perempuannya berusia 12 tahun, seorang ibu terpaksa mengharungi detik hitam apabila diperkosa di depan gadis sunti itu oleh seorang daripada dua penjenayah yang memecah masuk rumah mereka di Kampung Melayu Subang, dekat sini.



Baca selanjutnya di sini: http://www.hmetro.com.my/articles/Diperkosaperompak/Article

umpama mimpi dalam mimpi

REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI

Segmen terbaru benashaari.com, memang aku takkan lepaskan peluang nak join.... rasanya dah 4segmen yang aku join termasuk segmen ni.. Jom ramai2 geng blogger join..sebab korang tak rugi punya...kalau join... kalau tak percaya..try la join dulu..

Klik tajuk entry nih nak tahu macam mana nak join..:   REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI.... 


Mula-mula baca memang nampak macam complecated... susah jer nak buat.  Rupanya simple jer task nih..tak lah susah macam task yang nuffnang bagi...

5 Entri BENASHAARI.COM yang aku suka?

Aku teringin jadi dia ... (sedikit motivasi dan keinsafan)Yess ... Dapat gak sebijik superbike !  (lawak gaban)Kisah Paling Seram - Gengblogger.com  (agak seram2 kuku)Siapa semangat aku ?? (tribute untuk newbie)Jika aku berhenti berblog .. itu tandanya ..(Sedih cerita peribadi nih)
5 Entri Saljuhumairah yang berbaloi korang baca:

KELEBIHAN / KEBAIKAN KAD KREDIT Dr. rozmy Mengalahkan Dr. Mahathir dan Dr Dre....Panas!!! | Anugerah Dr. Paling PopularYang Mana Pondan, Y…

Dah turun Cameron.. Gua Musang Pulak..

hye..geng..

Petang tadi baru aku turun dari cameron highland... lebih kurang pulkul 5.15 p.m. sampai tadi.. Sekarang aku terpaksa melepak di Kesedar INN Gua Musang pulak..sebelum meneruskan perjalanan ke Shah Alam mesyuarat.. sebelum tu sempat kami bersantap mee rebus utara.... sedap betul..dah lama aku tak merasa makan masakan yang pedas2... yelah..mana nak jumpa kat kelantan ni....

Patah balik cerita semalam..aku bertolak ke Cameron Highland tanpa dirancang...dan pagi tadi jalan-jalan sekitar Brinchang.. dan bergambar di Ladang Teh... Agak spoiled! sebab cuaca agak panas.. wife aku kurang sihat sikit..so terpaksa cari tempat teduh nak lepak..

Jalan punya jalan...jem lah pulak..cadang nak pegi kebun strawberry...tapi tengok semua dah kena petik..maklumlah musim cuti sekolah..habis satu rombongan datang petik buah strawberry..konon nak tiru macam kat Australia la... Ekeleh..aku pun sama juga ada keinginan yang serupa...

Tak ada hasil sangat yang kami borang.. hanya beberapa bijik buah…

Hotel ria..

Ni la pandangn dari tingkap hotel ria masa aku mengadap laptop sambil menaip posting pagi-pagi buta tadi.

Konon nak bergerak awal pergi ladang teh dan kebun strawberry..tp hampeh! Tetap gerak kul 11 gak. Kan dah panas terik. Habis gelap kulit aku karang..

Ingat nak pg minum teh boh panas2 la..

P/s: entry ni aku upload guna hp sony ericsson je..xleh nak taip panjang-panjang..penat jari n weih.. Mampus aku nak bayar bil telefon bulan n. Bising pulak bini aku nanti.. Selamat bercuti...

Buah Apa Kah Ini?

Aku masih lg di cameron ni..ada nak kirim apa-apa ke? buah strawberry ke? Sayur-sayuran ke? Xpun jagung? Murah gile kt atas n..Korang tau ke buah apa atas tu?

Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah - Majalah Solusi | Lagi Sebab utama kenapa perlu ada koleksi majalah solusi dalam rumah

Assalamualaikum w.b.t.

Dato' Dr.Hj. Mohd Fadzilah Kamsah ada menyampaikan sedikit pesanan untuk semua peminat-peminat buku.



Nak langgan atau tempah majalah solusi sila layari laman http://stormreaders.net/notainsan
Atau hubungi terus 0122420437 (notainsan).  Penghantaran percuma di sekitar negeri Kelantan.

umpama mimpi dalam mimpi

Oh Strawberry...I'm coming......

Credit Gambar: http://www.malaysiahillresorts.com/
Pagi-pagi buta lagi aku dah bangun tadi..pelik-pelik...dah la hari cuti... tapi, memang puas gila tidur semalam...macam baby baru lahir...ye lah..walaupun hotel ni tak ada aircond..tapi sejuknya jangan tanya...Syukur alhamdulillah kehadrat Ilahi kerana masih mengurniakan aku nyawa untuk aku kembali melihat dunia... tadi mandi cuba tak guna air panas..ok jer....sejuk sikit je kot..dari air kat rumah aku..lagi pun rumah aku pun dah atas bukit dah..

Dari luar tingkap..aku nampak kabus tebal sangat..perlahan-lahan jalan berkumpulan...chewah..macam mengarang novel lah pulak.. Kepada siapa2 yang tak tahu lagi...aku sebenarnya di Cameron Highland..(macam mana aku boleh sampai di Cameron ni..rujuk entry semalam disini) dan aku menginap di Ria Cameron Hotel & Apartment..(hotel murah jer....tak pe..just nak tido satu malam jer..)...

Kenapa bangun awal? ye lah..takkan nak datang cameron tidur kot...kalau nak tidur baik lepak kat rumah..lagi p…

Dr. rozmy Mengalahkan Dr. Mahathir dan Dr Dre....Panas!!! | Anugerah Dr. Paling Popular

Sana sini blogger-blogger menghentam Dr. Rozmy yang juga produser filem terbaru tanah air "2 Alam".  Rata-rata blogger memberikan pandangan negatif terhadap filem 2 Alam yang tak mencapai target yang diwar-warkan beliau...

Tambahan pula wartawan- wartawan tempatan turut menggambarkan yang negatif terhadap filem 2 Alam walaupun masih belum ditayangkan.  Kesian pun ada jugak aku tengok...

Tapi, bagi pendapat peribadi aku, Dr Rozmy telah berjaya dalam menjadikan 2 Alam dan diri beliau sendiri menajadi fenomena Malaysia... tetapi lebih kepada alam melayu...bukan bangsa lain... korang sediri pun tahu..berita pasal Dr. Rozmy dan filem 2 Alam orang dalam hutan pun tau... So..dengan tidak sengaja... kita sendiri menjadikan Dr. Rozmy dan filem 2 Alam menjadi satu fenomena...yang semua orang memperkatakan tentangnya...

Tahniah Dr. Rozmy..korang usharr tengok wording kat google yang aku search ni.. Dr. Rozmy berjaya mengalahkan Dr. Mahathir dalam kategori Dr. Paling polular di Google S…

Aku tak pandai sangat mengarang..

Assalamualaikum w.b.t.

Tadi aku dah janji dalam entry sebelum kan..nak sambung sikit pasal majalah solusi.  Entry tadi kelihatan agak tergantung tajuknya dengan isi kandungan...pelik kan.. Sebenarnya bukanlah pelik sangat pun..sebab aku bukannya pandai mengarang...mengarut pandai la... Sebab tu jadi macam tu..

