Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 3, 2010

Kata Kata Hikmat 19 @ Saljuhumairah

Assalamualikum w.b.t


p/s:  Kekayaan adalah ujian yang sukar untuk kita tempuhi... banyak mereka yang gagal..termasuk aku..

umpama mimpi dalam mimpi

Kata Kata Hikmah 18 @ Saljuhumairah [SAHABAT]

Assalamualaikum w.b.t.


 P/S:  doa adalah amalan yang sangat penting dalam kehidupan seorang yang beragama islam...ia merupakan senjata kita dalam menempuh kehidupan yang fana ini..

umpama mimpi dalam mimpi

Kata Kata Hikmah 17 @ Saljuhumairah

Assalamulaikum w.b.t.


 p/s:  Jangan biarkan sejarah yang buruk berulang...pelajari sesuatu dari apa yang berlaku kerana disitu adanya ilmu..

umpama mimpi dalam mimpi

Kata - Kata Hikmah @ Saljuhumairah [PUTUS ASA]

Assalamualaikum w.b.t.


 p/s: seringkali kita tak perasan yang kita sebenarnya sedang menzalimi diri sendiri saat kita bergembira mentertawakan orang lain tentang sesuatu..ini ayat aku sendiri..hehehe..jagalah hati, kenali diri pimpinlah akal dengan hati yang suci insyaAllah...jangan sesekali berputus asa dengan ujian/dugaan dan bala bencana.

umpama mimpi dalam mimpi

Kata Kata Hikmah 16 @ Saljuhumairah [CERAH & HUJAN]

Assalamualaikum w.b.t.


p/s: sabar..dan lihat dengan mata hati.....bukan dengan nafsu yang zalim...

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah 13 @ Saljuhumairah [SAHABAT]

Assalamualaikum w.b.t.

Dah lama rasanya aku tak memaparkan grafik kata-kata hikmah yang pernah aku janjikan dahulu..
So..sebagai perkongsian motivasi untuk diri sendiri dan semua aku akan google kata-kata hikmah dalam bentuk grafik dan post setiap hari insyaAllah..

Harapan semoga usaha ini dapat meningkatkan motivasi hari-hari mendatang dan berkongsi bersama semua pembaca selain menjadi sebagai koleksi peribadi untuk blog saljuhumairah.


p/s: seringkali berlaku kesukaran dalam diri aku sendiri untuk berlaku jujurr dalam bersahabat...kadang kala wujud satu kepentingan individu dalam diri aku sendiri.... sahabat adalah anugerah...tetapi kita juga perlu berhati-hati dalam memilih sahabat...

umpama mimpi dalam mimpi

Gambar Makanan Pelik : Labah-labah goreng

Tak tahu gambar ni dari mana ia berasal.. just google it!
Yang penting, LABAH -LABAH jenis TARANTULA yang merupakan antara serangga merbahaya boleh diajadikan makanan pulak... Pelik-pelik......
Tak dapat nak dibayangkan macam mana rasanya....


p/s: berhati-hati dengan makanan..orang dulu-dulu cukup cerewen dan memilih dalam bab makanan..sebenarnya mereka memilih makan yang halal dan tiada syubahah...

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah 14 @ Saljuhumairah [GOOD]

Assalamualaikum w.b.t


P/S: we are not perfect... rasanya aku pernah post tentang kata-kata ni...

umpama mimpi dalam mimpi

Sudah boleh buat pendaftaran kurusus untuk semester hadapan sesi Disember 2010 - April 2011

Assalamualaikum w.b.t. Peringatan untuk semua pelajar UiTM... Mulai hari ni 4 Oktober 2010, semua pelajar UiTM dah boleh buat pendaftaran kursus bagi semester hadapan iaitu sesi Disember 2010 - April 2011. Pendaftaran kursus adalah seperti biasa melalui laman portal pelajar http://istudent.uitm.edu.my.
Pendaftaran kursus ini hanyalah untuk pelajar-pelajar yang berkaitan sahaja.  Bagi pelajar pra-diploma perdagangan dan pelajar semester akhir yang tidak mempunyai subjek yang berbaki tidak boleh membuat pendaftaran.  yelah! dah nak grad, tak perlu lah nak daftar lagi... Sila ambil perhatian, kegagalan untuk membuat pendaftaran kursus akan menyebabkan anda semua akan disekat untuk melihat keputusan peperiksaan akhir nanti.  Di ingatkan juga, ini bukanlah Pra-pendaftaran..tetapi real registration for next sem...
Sebaran masalah dan keraguan, sila berhubung terus di kaunter Bahagian Hal Ehwal Akademik.
p/s: Jangan lupa untuk lengkapkan penilaian pensyarah secarah online.. (SuFO- Student Feedbac…

Korang kenal Ke sapa ni?

p/s: ada sapa-sapa pernah perasan orang ini?

umpama mimpi dalam mimpi

Lirik Lagu Maher Zain Album "Thank You Allah"

Tadi aku jalan-jalan menjelajah blog...saja-saja sebelum tidur..terjumpa blog nih, menariknya dia ada simpan koleksi semua lirik lagu artis Lubnan yang semakin top dengan suara yang seakan-akan Justin Timberlake... 
Bukan saja suara...lirik dan melodi yang dihasilkan beliau sebagai alternatif muzik umat islam keseluruhan yang sekarang ni ditimbus dengan agenda hendonisme yang dibawa barat...
Nasyid-nasyid kontemporari yang ingin berdakwah sekarang sukar untuk mendapat tempat dikalangan pendengar terutama golongan muda yang asyik dengan hiburan sekarang.. So dengan kelahiran Album "Thank You Allah" ni memberi nafas baru dalam dunia hiburan..untuk mendekatkan lagi diri kita dengan Maha Pencipta.
Aku pernah posting berkaitan aritis nih..klik kat sini.. atau klik kat sini jugak..
Maher Zain Artis dari SwedenInfor Mahir Zain
Jom ramai-ramai kita ziarah blog sahabat kita nih: Bingkisan Nurani. Dengan bertemakan "Hidup Mulia Atau Mati Syahid" aku teruskan menyebarkan lirik-lir…