Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 14, 2010

"Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma Wa jamaah baina kuma fee khair." Undangan Perkahwinan

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. Dengan ini saya mengumumkan status saya telah bertukar dari bujang kepada berkahwin. Sekian.
"Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair."

Saya mengundang tuan/puan hadir ke Majlis Perkahwinan Saya

Tarikh :
20/11/2010


Alamat:
No. 7 Kampung Permatang Pasir,
34400 Simpang Empat Semanggol, Perak


Semoga kehadiran tuan/puan akan menyerikan lagi majlis ini.

Terima kasih

 ..:: Amaran!!! ini adalah Sticky Post! Entr Terkini adalah dibawah::..
umpama mimpi dalam mimpi

Jom!!! Sapa nak ikut? | Nostalgia yang indah | Balik Kampung

Assalamualaikum w.b.t.

Lepas korang habis baca entry ni mesti korang menyumpak tajuk aku..sebab tak ada kaitan langsung..hehehe...

Macam ni lah kalau merantau ke negeri orang.  Setiap kali raya menjelma pasti aku terkenang saat indah persiapan esok nak raya...

Esok raya kan? tapi cuti kali ni pendek sangat sebab bebanan kerjaya yang tak putus-putus...maklumlah student semua baru habis exam kelmarin.  Persiapan pemarkahan markah exam lagi penting untuk diperjuangkan  daripada persiapan RAYA.  Sebab pengisian hari adalah subjek utama yang selalunya ramai terlepas pandang termasuk aku.

Semenjak aku menceburi dunia pekerjaan baru aku perasaan yang dalam dunia kita penuh dengan perkara-perkara yang perlu dan wajib kita buat.  Semua perkara-perakara tersebut perlu dilaksanakan dengan jaya nya.  Tapi setiap perkara yagn muncul ada kecil ada besar.  Dimana kita senidiri perlu bijak mengagih-agihkan....tapi semua itu perlu ilmu dan kesabaran... Teringat pula cerita p.ramlee, lupa tajuk apa...k…

Artikel Berkaitan Stormreader dalam Utusan Malaysia | MLM berasaskan syariah 100% | MLM Patuh Syariah Utusan Malaysia 9 November 2010

Assalamualaikum w.b.t. Aku nak share dengan korang artikel berkaitan stormreaders netwoking dalam utusan yang menambahkan lagi keyakinan aku menyertai rangkaian ini dan menajadi pengedar.
MLM Patuh Syariah Utusan Malaysia 9 November 2010

MLM patuh syariah Oleh ZUARIDA MOHYIN
Gambar D JOHAN SHAHRIN
BERNIAGA merupakan pekerjaan yang sangat dianjurkan di dalam ajaran Islam. Bahkan, Rasulullah SAW sendiri pun telah menyatakan bahawa sembilan daripada 10 punca rezeki adalah menerusi jual-beli atau perniagaan. Ini bererti, melalui jalan perniagaan, maka pintu-pintu rezeki akan dapat dibuka sehingga kurniaan Allah terpancar daripadanya.
Apatah lagi jual-beli merupakan sesuatu yang dibolehkan, sebagaimana firman Allah SWT yang bermaksud: …Sesungguhnya Allah telah menghalalkan jual-beli dan mengharamkan riba… (al-Baqarah: 275), dengan catatan selama dilakukan dengan benar, sesuai dengan tuntunan ajaran Islam.
Akhir-akhir ini, kita menyaksikan keghairahan umat Islam yang terdiri daripada …

Pengumuman Untuk Semua Pelajar UiTM Kelantan | Tawaran Hebat.."BUDGET HOSTEL" Hanya untuk Siswi UiTM Machang Sahaja...cepat..cepat!!!

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera...




Hye,...geng...

Kehangatan pendaftaran pelajar baru & lama ke IPTA semakin terasa bahangnya..Jumlah kemasukan yang meningkat secara mendadak semester ini buat aku pening kepala memikirkanya... deringan telefon yang tak pernah bosan berhenti berbunyi...muak aku mendengarnya..... terasa darah pekat mengalir dari telinga....

Telefon pejabat + 012 + 103! semuanya bergilir-gilir, sambung-menyambung silih berganti....

Sekarang pun tak berhenti berbunyi.... .......

