Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 24, 2010

Senarai Penerbit - Penerbit Buku Terkenal yang telah menyertai Komuniti Stormreaders

Assalamulaikum w.b.t.

Beberapa entry lepas aku ada ceritakan tentang business online yang aku baru join MLM Stormreaders network.  Business ini bukan sahaja menambah pendapatan dunia, malah menuju kearah alam kekal disana.  Kepada yang belum baca sila rujuk entry aku sebelum ni berkaitan stormreaders disini dan sini.

Masih belum berpuas hati, lihat video berkaitan stormreaders ni kat entry aku yang ni: Klik Sini! Korang Tahu Fenomena Stormreaders???

Senang cerita, stormreaders ni adalah syarikat MLM yang menjual buku secara online mengikut syariah.  Sebab dipantau oleh 2 orang pakar dalam bidang ni, iaitu Ustaz Zahzan Mohamed & Ustaz Zaharuddin.

Tapi, mesti korang tak tahu kenapa aku begitu yakin dengan sistem ini.  Salah satu sebab utama adalah dengan menyertai program ni, aku boleh beli buku dengan harga yang murah sehingga 30% diskaun.  Selain itu jugak, banyak penerbit - penerbit terkenal telah menyertai komuniti ini, terutama syarikat PTS yang banyak menerbitkan buku-buku …

Gambar Buaya Makan Gajah

Assalamualaikum w.b.t.




Penat betul hari ni, orang lain semua cuti terpaksa bekerja demi anak bangsa tercinta.  



Student exam bukannya ikut hari bekerja.  Apa-apa pun selamat menjalani peperiksaan dengan cemerlang untuk semua pelajar UiTM, khususnya UiTM Kelantan dan seluruh Malaysia.



Lepas maghrib tadi, seperti biasa aku akan menatap apa-apa bahan untuk dibaca.  Nasib baik, petang tadi sempat bawak balik Harian Metro dari office.  



Staff aku, en. Tarmizi beli pagi tadi, dia tertinggal kat office..nasib lah.... 


Tambah sekarang ni dia dok bergembira di KL. Tak ingat apa dah tu... Esok ada perlawanan penting antara Negeri Kelantan dan Negeri Sembilan di Stadium Bukit Jalil.   "Gomo kelate Gome" kata-kata keramat yang sempat di ucapkan sebelum dia berangkat tadi.  
Apa-apa pun aku berharap supaya Kelantan Menang kali nih.  Yelah, tahun lepas pun pasukan yang sama bertembung untuk perlawanan akhir Piala Malaysia dan N.9 dah menang. So.. kali ni biar la kelante pulok... apa-apa pun  ka…

Kisah Misteri Siti Balqis yang Hebat dihilangkan Jin Rupanya Tipu Belaka..Akhirnya Terbongkar

Assalamualaikum w.b.t.

Gambar ihsan dari blog Cikgu Dahlia.
Mesti ramai yang mengikuti perkembangan Kisah Misteri adik Siti Balqis.  Semua teka-teki yang bermain dalam pemikiran peminat kisah akhirnya terungkai.  Terkejut aku baca huraian beberapa blog hari ini yang diambil dari Berita Harian dan Kosmo.

Kisah ni aku petik dari blog cikgu Dahlia yang diambil dari blog: http://www.yusufultraman.com/. Korang baca sendiri kisah adik Siti Balqis yang terbongkar disini: http://www.cikgudahlia.com/2010/10/siti-balqis-mohd-nor-kisah-misteri.html

Terror betul adik ni.  Keupayaan luar biasanya telah berjaya memorak perandakan semua media dan menggemparkan seluruh negara.  Rasanya cerita ni mesti dah sampai keseluruh dunia.

p/s: Berhati-hati dengan permainan dan sandiwara jin yang cuba menipu kita.


umpama mimpi dalam mimpi

Jadual Peperiksaan Akhir Sesi Julai - November 2010 (TERKINI)

Assalamualaikum w.b.t.

Perhatian untuk semua pelajar-pelajar UiTM Kelantan.

Baru-baru ini, saya telah membuat pemantauan peperiksaan di blok D.
Masih terdapat pelajar yang datang lewat atas alasan tersalah tempat kerana hanya tahu kod kursus dan tarikh peperiksaan.  Mereka ingatkan tempat di Dewan Profesional jer yang ada exam...

So, segera download jadual peperiksaan Akhir Sesi Julai - November 2010 untuk kemudahan semua..  Jadual ini disediakan dalam bentuk fomat excel yang korang nanti boleh edit sendiri.  Terdapat sedikit ralat yang berwarna merah...

