Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 23, 2010

Tips-Tips Goyang Kaki Dapatkan Traffik Percuma

Terkejut beruk korang, boleh ker dapat traffik free jer dengan hanya goyang kaki?
Aku pernah baca tentang ini lama dah suatu ketika dulu....

Aku tak pasti sejauh mana keberkesanannya.  Aku dah pernah buat dulu entry nih..tapi mungkin tersangkut ditengah jalan..

Aku dapat tips nih dari blog Fazizurakil 
Boleh lah try...bukan susah pun.... Korang cuba lah...

1. Tulis postiang artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. Bisnis di Internet
2. Blogging-Surfer
3. Tintalughahwi
4. Igauan
5. Ad-dai’
6. kakngah
7. http://www.zilhan.com/
8. LYAfrina
9. download mp3 percuma
10. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
11. Cara hidup baru abad 21
12. Lompat TiKam: Sumber informasi hiburan anda
13. Keluarga Mifzal Arsyad
14. Fazilzurakil
15  Saljuhumairah


.
PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda,
sila hapuskan l…

Ada Apa kat Rantau Panjang????? Masjid Cina [Bejing] Rantau Panjang + Catatan Hairan Travelog Sehari

Salam.. Selamat pagi...geng.. Dah pagi dah pun.... Semalam tak ada entry langsung aku post...dah masuk hari sabtu dah pon..
Korang pernah rasa bosan ker? Pastu malas nak update blog? aku rasa setiap kali nak tulis entry perasaan malas muncul tiba-tiba tanpa undangan... padahal sebelum tuh penuh otak dengan ayat-ayat dan cerita-cerita yang  aku nak tulis.. rupa-rupanya aku hanya post entry-entry tuh dalam otak jer.... biarlah..malas memang begitu...
Sebenarnya semalam adalah hari jumaat yang indah...sehari jumaat dengan diri aku semalam sungguh buat  aku tersenyum hingga kedalam mimpi.
Pagi....
Bangun pagi tidor balik....
Terkejut dengan kedatangan tetamu dari jauh...Member baik aku Nurul Huda dari UMT(Universiti Malaysia Terengganu) datang bersama Dr. Sabri bawak kawan dia yang akan melaporkan diri sebagai pensyarah UiTM Kelantan dalam bidaang Statistik.  Terlupa pulak temujanji yang dah dirancang nih... Erm nama pensyarah yang nak lapor diri tuh... nurul kot...kalau tak tersalah pendengaran…

Masa Rehat Yang Panjang

Hye geng blogger...

Hari ni khamis yang panjang.... hari ke-2 aku masuk office lepas puas bercuti dikampung.  Jadual aku penuh dengan kerja-kerja tertangguh... sedikit kekok nak setting balik otak. Sedikit terasa stress...

So.... masa rehat aku menambahkan ketegangan otak dengna blogwalking dan buat entry.. Malas nak fikir lagi pasal kerja.... terasa panjang lah plak hari khamis nih...

Sebenarnya bermula bulan 5 nih, setiap hari khamis office aku balik pukul 3:00p.m.  Tapi kos lepasnya setiap hari ahad tak ada lah rehat 2jam 45 minit...

Lusa nak travel lagi...pegi Gua Musang pulak...penat gila.... Baru jer balik dari kampung.... nak keluar lagi...

p/s:  dah la...dah habis waktu rehat...nak sambung perjuangan balik...
umpama mimpi dalam mimpi

Pelajar Maki-Hamun dan Tumbuk Muka Cikgu

Hye...geng...blogger semalaysia... wah, lagi bertambah semangat aku create entry... Macam biasa, pagi-pagi aku baca paper online...sebelum bergerak ke office.  Nanti kat office tak sempat... Memang dunia dah sampai ke penghujung...beza betul pelajar sekarang dan pelajar dulu.  Dulu-dulu aku nak angkat muka pun takut... Sekarang????
Kalau dulu, mak aku pesan kalau lawan cikgu macam lawan mak ayah....hidup tak berkat samapi tua... tapi sekarang lawan cikgu dah jadi perkara biasa.... pelik-pelik...mungkin ramai cikgu muda sekarang...budak-budak ni anggap macam abang diorang jer...
Releks jer diorang belasa cikgu...diorang ingat cikgu tu apa????.!!! garang-garang cikgu aku dulu pun kitorang semua tak berani buat apa...sekarang kalau jumpa mesti lagi rapat...macam member..
KUALA LUMPUR: Seorang guru lelaki sebuah sekolah menengah di ibu kota bukan saja dimaki-hamun pelajarnya, malah turut ditumbuk berulang kali pada muka menyebabkannya mengalami kecederaan.
Difahamkan, dalam kejadian Isnin la…

Perjalan Yang Panjang ~ Kesian si Arnah yang Kelesuan [Salju Yang Kembali]

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera..untuk semua geng..  [aku malas update dan masih melayang dengan percutian bersama keluarga yang indah.......]
Ini entry aku yang pertama setelah cuti yang panjang... Rehat yang cukup lama aku alami setelah bekerja... Ya..bukan sekadar sebagai penjawat awam...tapi sebagai Blogger partime...
Aku tiba dari kampung awal lagi...hari selasa 25/5/2010 jam 7:30a.m. Selepas lelah mengharungi perjalanan panjang 16jam.  Letih yang tak tergambarkan, Jam 3:00petang dari Semanggol Perak menyusuri Lebuhraya Utara - Selatan [Plus] menuju ke Sepang Kolej Teknologi Timur. Pukul 12:30 malam Meneruskan perjalanan melalui lebuhraya Karak menuju ke Machang Kelantan.  Mengantuk yang tidak tertahan memaksa aku tidur dibeberapa point sepanjang perjalanan ke Machang.  Selamat tak jadi apa2... Alhamdulillah...
Gelisah sebentar...aku rindu sebenarnya...rindu untuk menatap blog... blog yang sedikit dah berhabuk.. fuhh..fuhh..selamat masih ada yang datang bersihkan sikit hab…

Kata-Kata Hikmah 12 [Islam is My Way]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata Hikmah untuk hari ini adalah:



p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah 7 [Larangan & Suruhan]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata Hikmah untuk hari ini adalah:




p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmat 6 [Putus Asa]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata hikmah hari ini adalah:



p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah [Setitis Air]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata hikmah untuk hari ini adalah:



p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah 10 [Tertutup & Terbuka]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata Hikmah untuk hari ini adalah:



p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi

Kata-Kata Hikmah 9 [Kehebatan Pencipta]

Assalamualaikum w.b.t.

Kata-kata Hikmah untuk hari ini adalah:



p/s: Harap dapat berkongsi fikiran dan sumber sekiranya ada...
Setiap hari satu entry kata-kata hikmah sebagai peringatan untuk diri aku dan untuk semua supaya sama-sama kita berfikir.....

umpama mimpi dalam mimpi