Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 6, 2010

Tips 10 Alasan untuk kita menolak cinta secara sopan santu ikut budaya timur

Lelaki sering berbicara perkara yang tidak seiring dengan hatinya dan kadang kala lebih banyak menggunkan kiasa.  Berbanding wanita yang lebih banyak menggunakan isyarat badan "body language" untuk menyatakan sesuatu hasrat.

Di sini aku nak kongsi dengan korang 10 alasan yang sering digunakan oleh lelaki untuk menolak cinta seorang wanita.  Kalimat-kalimat ni sering digunakan bagi mengggantikan ayat "Kamu sangat membosankan"


Kamu sudah ku anggap sebagai adikBeza usia kita terlalu jauhAku tidak tertarik padamu bukan kerana penambilanmuFikiranku sedang kacau sekarangAku sudah punya kekasihAku tidak suka bercintaBukan kerana kamu, tapi aku yang bersalahAku tidak suka bercinta dengan teman sepejabataku ingin menumpukan perhatian pada karieraku masih ingin sendiri.

umpama mimpi dalam mimpi

Video Lelaki Mencuri Telefon Tanpa di Kesan

Berhati-hati lah dengan telefon bimbit korang...kita perlu tahu teknik-teknik semasa orang mecuri supaya mudah untuk membuat persediaan dan kelengkapan diri...

Jangan mudah mempercayai orang sebarangan.. Tak percaya tengok video ni betul-betul..


SMART THIEF !!



p/s: nampak macam baik jer...rupa-rupanya buat-buat tanya arah jalan jer...

umpama mimpi dalam mimpi

ILUSI Mata Sendiri...Cuba lah sendiri...

Hye..geng..

Ada-ada aja e-mail office yang aku dapat.  Sebelum aku delete dari e-mail semakin menyemakkan, baik aku paste kat sini..boleh baca nanti... sekurang-kurangnya aku tak forward kat orang lain...


Illusion
This has to be the Best illusion ever created .If you look at the above images from your seat in front of the computer,Mr.Angry is on the left, and Ms.Calm is on the right.Get up from your seat, and move back 12 feet, and PRESTO!! They switch places!!It is said this illusion was created by Philippines G.Schyns and Aude Oliva of the University of Glasgow.  This proves that we may not be seeing what's actually there, all the time!!??
p/s: Just want to share with you all... .so..don't judge a book by it's cover...hehe..ada kena mengena ke?



umpama mimpi dalam mimpi

Bandar Bersejarah, Taiping Perak

Salam & Selamat Sejahtera...semua

Penat betul hari...jadual mesyuarat yang padat sehingga ke petang amat meletihkan... Sebenarnya perancangan awal mesyuarat telah ditukar kepada bengkel kaji semula sistem pentadbiran UiTM secara keseluruhan.. Mood nak tulis blog terbantut...penat sangat... ingat nak buat entry bergambar jer...
Malam ni baru balik dari dinner, walaupun simple tapi menarik dan makanan sedap.
Banyak benda aku nak coretkan disini...tapi tugasan esok yang belum selesai memaksa aku untuk tidur awal.. Tak sanggup esok melihat hasil perbentangan bengkel dengan mata merah dan tak semanggat.. so aku hanya nak upload beberapa keping gambar yang aku sempat capture sewaktu balik kampung dulu.. Saja bawak family jalan ke Bandar Taiping.  Bandar utama yang berhampiran dengan Gunung Semanggol.
Sebelum tu aku nak quote sikit dari Wikiepedia berkenaan bandar Taiping bagi sesiapa yang masih belum kenal dengan Bandar Taiping..
Bandar TaipingDari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas…

Gambar Pohon Berbuah Pelik

Sebelum pegi tido saja nak share dengan korang semua...gambar dalam simpanan laptop aku...

Aku pun dah lupa mana aku amik gambar nih...

Korang tengok dan nilai sendiri..betul ke gambar ni..

Korang nampak ke? Kalau tak nampak klik kat gambar kasi besar sikit... Boleh percaya ker kewujudan pokok ni? tak tau sama ada edit atau betul.. 
umpama mimpi dalam mimpi

Travel Lagi... Hotel Intekma Resort, Shah Alam pulak!