RALAT - Jadual Peperiksaan Akhir Sesi Julai - November 2010 (TERKINI)
Sila klik disini. (dalam bentuk excel disini)

Boleh juga download melalui scribed dibawah..
Jwp Okt Ralat Terkini 21102010

Mohon untuk sebar-sebarkan....

umpama mimpi dalam mimpi

Apa itu STORMREADERS & MYSTORMWARRIOR? Apa kita dapat kalau join....???

Assalamualaikum w.b.t.
Semalam aku membebel panjang mengenai perniagaan "online" yang baru sangat aku ceburi.  Bosan tak tahu nak cakap kan...
Semalam jugak aku dah ambil keputusan untuk mempromosi kedai buku Maya aku tuh, "stormreaders " melalui blog kesayangan ni jer.. http://saljuhumairah.blogspot.com .  Walaupun pada asalnya nak create satu blog baru yang lebih menarik dan fokus kepada jualan buku..
Tapi, aku kembali kepada objektif asal pembabitan aku dalam dunia blogging dan perniagaan "online" ni.  Biarlah saljuhumairah yang dah lama berkhidmat ni meneruskan perjuangan nya.  
Apa itu Stormreaders?
STORMREADERS NETWORK SDN BHD (819400-M) (AJL-931780) ditubuhkan pada 28hb Mei 2008. Ia merupakan sebuah anak syarikat kepada TELAGA BIRU SDN BHD, iaitu sebuah syarikat Bumiputera Islam yang telah beroperasi sejak 1997. Telaga Biru yang berpengalaman lebih 10 tahun sebagai penerbit dan pengedar produk-produk Islam terutamanya buku-buku, kaset, CD dan VCD, yang …

Hari Ini Dalam Sejarah! Saljuhumairah Dah Jadi Pengedar Stormreaders... Merangkap VIP Member MyStormwarrior

Assalamualaikum w.b.t.
Dah lama aku cuba mendalami perniagaan atas talian di internet. Dah lama aku meninjau, produk apa yang sesuai untuk dipasarkan... banyak bahan yang aku baca.. banyak individu yang dah berjaya aku tatap... Akhirnya aku dah buat keputusa... Aku nak mulakan perniagaan secara online...
Dulu aku sering menyatakan hasrat dan impian kepada sahabat-sahabat untuk memiliki sebuah kedai buku. Aku nak jadi seorang usahawan buku... Usahawan yang berjuang menyebarkan ilmu.... So aku mengambil keputusan untuk memulakan perniagaan internet dengan memasarkan produk yang berasaskan ilmu... Ilmu untuk manusia... Ya! aku dah ambil keputusan mencuba satu cabang perniagaan internet secara MLM (Multi Level Marketing). Ya...Aku nak jual buku secara online melalui kaedah MLM
Kenapa MLM (Multi Level Marketing)?
Sangat mudah! dalam sebuah perniagaan, pemasaran merupakan kunci utama kejayaan sebuah perniagaan.  So, MLM adalah cabang kaedah memasarkan produk secara berkesan.  Ia dapat menin…

Pengumuman: Iklan Jawatan Kosong Pensyarah (Tarikh Tutup 7 November 2010 - AHAD) UiTM Kelantan

Assalamualaikum w.b.t.
Pengumumana.....


Iklan Jawatan Kosong (Tarikh Tutup 7 November 2010 - AHAD).

Iklan Jawatan, sila klik di sini.

Borang Pemohonan, silia klik di sini.

Kata-Kata Hikmah @ Saljuhumairah

Assalamualaikum w.b.t.
p/s: ramai dikalangan kita asyik nak menonjolkan kekuatan fizikal jer...kan..aku pun sama...

umpama mimpi dalam mimpi

DOWNLOAD LAGU FULL ALBUM MAHER ZAIN THANK YOU ALL 2009

Assalamualaikum wbt.

Tadi berjalan-jalan membuat terjahan dari blog ke blog...
Alih-alih terjumpa laman web yang membolehkan korang download lagu full album artis terkenal dari Lubnan Maher Zain.

Walaupun aku dah memiliki album original beliau, tapi saja aku nak share dengan korang download link beliau.

Download Link Full Album Maher Zain kat sini: http://fenomenasyid.blogspot.com/2009/11/maher-zain-thank-you-allah-full-album.html

p/s:  Album Maher Zain Thank You Allah adalah best selling album yang boleh mengatasi album-album artis terkenal lain...msg dakwah yang ingin beliau sampaikan betul-betul menyentuh jiwa dan sangat jelas.

umpama mimpi dalam mimpi