So... memandangkan keperluan penginapan pelajar agak terhad, disini aku nak share dengan korang hostel untuk penginapan pelajar-pelajar yang tidak berjaya mendapat kemudahan kolej kediaman di UiTM Machang Kelantan.

Hostel diselenggarakan sepenuhnya oleh kakitangan UiTM Kelantan bagi membantu pelajar dan pihak UiTM sendiri untuk menampung jumlah kemasukan pelajar baru yang melimpah-ruah..... aku...masih belum dapat berimaginasi lagi bagaimana hari pendaftaran pelajar baru..nanti...

Terkini | Keputusan Permohonan Diploma Sesi Disember 2010 - April 2011 UiTM sudah boleh disemak!

Assalamualaikum w.b.t.

Bahagian pengambilan UiTM telah memaklumkan bahawa keputsan permohonan pengajian ke peringkat diploma sesi Disember 2010 - April 2011 sudah boleh disemak hari ini.  Seperti biasa sajuhumairah.blgospot.com dijadikan sebagai medium alternatif untuk aku menyebarkan maklumat penting ini.  Kerana berdasarkan pengalaman yang lepas-lepas, pengambilan sesi Disember ramai pelajar yang tidak datang mendaftar kerana lewat mendapat maklumat. 
Keputusan kemasukan ke UiTM sesi Disember 2010 akan diumumkan pada
Program Diploma : 15 November 2010
Program Pra Diploma/Ijazah Sarjana Muda : 28 November 2010
Program Penerapan Lepasan UiTM dijangka pertengahan Disember

Untuk maklumat lebih lanjut sila layari http://istudent.uitm.edu.my/intake

Sila semak permohonan anda dengan segera dan sebar-sebarkan kepada rakan-rakan yang lain.  Entry ini dibenarkan untuk copy & paste di blog masing-masing yang membaca dengan penuh rasa tanggungjawab untuk penyebaran.

p/s: digalakkan copy &am…

Penat betul menjelajah tadi... | thanks berkunjung | salam aidiladha...

Assalamualaikum w.b.t.

Tadi aku usahakan jugak membalas kunjungan blogger2 yang menyertai segmen benashaari.com jom berkenalan.  Penat jangan tanya lah!... tapi orang lain boleh buat tak kan kita tak leh buat kan...

Aku dah semakin berasa keberkesanan berkomunikasi dalam dunia online.  Kerjasama dan saling bantu-menbantu antara satu sama lain sangat perlu dalam alam maya ini.

Blogging telah memberi erti kepada aku untuk dibuat alasan bukak laptop dan login ke internet.  Hidup kita tak lama...so jangan lalai sudah..

Thanks untuk semua blogger-blogger tegar yang sudi mengunjungi blog aku yang tak seberapa ni... Kunjugan korang insyaAllah aku akan balas sikit demi sedikit.  sabar..sabar... dan terusan bersabar...thanks jugak untuk blog yang mencetus idea benashaari.com.

Pertalian yang terjalin diharapkan diperkukuhkan lagi jalinannya.  Esok last day kerja...lusa dah nak raya korban..mesti ramai blogger yang bercuti, termasuk aku sendiri..... Rindu la..lama tak balik kampung..

Kelantan &g…

VISI PERJUANGAN MYSTORMWARRIOR | TAGLINE KERAMAT

Assalamualaikum w.b.t.

Sebelum ini aku banyak menerangkan apakah mystormwarrior dan sejarah penubuhan kumpulan ini.  Namun sebenarnya kumpulan Mystormwarrior ini mempunyai visi organisasi yang jelas sehinggakan aku tertarik untuk turut serta bersama-sama memperjuangkan bagi mencapai matlamat hidup yang bukan sekadar memenuhi keperluan dunia yang fana semata-mata.

VISI PERJUANGAN KAMI
Menjadi sebuah kumpulan  yang berilmu, beramal, berharta dan mempunyai ikatan ukhuwwah Islamiah yang kuat serta berjaya mencapai keampunan dan keredhaan Allah s.w.t di dunia dan akhirat. Meningkatkan pendapatan sampingan ahli-ahli sehingga mencapai RM3,000.00 atau lebih sebulan melalui Program Stormreaders Network Sdn Bhd.
TAGLINE KERAMAT KAMI
"Satu Platform Satu Sinergi" "Jaringan Ukhuwwah Persaudaraan"
p/s: Ramai-ramai jom pakat-pakat join Stormreaders, untuk maklumat lebih lanjut klik sini:http://mystormwarrior.com/hisham
Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik…

Korang Nak Tahu kenapa Nuffnang Analytics aku tiba-tiba meningkat?

