Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 7, 2010

Rahsia Pengurusan Kumpulan MyStormwarrior

Assalamualaikum w.b.t.

Beberapa entry lepas dah banyak diceritakan pasal apa itu stormreader dan MyStormwarrior.  Kepada yang terlepas sila rujuk entry-entry disini.

Kalau masih belum berpuashati dengan penerangan yang ringkas tersebut, sila rujuk terus ke minisite aku di http://mystormwarrior.com/hisham

Banyak persoalan-persoalan korang akan terjawab disitu.

Kali ni, aku nak korang baca pulak rahsia disebalik pengurusan kumpulan MyStormwarrior yang bergerak aktif sebagai badan sosial yang tidak berorientasikan keuntungan semata-mata.

Baca dan fahami..


RAHSIA PENGURUSAN KUMPULAN KAMI?
Bahagian pengurusan kami terbahagi kepada 2 iaitu :-
a) Bahagian Pengurusan Kumpulan (Khidmat Sokongan)

Bahagian ini disertai oleh tenaga kerja sepenuh masa yang bertanggungjawab merancang, mengurus, membantu dan memberikan khidmat sokongan kepada ahli-ahli kumpulan MyStormWarrior dari aspek Pengurusan Latihan Dan Pembangunan Kemahiran, Pengurusan Pusat Khidmat, Pengurusan Laman Web,  Khidmat Sokongan T…

Tak Sanggu Aku Nak Baca Berita Nih | MyMetro: Guru Kena Rotan

Assalamualaikum w.b.t. No Komen, korang fikir-fikirkan lah sendiri..semua dah besar...
"Sepatutnya tugas kamu sebagai guru ialah mendidik, tetapi apa yang kamu lakukan ini menjejaskan profesion perguruan," kata Hakim Duncan Sikidol sebelum menjatuhkan hukuman 36 tahun penjara dan empat sebatan ke atas bekas guru, Adrian Simon, 31

 Berita Selanjutnya disini.

Sumber: http://www.hmetro.com.my/articles/Bekasgurukepenjara/Article
umpama mimpi dalam mimpi

Proton Inspira | Details dan Review terbaru Oleh Paultan, Video Pun Ada

Assalamualaikum w.b.t.

Cerita Proton Inspiran| a.k.a. Mitsubishi Lancer mesti dah panas kat telinga korang kan. Aku pun pernah buat posting pasal model terbaru Proton nih. Baca sini.

Just nak share dengan korang review terbaru oleh laman Paultan. Sapa tak kenal Paultan? Blog yang cukup sinonim dengan automotive. Yang belum kenal dengan Paultan klik kat sini.

Review yang Paultan buat memang membuatkan aku terasa nak tukar jer Myvi aku tuh.  Tapi apa kan daya...hutang bersepah lagi.  Korang tengok lah sendiri, meleleh ke tak air liur korang.

Paultan cakap:
At a glance, there’s almost zero difference between the Inspira and Lancer save for Proton’s unique front end design, which is of a V-shape as opposed to Mitsubishi’s trademark trapezoidal “jet fighter” grille. Besides the obvious fact that the change is needed to differentiate the cars, Proton deliberately wanted to move away from the Lancer “too aggressive” look, according to the engineers.Selanjutnya baca sendiri kat sini …

DSLR terbaru dari Sony Memang Gempak Habis

Assalamualaikum w.b.t.

Diorang panggil DSLR Ridefined. Korang try layan video nih.  Aku terperasan pun lepas iklan Nuffnang baru masuk Buffered Earnings. Kadang-kadang iklan nuffnang memang berkesan..sebab bila aku blogging hari-hari mesti iklan nuffnang mesti keluar...