Entry dulu-dulu kalau korang baca, aku cuba nak jadi seorang sastrawan..mengarang merapu tak tau hala tujuan..semuanya sebab terpengaruh dengan karya-karya Faisal Tehrani..(Sasterawan Remaja yang aku teruja).... Setiap hari aku pasti membaca karya-karya agung beliau...habis buku-buku beliau aku beli buat koleksi....nak tengok macam mana rupa Sasterawan Agong Faisal Tehrani, korang tengok gambar profile aku kat atas.... Tapi itu dulu...konon nak jadi orang lain yang pandai bermain dengan bunga-bunga kata..tapi hasilnya hanya kekarutan yang memenuhi ruang setipa entry aku..

Lama aku meninggalkan karya Faisal Tehrani kerana mula sibuk dengan bekerja...aku beralih alih bahan bacaan …

Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood - DVD Amalan Ibu Mengandung

Assalamualaikum w.b.t.

Pesanan dan bahan berguna untuk bakal ibu dan bapa.  Dapatkan Segera!!!




p/s: Ramai-ramai pakat-pakat join Stormreaders, untuk maklumat lebih lanjut klik sini:http://mystormwarrior.com/hisham
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..
http://www.stormreaders.net/notainsan sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan
umpama mimpi dalam mimpi

Maklumat Terkini dari Nuffnang | System Message - Duplicated earnings issue

Tadi check email dari Nuffnang... ada sedikit perubahan dalam sistem nuffnang..so ada tambahan dalam earning.... korang try check email..rasanya ramai yang dapat msg macam ni..

klik gambar kasi besar sikit!
Dear Nuffnanger,

Due to a system error, your global CPC earnings for the week of 14th-20th November were duplicated when the earnings were credited yesterday (25th November). You are receiving this email because your account was affected.

We have made the necessary adjustments to our system and you may find that your displayed earnings will be slightly different from the 25th of November due to this.

We apologize for this error and any inconvenience caused to you. Thank you for bearing with us.


umpama mimpi dalam mimpi

MAKLUMAT TERKINI ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE-73 NOVEMBER 2010

MAKLUMAT TERKINI ISTIADAT KONVOKESYEN UiTM KE-73 NOVEMBER 2010 untuk semua pelajar-pelajar UiTM yang bakal konvo

sumber: Bahagian Pengurusan Rekod Pelajar & Konvokesyen

MAKLUMAT TERKINI

Untuk makluman semua graduan, kami telah membuka menu untuk Pengesahan Kehadiran, Semakan Denda dan Cetakan Borang Jubah. Sila sahkan Kehadiran, Semak Denda, dan Cetak Borang Jubah anda di Menu Pelajar sebagai persediaan sebelum hadir untuk mengambil jubah.

*Sila beri perhatian kepada Sidang dan No Giliran anda.


KONVOKESYEN SHAH ALAM DAN 4 KAMPUS CAWANGAN

Istiadat Konvokesyen dijangka akan berlangsung dari 25 November hingga 6 Disember 2010 di UiTM Shah Alam dan empat kampus cawangan iaitu UiTM Perak, UiTM Perlis, UiTM Terengganu dan UiTM Sarawak. Istiadat Konvokesyen Ke-73 ini juga akan berlangsung secara serentak di kampus Induk Shah Alam dan juga empat kampus tersebut mengikut jadual dan perancangan yang telah ditetapkan.

Bagi graduan yang menuntut di kampus cawangan iaitu UiTM Perak, UiTM Perl…

Terbaru dari blog BOM321 | Video budak mandi kena Dera | Sangat Kesian!

Dah balik solat jumaat? Khutbah jumaat tok khatib tadi sungguh menginsafkan...dia pesan kita sebagai orang islam perlu banyak2 ingatkan makhluh Allah yang bernama "MATI".  Ramai dikalangan kita yang sering terlupa tentang kematian...mati adalah pasti..bila sampai waktunya sesaat pun dia tak kan beri kita peluang.  Orang yang paling jauh pandangan nya adalah orang yang sentiasa ingat mati...dan orang yang ingat mati jugak adalah orang yang dekat dengan penciptanya.... saja nak share dengan blogger-blogger wanita yang tak dengar khutbah... bloger2 lelaki, kat masjid korang khatib nasihat apa?


