Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 30, 2010

Siri Kembara Blog yang Sudah di Follow...Saljuhumairah

Hye geng..

Setelah membuat kemaskini dashboad beberapa hari lepas, aku telah senarai kan blog-blog yang telah aku follow...Sila rujuk entry ni.
Tenarai Terkini Exchange Link A to Z.... & Blog yang Aku Follow.tak pun blog list yang boleh scroll kat sebelah..

Kenapa aku follow blog-blog ni? Banyak sebab...tetapi antara sebab utama adalah bila aku baca tulisan mereka, ia telah berjaya memenuhi ruang jiwa yang kosong ini...lagi satu sebab diorang dah follow aku..so aku follow lah balik..

Hari ni aku ingat aku rajinlah...aku nak cuba mengembara keseluruh blog-blog yang telah tersenarai.  Tak kisahlah diorang update ataupun tidak.. Sebab aku akan akan cuba review etnry terakhir yang blogger-blogger ni telah post.  Aku bermula dari senarai bawah.....Untuk makluman, semua senarai blog-blog ini berjumlah 455blog.. banyak gile yang aku follow...tapi yang follow aku balik hanya 200.  Tak pe..sekadar suka-suka bukannya memberi kesan yang mendalam.. Aku nama kan sebagai

"Siri Kembara Blog y…

Tips and Trick Facebook Yang Mungkin Kita Tak Tahu dari Hongkiat.com

Sekarang ini pengunjung laman sosial Facebook semakin bertambah-tambah dari masa ke semasa tanpa henti-henti.

So..aku nak kongsi dengan korang berkitan Tips and Trick untuk pengguna tegar Facebook yang aku baca dari Blog terkenal Hongkiat.com. Semuanya ada 20 trick, aku just senaraikan...selanjutnya untuk cara-cara dan kaedah-kaedahnya korang direct ke blog Hongkita.com ni. 
20 Facebook Tips/Tricks You Might Not Know 1.How to Place Facebook Chat On Firefox Sidebar 2.How to Download Facebook Photo Albums 3.How to Share Flickr Photos to Facebook 4.How to Update Facebook without Using Facebook 5.How to Schedule Facebook Messages 6.How to "Friend" Someone on Facebook & Hide It From Your Status Updates 7.How to Create a Photo Collage Using Pictures of Your Facebook Friends 8.How to Know When Facebook Friends Secretly Delete or Block You 9.How to Display Selected Pictures Only on your Facebook Profile Page 10.How to Remove Facebook Advertisements 11.How to Syncs Photos of Facebook Friends w…

Kembara Seks dengan Suami Orang

Hye geng,
Masalah biasa gengblogger di hari ahad adalah keadaan traffik yang agak menurun... Sehingga menyebabkan aku sendiri kurang bersemangat untuk blogwalking... tapi semuanya akan berubah bila datang hari isnin...semuanya meningkat mendadak...


Pagi-pagi nih malas betul nak pegi kedai beli surat khabar, so...layan berita online jer.....Surat khabar sensasi Malaysia semestinya Akbar Harian Metro yang memaparkan kisah-kisah panas yang kasi aku terbakar.

Hari ni aku aku baca satu kisah tentang seorang wanita yang sedang membuat kembara seks bagi memburu suami orang yang suka makan luar.  Memang pelik, dia hanya mencari suami orang untuk memuaskan dirinya dengan hanya bayaran RM50 sahaja yang menurutnya pada masa yang sama beliau ingin membalas dendam terhadap lelaki.  Mungkin beliau masih berdendam dengan 15lelaki yang pernah merogolnya...

Pelik-pelik,  tersangatlah pelik.... dia membalas dendam dengan menjual diri hanya bernilai RM50 jer...siapa yang balas dendam kepada siapa nih.  …

Jom Baca Makna Lagu Sufi Damasutra Yang Anda Perlu Tahu

Aku pernah siarkan entry ni di blog ke dua aku dulu.. aku rasa patut untuk aku share dengan korang erti lagu yang penuh bermakna.  Lagu dulu-dulu memang mempunyai makna yang mendalam...bukannya sekadar karya picisan yang kosong..