Assalamualaikum w.b.t.

Semalam aku langsung tak ada idea nak wat entry.  Merantau kesana-sini mencari idea.  Namun jua ku temui....huh! otak blank! tak tahu nak fikir dah.  Tambah-tambah kelmarin hari ahad, trfaffik yang slow telah menjejaskan performance analytic nuffnang aku.  Idea pun tada.

Lasty, terasa nak terjah blog benashaari.com.  Apa plak mamat ni buat malam-malam.  Terbaca sticky post yang mengajak blogger-blogger join siri jom berkenalan beliau. Nak tengok klik sini. so, aku pun join dan dapat juga buat satu posting malam tadi...tapi korang tengok sendiri hasilnya..

Tiba-tiba analytic nuffnang aku meningkat..


umpama mimpi dalam mimpi

Apa Kaitan Aku | Cerita Lucah | & Niza Awek Mardi??? Tolong Jawab...

Assalamualaikum w.b.t.

Aku rasa tak pernah ada skandal dengan mana-mana awek yang bernama Niza.  Sapa pulak Mardi? Lepas tu ada pulak orang search Cerita Lucah kat blog aku.  So, apa kaitan semua ni dengan saljuhumairah...pelik-pelik..

Bro benashaari.com cakap dalam blog dia, tanda-tanda blog kita dah jadi popular bila banyak keyword yang orang search direct ke blog kita.  Betul ker apa yang aku tafsir nih? Tak pun orang panggil SEO.  Apa tu SEO? korang search sendiri kat google ek!




 p/s:  sekali tengok, berguna jugak informasi dalam blog aku.  alamak, dah ada bau-bau riak pulak..

umpama mimpi dalam mimpi

MyStormreaders | Kenapa Komuniti Ini Diwujudkan?

Assalamualaikum w.b.t.

Mesti banyak yang terfikir  kan Stormreaders Network dah wujud sebagai satu platform untuk usahawan..Kenapa masih perlu wujudnya MyStormwarrior???

Kat sini aku senaraikan tujuan diwujudkan MyStormwarrior kat bawah ni...


TUJUAN MYSTORMWARRIOR

Tujuan MYSTORMWARRIOR sebagai sebuah CSO adalah seperti berikut :

a. Untuk mengumpulkan seramai mungkin para pencinta dan aktivis ilmu sebagai ahli di dalam laman sesawang www.mystormwarrior.com

b. Menganjurkan sebarang aktiviti keilmuan, kebajikan dan kemasyarakatan khususnya berkaitan dengan peningkatan budaya keusahawanan, taraf pendidikan, kesihatan, pembasmian kemiskinan , mengatasi penderitaan dan kemelaratan

c. Untuk bekerja kearah Pengupayaan Masyarakat menerusi peningkatan ilmu pengetahuan, kemahiran dan menanamkan nilai-nilai murni yang selaras dengan ajaran Islam.

d. Untuk menganjurkan perkembangan dan pembangunan bidang-bidang yang berkait dengan Keusahawanan, Keilmuan, Seni, Sains,Kesusasteraan, Muzik dan Kebuday…

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU

Assalamualaikum w.b.t.


Hye Geng, selamat untuk semua blogger yang berkunjung. Sebenarnya aku bukanlah seorang blogger baru pun.  Ikut sejarah, aku create blog ni dah hampir 4 tahun.  Tapi tak pernah berkembang, hanya menjadi seorang pujangga yang 'syok sendiri'.  So, kenapa perlu aku menyertai segmen terbaru benashaari.com nih? Jawapanya mudah! aku baru nak mula belajar berkomunikasi dalam online ni.  Belajar untuk berkomuniti dan bermasyarakat disini.  Bukan sekadar posting entry untuk 'syok sendiri' atau mengejar traffik yang tinggi.  Kelihatan ada peluang untuk aku bermula disini.  Bermula menjadi seorang 'newbie'.