Eh..balik kepada tajuk entry ni... "Video budak mandi kena dera".. dalam aku duk blogwalking entry2 baru update blogger..aku tertarik dengan video budak kena dera...kesian sungguh! sangat kesian.. budak tu kecik lagi..nak cakap pun tak pandai..asyik nangis jer...tapi, manusia yang tak tahu dimana hati perutnya sanggup buat macam tu... nak kasi mandi pun agak-agak la... sama-sama…

Donwload Link Berguna dari AbangLong | Selamat Menunaikan Fardu Jumaat

Assalamualaikum w.b.t.
Klik gambar kat atas nak check profile beliau
Sebelum ke masjid nak share ngn korang laman blog berguna.  Erm..sempat lagi online..jangan teringat blog masa khatib baca khutbah sudah!..

Abang long aku dah lama berkecimpung dalam dunia blogger nih...semenjang beliau melanjutkan pelajaran ke peringkat master di Batu Pahat Johor... Sekarang beliau dah jadi pensyarah di Politeknik. Blog beliau tak lah merapu macam blog aku yang caca marba ni... banyak maklumat berguna yang beliau kongsi untuk pembaca... beliau lebih fokus kepada download link..mungkin beliau lebih rajin menaip dalam word daripada online.

Apa-apa pun jom check apa yang korang boleh downlaod dari blog beliau..

http://notamengajarbelajar.blogspot.com/
http://fmtt.blogspot.com

Selamat menunaikan fardu Jumaat.

umpama mimpi dalam mimpi

MAJALAH SOLUSI ISU 26 DAH TERBIT!!!

Assalamualaikum w.b.t.

Aku dah buat pre-order untuk Majalah Solusi isu 26 ni sebanyak 100 buah.  Itu jer yang aku mampu setakat ini memandangkan budget yang agak terhad dan kekangan peruntukan gaji bulanan yang banyak dilaburkan dalam majlis kenduri tempoh hari... So..sapa yang cepat dia dapat...

Blogger-blogger yang nak langgan dengan aku boleh dapat harga istimewa kawan-kawan.  Lagi murah kalau tinggal berhampiran UiTM Machang, Tanah Merah, Kuala Krai, Pasir Putih dan Jertih.  Sebab mudah sikit nak hantar.  Tak payah pos.... Hubungi aku di no 012-2420437.

Atau korang boleh beli online terus di kedai aku http://stormreaders.net/notainsan . Lagi mudah. Korang just register dan boleh buat pembelian terus. Pembayaran boleh dibuat melalui kad kredit dan teransfer akaun.

Tak sabar nak tunggu isu ni sampai kat office.


Majalah Solusi Isu 26 - Apakah Nilai Anda? Harga setiap unit (piece): RM9.00
Hantar sebarang persoalan tentang produk ini Penulis : Mix Artis
Kod Katalog : TBMJ1026
H…

Majalah Solusi Semakin Mendapat Tempat

Assalamualaikum w.b.t.

Ingat lagi dulu aku hanya sekadar minat-minat dan teruja dengan senaskah majalah kerohanian "Solusi".  Isi kandungan dan konsep yang diketengahkan telah membuatkan aku ingin menatap majalah ni setiap isu.  Then, terasa nak langgan sebab boleh dapat diskaun dan buat koleksi bahan bacaan. 

Namun, segalanya berubah bila aku mula mengenali stormreaders.  Niat asalnya dah berubah.  Aku dah tak jadi langgan..aku telah didedahkan dengan banyak perkara dalam pencarian aku untuk melanggan majalah solusi ni.

Dengan penuh rasa tanggujawab hasil tarbiah video Dato' Dr. Hj. Fadhila Kamsah dan Ustaz Zahzan terasa nak kongsi bersama bahan bacaan menarik ni dengan orang lain.  Tapi, takkan aku nak bagi free jer kat orang lain.....aku mana ada duit...income dari iklan nuffnang pun aku takpernah cash kan...