Aku baca artikel ni pun tak percaya.... nampak macam lagu slow rock kapak dulu-dulu yang jiwang.  Tapi rupa-rupanya penuh tersirat maksud yang kita tak duga..

Atikel nih diabil dari : CARIGOLD FORUM

DUNHILL20
10-05-2009, 04:05 AM
Lagu yang anda selalu dengar tapi x faham ape maksudnye.
ramai yang ingat ni lagu cinte tapi sebenarnya lirik lagu
kejatuhan empayar turki uthamaniyyah
lagu sufi damasutra
http://www.youtube.com/watch?v=6PgMd4PPDV8

sufi = Ahli ilmu Suluk (tasawuf)
nafi = lailaha
isbat = Illallah

dengar betul2 bersama maksud di atas.

ni plak irama lagu ketika kejatuhan empayar uthamaniyyah..
lagu ni pendek tapi sebenarnye panjang lagi.
http://www.youtube.com/watch?v=z10JD59W1w4



Asal-Usul Wangsa Safawi

Wangsa Safawiyah bermula daripada gerakan Sufi di …

Honeymoon Percuma Ke Bali, Indonesia dengan hanya Minum Coffe-Mate bersama yang tersayang..

Jom Sertai Peraduan  My Coffee's Perfect Mate on Facebook . Korang dapat pegi Bali, Indonesia percuma..tak pun dapat hemper Nestle bernialai RM100. 

Aku suka betul iklan terbaru nuffnang My Coffee's Perfect Mate on Facebook . Sejak dua menjak ni, iklan ni asyik melekat kat blog aku tak berganjak-ganjak.... sehinggakan aku sendiri terpengaruh dengan iklan nih.. Terus pegi kedai beli sebungkus... Pastu, siap join peraduan baru yang diorang anjurkan..

Aku suka konsep iklan nih.  yang memaparkan simple drama berkaitan satu pasangan bahagia yang sama-sama kerja kat sebuah restoran. Drama ni banyak flashback waktu-waktu bahagia yang mempunyai 3 episod pendek yang bersambung-sambung.  1 episod dah keluar, episod ke 2 baru preview... episod ke 3 lambat lagi...
Memang best..korang layan la sendiri...



Episod 1 ni, flashback yang menceritakan seorang wanita yang terkenangkan waktu-waktu bahagia mereka baru nak berkenalan semasa bekerja disebuah restoran... dimana hubungan yang terjalin de…

Senarai Terkini Exchange Link A to Z.... & Blog yang Aku Follow

Jom....cepat-cepat tinggal url korang kat sini, aku nak follow dan masukkan dalam exchange link... ramai yang terlupa akan blog-blog yang telah di follow...

Hye geng... Semalam aku tengok senarai google follower aku dah mencecah 200 blogger.... sukar untuk menjangkakan ini berlaku.  Dalam tempoh yang singkat aku join gengblogger dah ramai blogger yang sedar akan kehdiran saljuhumairah.blogspot.com.  So..aku terfikir untuk menghargai blogger-blogger yang follow blog aku nih.  Aku nak follow korang balik...mungkin ada blogger yang sering berkunjung kesini tapi aku masih belum follow..  Caranya:  1.korang check bloglist kat bawah ni..ada tak blog korang. 2.sekiranya masih belum tersenarai..tinggalkan komen yang lengkap dengan nick name dan URL korang untuk aku follow (sila letakkan url lengkap seperti : htt://saljuhumairah.blogspot.comuntuk memudahkan aku copy & paste) 3.seterusnya aku akan ziarah blog korang, follow dan masukkan kedalam senarai exchange link dalam link box seperti dibawa…