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera seuma...

Hai geng...

Mohon ribuan kemaafan yang tidak terhingga kerana tidak berkesempatan update... Selamat hotel ini ada menyediakan Wifi..boleh la update kejap..

Sebenarnya...aku terpaksa travel lagi...biasalah, dah tugas... Lagi pun hidup kita penuh dengan travelling..dan memang kehidupan kita adalah satu "travelling"..

Aku ada mesyuarat bersama pendaftar UiTM...di INTEKMA resort... hotel yang menjadi persinggahan wajib bila aku ada program yang terpaksa bermalam di Shah Alam...

So..untuk 2 hari  ni sehingga hari Khamis, saljuhumairah akan menjadi sepi seketika.

Terima kasih kepada pengunjung setia yang tak pernah jemu bertandang kesini....
 Gambar ini adalah overview Hotel INTEKMA dibawah naungan UiTM...jika berkesempatan nanti aku akan story secara ringkas berkaitan hotel ni...
p/s: tido dulu...esok ada meeting yang padat dengan agenda2 terkini pentadbiran UiTM....tq.. umpama mimpi dalam mimpi

Lawak Sadis Yang Meleleh Air Mata Korang

Hai Geng...


Saja petang-petang ni nak kongsi satu cerita lawak yang rasanya mesti ramai yang dah baca..
Aku dapat cerita ni pun dari email......


Memandangkan permulaan kerja petang ni agak muram, so ceria-ceriakan lah diri anda....


Layan jer lawak ni...sebab lawak yang menginsafkan korang...termasuk aku nih...


Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali,sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. Aktiviti seharian depa nimenyebabkan tok imam tak senang duduk. Pd satu hari tok imam tu dtgdengan niat nak tarbiyah depa ni.
Maka berlakulah bbrp insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar simangkuk3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nnt.
Si Ali pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nntkami buktikan yg kami bkn la jahil sgt spt yg disangkakan" .
Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tukesurau.
Tok imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan, "AllahTa'ala... Allah Ta'ala..." Dgn segera tok imam mera…

5 Watak Utama dalam Dunia Penulisan Di Malaysia Paling aku respect dah jumpa di Facebook...

Peraduan Cinta Itu Sentiasa Ada Cuma kit a Perlu Menyemarakkannya...Nota Cinta CoffeMate dah Keluar Episod 2.

Beberapa hari lepas aku ada review tentang Peraduan Nota Cinta Coffee Mate.. Hari ini seperti yang dijanjikan  Coffee Mate telah menayangkan episod ke-2 kisah cinta mereka... Kepada yang masih tak faham sila rujuk iklan Peraduan Nota cinta Coffee Mate..

Aku lampirkan juga Episod pertama..kalau ada yang belum tengok..

Episod Pertama


Episod Kedua


umpama mimpi dalam mimpi

Award Yang Special dari Razis Blog.. check korang dapat tak?

Hye geng....Salam 1 Ahad...
Terasa sunyi lah pulak bila tak bekerja ni.....bosan pun ada jugak... Apa blogger selalu buat ar hari ahad? Yang aku pasti setiap hujung minggu pasti carta trafik menurun secara mendadak.....

Bosan-bosan, aku menjelajah blog resepi yang semakin bersepah sekarang ni..terasa macam nak pegi makan lah pulak.. So..sebelum aku pegi makan dan memandangkan blogger-blogger lain semua bersantai riang ria bersama-sama anak beranak...terasa jeles menguasai diri....aku sorang jer terpacak depat laptop nih

Dikesempatan ini, aku hanya nak menunaikan hutang-hutang lapuk award yang orang dah bagi kat aku...tapi tak ambil-ambil.... bukan tak ambil..cuma tak berkesempatan...entry2 pun terpaksa post secara berjadual..

Semua award dan tag aku akan sendarikan disebelah kanan bahagian bawah..kalau dah ambil aku akan delete..

Award pertama ini adalah dari Razis Blog.....
Thanks bro sebab kasi award ni..tapi kena jawab soalan sikit.. ini yang tak tahan ni..tapi takpe..kesabaran itu …