So..baik aku jual majalah ni....dan promote habis-habisan... Aku buat keputusan yang mengubah sejarah rutin hidup aku dengan menjadi agen stormreaders network.. …

Ust. Zahazan Mohamed - Majalah Solusi | Kenapa perlu dimiliki?

Assalamualaikum w.b.t.

Penerangan ringkas berkaitan kewujudan majalah solusi.  Kenapa kita perlu memiliki majlah solusi?  Dengar dengan teliti.

Nak order majalah solusi sila hubungi 0122420437 (notainsan).  Atau beli secara online di kedai buku online saya http://stormreaders.com/notainsan




p/s: ringkasan sedikit tentang stormreaders di laman ini http://mystormwarrior.com/hisham

umpama mimpi dalam mimpi

Kesan dan Akibat tak update 2 minggu | Raya Aidiladha | Cuti Kawin

Assalamualaikum w.b.t.

Ini lah akibatnya kalau tak update blog.  Penurunan traffik berlaku secara agresif sehingga menyebabkan Nuffnang akan menarik balik kelebihan buffered earning.  So..putih mata jer lah...seminggu aku tak post langsung apa-apa entry sebab duk kampung sibuk dengan majlis perkahwinan.

-16hb aku bertolak balik kampung.
-17hb raya korban.
-18hb dan 19hb persiapan majlis kenduri
-20hb majlis perkahwinan
-21hb cuti lagi dan 22hb baru balik ke office...
-mula update blog 23hb..so...nanti kita tengok perkembangan apa yang berlaku 23hb kalau aku upadate blog...

~Selamat bekerja semula untu semua..dan selamat bercuti untuk adik-adik yang bersekolah dan cikgu -cikgu....


umpama mimpi dalam mimpi

Pagi-pagi ni apa yang korang selalu buat?

Assalamualaikum w.b.t.

Pelikkan..tak pernah-pernah aku update blog pagi-pagi buta ni.  Selalunya bangun jer tido terus tido balik..hehe...

Dalam kepala aku setiap kali terjaga dari tido pasti aku menyesal kenapa semalam kenapa tak tido awal sikit?  Boleh la dapat kepuasan tido yang maksimum mungkin..kan..kan..

Tapi, komform kalau masih lagi bersikap begitu, sampai bila nak berjaya?  ha! Sampai bila? jawab! jawab!.. Eh! tanya korang pulak... everybody can change... we have a "choice" untuk memilih... setiap kali bangun pagi kit sendiri yang memilih untuk bangun awal atau lambat.. nak ikut syaitan ke tak nak?

Sebab kita perlu buat keputusan.  Kenapa zaman sekolah dulu-dulu boleh jer bangun seawal yang mungkin?  Tanpa ada belas kasih kepada diri sendiri kita bangun dan terus mandi walaupun kesejukan air dalam kolah jangan tanyalah macam mana... Tapi dulu ibu bapak kita yang tolong buat keptusan dalam memilih..ni dah besar panjang sapa lagi yang nak buat keputusan? selamat dulu-…

Hackers Malaysia dalam Bahaya | Mymetro | Polis kerjasama dengan AS siasat rakyat Malaysia dalam kegiatan penggodaman

Sumber : Mymetro
Penggodam berbahaya atau bahaya penggodam
KUALA LUMPUR: Polis sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa Amerika Syarikat bagi mengenal pasti sekiranya terdapat individu lain yang bersuhabat dengan seorang rakyat Malaysia yang didakwa mencuri hampir setengah juta nombor pemegang kad kredit dan debit di negara itu bulan lalu.
Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, kerjasama itu juga bagi mengenal pasti jika terdapat kuncu-kuncu atau pembabitan rakyat negara itu dalam kegiatan seumpama itu di negara-negara lain.