Kelmarin baru jer aku join contest benashaari.com yang bertajuk CERITA KREATIF|BEN ASHAARI|HIKAYAT BLOGGER TERLAMPAU.

Dah lama aku berhenti aktiviti blogwalking.  Hanya sekadar menjadi pembaca yang dia "silent reader".  Tapi aku kembali menyapa blogger lain setelah menyertai contest kelmarin.  Tqvm benashaari.com. Harapan semoga ianya bo…

myMetro | AC jawab dakwaan

Datuk AC Mizal Akhirnya menampilkan diri diatas kontroversi yang muncul di laman-laman blog dan facebook. Beliau memberi penjelasan-pejelasan dan menjawab beberapa isi yang agak panas dibincangkan dalam dunia online blogger.

Klik Kat Bawah ni.
myMetro AC jawab dakwaan

Tapi korang fikirkan sendiri jawapan-jawapan yang beliau berikan.
Di sini saya mahu menjawab pelbagai dakwaan yang ditimbulkan:


1) Gelang AC Mizal dibeli dengan harga AS$25 (RM78) tetapi dijual RM1,000

Apa yang dipaparkan di blog hanya gambar yang diubahsuai. Harga RM1,000 yang ditawarkan bukan sebab saya tamak, tetapi ia membabitkan pelbagai kos, antaranya kos kotak, operasi dan pemberian bonus. Malah, daripada RM1,000 itu, sebanyak RM500 diberi kepada ahli sebagai komisen.

2) Tiada Lesen Jualan Langsung

Dakwaan saya tiada lesen jualan langsung juga tidak benar. Lesen jualan langsung syarikat saya memang bukan di atas nama AC Konsortium tetapi anak syarikat AC Konsortium, Ilham Prestij Sdn Bhd. Lesen itu tergantung di peja…

Sesi Berkenalan Dengan Kawan Blogger Baru | NMHAFIZ

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni aku berkenalan dengan seorang blogger baru yang pelik dari sudut ideologi dan identiti NMHAFIZ | http://nmhafiz.blogspot.com .  Aku dah mengenali beliau dalam dunia offline lagi, tapi tak sangka ada blog.  Dari sudut ideologi memang seperti yang aku baca dan jangkakan dalam hati lagi.  Cuma hari ni secara kebetulan dia dah berjumpa dengan blog aku yang aku tahu dia sendiri tak sangka.  Pasal sejarah aku berkenalan dengan blogger ni hehehehe apa yang aku merepek nih..tak pe lah..janji korang faham...

Aku just nak promote blogger ni sebab korang akan berasa insaf bila baca penulisan beliau.  Blog yang menarik dan terbaik.  Cuma pelik sikit gambar profile yang dia letak.  Ada beberapa artikel yang bagi aku sangat menarik.  Dari sudut layout pulak, design blog yang dia letak sangat terbaik berbanding blog aku yang serabut ni.  Aku tau, korang akan kata blog aku berterabur...tapi tak pe lah..aku suka macam ni sebab diri aku sendiri conflict identiti.

Tema blo…

PENGUMUMAN | url untuk Kedai Buku Online dah ditukar

Assalamualaikum w.b.t.
Kat sini nak buat satu pengumuman yang aku dah tukar url kedai buku stormreaders aku  iaitu http://stormreaders.net/notainsan  Kalau sebelum ni http://stormreaders.net/inersisham telah menggunakan alamat email aku.  Nampak macam tak berapa sesuai.
Semua ini berlaku setelah memikirkan masak-masak dan rasional, terdetik dihati nak create satu nama kedai Buku Online Stormreaders sebagai satu trademark.  Tambah-tambah bila memikirkan nanti nak daftar niaga.  So, bila nak datar syarikat Enterprise mesti kena ada nama kedai.  Memandangkan perniagaan offline merupakan satu tampak seorang usahawan walaupun perniagaan online semakin pesat berkembang.  
Kedai buku yang aku nak create tu belum buat proposal lagi. Mungkin pasni nak cari student final year yang ambil subjek ETR300/ENT300 tolong buat kan.  Hehehehe.. saling guna dipergunakan...hahaha...
Nama kedai yang aku cadangkan adalah NOTA INSAN.  Nampak agak berkaitan dengan buku-buku dan bahan-bahan ilmiah yang sangat dipe…