DSLR Redefined: Introducing a55 and a33 powered by the world's first "Translucent Mirror Technology"






p/s: tengok betul-betul video kat atas..ni yang buat teringin nak memiliki sebijik.
umpama mimpi dalam mimpi

CERITA KREATIF|BEN ASHAARI|HIKAYAT BLOGGER TERLAMPAU

Assalamualaikum w.b.t Cepat2! Masih belum terlambat, sampai tengah malam ni jer...Dulu-dulu sekolah rendah cikgu pernah ajarkan kan reka cerita berdasarkan gambar....tak kira korang newbie ker, otai ker, pompuan ker, laki ker jom join contestCerita Kreatif ..
Yang diciptakan khas oleh bro Ben Asshari. Kisah yang aku reka ni tak ada kaitan antara yang hidup dengan mati.  Kalau ada yang tersangkut paut tuh maaf lah yer.

Hikayat Seorang Blogger Terlampau
Kasim adalah seorang yang biasa saja...hidup Kasim penuh dengan keboringan yang amat sangat.. Tapi semunya berubah....lepas dia jumpa seseorang... Mula-mula "Kassim" hanya membelek-belek jer... Dia tak tau nak buat apa.  Selalulunya dia di buka internet, dia search, baca dan senyum sorang-sorang jer.  Kekadang mak dia pun pelik, semenjak bapak dia pasang streamyx kat rumah asyik tersenyum sorang dalam bilik Tak pernah keluar pun. Pagi petang siang malam dia dok depan laptop sorang-sorang.  "Macam orang gila pun ada jugak ana…

Ramai BLOGGER tak guna ker? - Repeat Entry

Assalamualaikum w.b.t.


Terus terang aku nyatakan kat sini yang aku copy & paste semula entry yang aku pernah buat dulu.. Sebab setakat ni no. UMOBILE aku pernah tawarkan secara percuma dulu masih belum digunakan.  So sekali lagi aku nak tahu ada sapa-sapa ker yang guna prepaid UMOBILE?  Kalau ada, sila top-up segera dengan menggunakan no pin kat bawah nih. 

Nak tahu kenapa aku bagi percuma baca kat entry sini.
TOP-UP Percuma...Cepat-cepat sebelum orang lain RagutDan entry yang aku post dulu kat sini:

Ramai BLOGGER tak guna ker?Dah sampai dua hari dah.   Memang line jenis nih tak ramai orang guna ker ar..? Atau semua blogger dah kaya-raya nuffnang bagi duit sampai semua pakai postpaid macam aku? Atau memang blogger semua tak pakai handset takut dikesan oleh satelite dan boikot kapitalis? Nampak gayanya niat murni aku nak kasi top-up percuma masih belum kesampaian sehingga hari ni...
So..banyak kesimpulan yang boleh aku buat... Erm..terasa ingin buat survey lah plak.. Mungkin boleh buat…

Koleksi Novel Telaga Biru @ Stormreaders

Assalamualaikum w.b.t.

Dapatkan segera novel-novel dari Telaga Biru di kedai buku online kami: http://stormreaders.net/inersisham
umpama mimpi dalam mimpi

Apa Yang Korang Tahu Disebalik Tabir MyStormwarrior?

Assalamualaikum w.b.t.

Dalam minggu ni tak habis-habis aku buat posting pasal MyStormwarrior yang baru jer aku sertai.  Masih ramai lagi yang confuse mystormwarrior ngan stormreaders nih.

Di sini aku ada sedikit maklumat berkaitan latarbelakang kewujudan MyStormwarrior.


DI SEBALIK TABIR MYSTORMWARRIOR
Kumpulan MyStormwarrior ini diketuai oleh Saudara Mohd Nazri Bin Sahat, Pengasas MyStormWarrior dan dikendalikan  sepenuhnya oleh ahli-ahli  serta berpusat di Seri Iskandar, Perak. Kenapa kami memilih Seri Iskandar sebagai pusat operasi? Ini kerana lokasi Seri Iskandar, Perak terkenal dengan 'trademark ' Bandar Ilmu kerana lokasinya diapit oleh dua  buah universiti terkemuka iaitu Universiti Teknologi MARA (UiTM) cawangan Seri Iskandar dan  Universiti Teknologi PETRONAS (UTP). Bilangan mahasiswa di kawasan ini melebihi 20,000 orang.