"Saya arahkan Jabatan Siasatan Jenayah Komersial untuk menghubungi pihak berkuasa Amerika Syarikat untuk dapatkan butir lanjut sama ada rakyat Malaysia yang ditahan itu ada melakukan jenayah yang sama di negara lain.
"Dalam pada itu, risikan dan siasatan juga bertumpu kepada pembabitan suspek yang mungkin mempunyai hubungan dalam kegiatan yang sama di negara lain," katanya.
Beliau berkata, demikian kepada pemberita selepas Per…

Exam dan Lepas Exam mana lagi penat?

Assalamualaikum w.b.t.
Alhamdulillah, 2 hari sebelum raya korban tempoh hari seluruh sistem UiTM telah berjaya menamatkan peperiksaan.  Bagi UiTM Kelantan kami berasa bersyukur kerana peperiksaan berlangsung dengan penuh kebahagiaan walaupun terdapat pelbagai rintangan dan dugaan.
Ramai berkata, tempoh peperiksaan amat memenatkan.  Ye lah...tak boleh cuti, nak keluar makan pun tak boleh...macam tempoh berkurung pun ada jugak..kesian staf2 hea.. time darurat..
Tapi bagi aku, lepas exam lagi penat.  Banyak proses dan prosedur yang lebih rumit... Terasa kehidupan zaman study dengan zaman kerja tak ada beza sangat...
Dulu-dulu berjaga sampai ke pagi sebab exam...just for sitting beberapa paper exam...zaman kerja..lagi banyak paper exam kena hadapi... 
"memang kehidupan aku dikelilingi dengan ujian demi ujian"


Second Part | Cerita lain..
Petang tadi, jam 2.30 petang, aku berkesempatan bertemu dengan pelajar-pelajar tingkatan 4 dari beberapa sekolah sekitar Kelantan untuk menyampaikan ta…

Cuba Korang Fikirkan Apa Kaitan kedua-dua Gambar Nuffnang Ni? | BenAshaari.com punya pasal...

Assalamualaikum w.b.t.

15hb November 2010 adalah tarikh aku join segmen Jom berkenalan .. Khas buat blogger baru .. dari Blog Ben.  Dan aku dah buat satu entry macam ni [ JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU ]
jer...walau time tu tak ada idea nak buat posting.  So, jom lihat apa yang berlaku hari tu...???



 Korang tengok apa yang berlaku dengan Analytic Nuffnang aku.

Ni gambar dari refferal aku..dapat kan? orang datang blog aku dari blog sapa...ranking paling atas conform lah dari blogwalking...yang lain-lain korang fikirkan sendiri. Dari blog benashaari.com pun ada..
p/s:  Salam Aidiladha, Maaf Zahair & Batin semua......
umpama mimpi dalam mimpi

Alhamdulillah... Semua dah Selesai | Terima kasih kepada semua yang menjayakan majlis

Assalamualaikum w.b.t.
Penat dan letih! itu je yang dapat aku sampaikan.  Alhamdulillah semua dah selesai, Majlis Kenduri Perkahwinan berjalan dengan lancar dengan kehendakNya.  Aku baru sampai semalam dari Perak ke Machang pukul 3.pagi.  
Pada permulaan agak risau jugak takut-takut hujan sebab sehari sebelum hujan lebat malam tu.  Tapi majlis khatam Al-Quran dan gotong - royong potong bawang tetap berjalan seperti yang dirancang.  
Pagi, berlaku sedikit kekalutan kerana ada keperluan-keperluan yang masih belum cukup.  Tiga - empat kalu jugak berulang - alik ke kedai.  
Pukul 10.pagi aku bersiap dengan pakaian pengantin.  Pukul 12.00 rombongan pengantin perempuan sampai dan semua selesai pukul 2.30 petang.  Alhamdulillah....lega rasanya...walaupun kalut, tapi itulah yang memeriahkan keadaan.
Disini aku nak ambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang bekerjasama menjayakan majlis kenduri pada 20 November 2010 dengan jayanya.  InsyaAllah nanti aku s…