Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 29, 2010

JOM RAMAI-RAMAI, JAMUAN BERBUKA PUASA DI MASJID BELUKAR MACHANG ESOK...31 RAMADHAN 2010

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.. Aku menjenguk dari lubang tingkap lepas bunyi bising tadi...jelas sekali kelibat api yang terbakar.. Aku yang menyorok, takut-takut... Salam Merdeka, Merdeka yang masih belum? Jiwa? Otak? Cara?
 Fasa ke-3 bulan mulia dah bermula... dah cukup ke nafsu dibuli dan dihentak... berani lagi ke si budak nafsu ni bermain lagi lepas tamat bulan mulia ni??? Tanda tanya yang hampir kelihat dikesepuluh keakhiran ni... Jom kita lihat siapa yang kena... Kawan aku ada kata Malam ni kita merdeka:
Ada apa hari esok? Cuti? Teringat ayat-ayat bilal masjid Kampung Belukar tadi.. ayat yang sama dia berkata semalam... Imam tua puan ada cakap jugak dalam versi berbeza sebelum tarawih dan solat hajat penghujung ramadhan dan hari merdeka. “Esok, jangan lupa pukul 9:00pagi siang daging” ringkas jer... “InsyaAllah” serentak dengan Ust. Bakar sambil aku meneguk soya ais.. Erm...Esok??? dah buat temu janji..tapi peluang di Masjid Belukar lebih bermakna.  Bila dunia dan akhi…