Justeru itu, ianya amat sesuai dengan asas penubuhan kumpulan ini yang mengumpulkan  para pencinta dan aktivis "ilmu". MYSTORM WARRIO…

Maklumat Kumpulan MyStormwarrior yang menggerakkan ahli stormreaders

Assalamualaikum wbt.

Dulu masa aku berkira-kira nak mendaftar sebagai pengedar sah stormreaders network...aku tercari-cari macam mana kaedah yang betul untuk aku mendaftar sebagai pengedar.

Dalam pencarian dan kajian, aku tejumpa dengan team Mystormwarrior.  Mesti korang nak tahu bangaimana boleh wujudnya kumpulan Mystormwarrior nih..

Korang baca sini:

PERMULAAN KISAH KAMI ...
Pada asalnya,  MyStormWarrior ini  adalah username Saudara Mohd Nazri Sahat di dalam Stormreaders Network Sdn. Bhd. Bermula dari hanya sebuah username biasa pada 25 Februari 2010 ( Tarikh mula menjadi pengedar Storm ), ia telah menjadi sebuah nama kumpulan di dalam Stormreaders yang sehingga ke hari ini ( 1 Oktober 2010 ) telah mempunyai 400 orang ahli di dalam rangkaiannya.

MyStormWarrior mengorak satu langkah ke hadapan apabila Saudara Shaharuddin dari www.shaharuddin.com menyertai rangkaian ini dan sedia untuk memberi khidmat sokongan  online dan bimbingan perniagaan dan pemasaran internet kepada semua ahli ran…

KELEBIHAN MENYERTAI PLATFORM MYSTORMWARRIOR.COM - Kumpulan Yang Mencipta Usahawan

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah...

Semalam sekotak majalah Solusi yang aku order sebagai memenuhi syarat seorang Agen Stormreaders dan VIP Members untuk kumpulan MyStormwarrior dah sampai.  Lega aku rasa, dan sejurus lepas itu, En. Nazri Sahat pengasas Kumpulan Mystormwarrior membuat panggilan seolah-olah mengetahui aku baru jer menerima kiriman bungkusan dari Stormreaders.

En. Nazri memang seorang leaders yang bagus. Beliau mengajar aku step by step kaedah yang diperlukan seorang usahawan stormreaders.  Beliau juga menasihatkan aku jangan terburu-buru dan bertenang.  Banyak tip-tips berguna yang beliau salurkan kepada aku untuk aku apply.  InsyaAllah..

Mesti korang pelikkan Stormreaders adalah sebuah syarikat MLM yang berlandaskan 100% Syariah dari Telaga Biru Sdn. Bhd.  Apa kaitannya pulak dengan MyStormwarrior? Mudah jer... Aku telah menyertai stormreadars Sdn. Bhd sebagai pengedar untuk menjadi pengedar buku-buku/produk-produk stormreaders.  Kemudian, bagi memantapkan dan mel…

Cantik Poster Terbaru Trilogi Aku Terima Nikahnya

Assalamualaikum w.b.t

Dapatkan segeraTrilogi Aku Terima Nikahnya oleh ustaz hasrizal.


 p/s:  Ramai-ramai pakat-pakat join Stormreaders, untuk maklumat lebih lanjut klik sini: http://mystormwarrior.com/hisham

Jom Shopping Buku, Novel, CD, VCD kat kedai buku Maya Ambo...:Klik link kat bawah ni, macam-macam buku ada..pilih saja..


http://www.stormreaders.net/inersisham
sila hubungi: 012-2420437 [saljuhumairah] untuk pertanyaan dan urusan pembelian/tempahan umpama mimpi dalam mimpi

SENARAI KELEBIHAN MENYERTAI PLATFORM MYSTORMWARRIOR.COM

assalamualaikum w.b.t.

KELEBIHAN MENYERTAI PLATFORM MYSTORMWARRIOR.COM
1. MYSTORM WARRIOR adalah nama singkatan kepada "KUMPULAN PARA PENCINTA ILMU MYSTORMWARRIOR". Sebuah kumpulan bukan berteraskan keuntungan yang mengumpulkan para pencinta ilmu berteraskan konsep ukhuwah (ikatan persaudaraan). MYSTORM WARRIOR  menyediakan platform lengkap sistem web kumpulan yang berfungsi sebagai medium komunikasi, promosi dan pengumpulan ahli dengan kaedah yang tersusun dan kemas. Setiap Ahli kumpulan memperolehi laman web masing-masing dan boleh mengembangkan kumpulan mereka melaluinya. 2. MYSTORM WARRIOR bukan sekadar himpunan para pencinta ilmu di alam maya sahaja malah menyediakan Pusat-Pusat Khidmat di seluruh Negara untuk mencapai tujuan penubuhannya. Pelbagai acara dan aktiviti-aktiviti luar dianjurkan sebagai usaha memupuk  perasaan ukhuwah dan semangat berpasukan di kalangan ahli. Keahlian MYSTORM WARRIOR adalah percuma seumur hidup.
3. MYSTORM WARRIOR bangkit memberi…

Stormreaders Permulaan Seorang Usahawan Cemerlang..Kenapa?

Assalamualaikum w.b.t.
Memang ramai insan yang bercita-cita ingin menjadi usahawan. Ramai juga yang ingin berniaga. Tetapi masih ramai yang keliru dengan diri sendiri dan berteka-teki bagaimana ingin memulakan perniagaan untuk menjadi usahawan.
Aku sendiri bermula dengan bersoal jawab seorang diri. Sehingga akhirnya semua hanya angan-angan didalam minda sahaja.
Namun, setelah membuat penelitian dan kajian yang serius aku menetapkan hati untuk menceburi perniagaan buku online. Tapi bagaimana? So...stormreader telah berjaya menjawab persoalan-persoalan yang bermain didalam fikiran aku. Stormreader telah memberi aku jalan bagaimana harus aku bermula.
Kenapa Stormreaders?
Program MLM yang berlandaskan syariah. Apa itu Stormreaders, Baca entry sebelum ini disini.
Justifikasi Program1.  Satu-satunya MLM yang memasarkan bahan2 ilmiah secara online dan satu-satunya  MLM yang dipantau oleh panel syariah

2. Tak perlu modal besar..RM90 dah boleh start dah..kalau pakej RM400 lagi bagus..
3. T…

Mymetro: Pelakon Dicekup Beli Dadah

Assalamualaikum w.b.t.

KUALA LUMPUR: Seorang pelakon sebuah filem yang memenangi anugerah Festival Filem Malaysia ke-23 baru-baru ini, ditahan polis malam kelmarin, dipercayai terbabit dengan penyalahgunaan dadah jenis metafetamin.

Nak share dengan korang semua semoga kita semua sentiasa berdoa.
Bacalah kisah ni di Mymetro. Klik kat bawah.. Berhati-hati dengan "dunia" yang penuh dengan ranjau..

http://www.hmetro.com.my/articles/DadahAktorkenacekup/Article

p/s: Kadang-kadang bermain, kadang-kadang tak sedar dipermainkan..fikir-fikirkan lah..

umpama mimpi dalam mimpi

Jom Berzikir: ZIKIRULLAH - TERAPI PENENANG JIWA, Oleh Wan Norliza Binti Wan Bakar, CITU UiTM Kelantan

Nuffnang aku dah Ok!

Assalamualaikum w.b.t.
Yes...tak sia-sia entry aku semalam pasal NUFFNANG.  Korang try baca sini. Rasanya mungkin ada masalah sikit dengan blog aku kot.  Lepas aku remove banner gengblogger tiba-tiba pagi tadi ok jer NUFFNANG Dah jadi status glitterati.  Baru la ada semangat balik nak blogging.  Yelah, penat setia dengan NUFFNANG, alih-alih dia remove pulak status glitterati kita.
Ok lah..hari ni masuk minggu ke-2 exam.  Maknanya ada lagi 1 minggu lagi proses exam nak habis.  Dengan kata lain, ada masa seminggu lagi aku boleh aktfi blogging dengan selesa.  Lepas ni sibuk lah memanjang.
p/s: semoga sesiapa yang menduduki exam semoga senantiasa menadapat ketenangan.

umpama mimpi dalam mimpi