Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 2, 2010

Selamat Hari Ibu ~ Everyday is My Mother's Day Normawati Othman

Assalamualaikum w.b.t...

Tiba-tiba hari ni kabus keinsafan menyelubungi sepia..... Cheh....wah.... ayat-ayat novel cintan-cintun dah termuntah dari isi perut hati mu wahai salju ku.... Kuntum-kuntum seroja indah menari berterbangan......menghiasi alam biru yang berseri...
Apa sudah terjadi dengan salju? yeah! aku penat tadi mengotakan janji aku nak jogging.  Aku layan sorang-sorang jer tadi kat padang.  Ramai student-student yang dah balik sebab esok hari terakhir exam final April 2010.  Aku pasti akan merindui saat peperiksaan yang sungguh sibuk. 

Petang tadi berjaya jugak aku habiskan 4pusingan setengah walaupun termengah-mengah, padahal aku jalan jer.... setiap satu pusinggan aku pasti akan memandang kebawah.  Masuk pusinggan ke 4 aku tengok perut aku yang comel ni, dah kurus sikit...hahaha..lalala...ceh! Cit porah... baru satu hari... kalau berangan sampai ke matahari dan terus terbakar...

Sebenar-benarnya aku sedang melayan perasaan sebab baru lepas call mak aku, esok hari ibu kan…

Petua Orang Lama-lama Untuk Sihat [part 1]

Hye....
Aku baru habis kerja petang nih.  Lewat lah pulak habis hari nih...tension! Hari ni aku penat betul tidor.hehehe.. sungguh tidak sopan, disaat orang lain buat kerja aku boleh pulak tidor dalam surau.  Ni gara-gara blogwalking semalam lah nih.  Ingat nak pegi jogging jap petang nih.Jom ikut..

Asyik jogging dalam internet, perut pun dah semakin comel.  Dah lah kerja dalam aircond, macam mana nak sihat.  Terkenanglah pulak zaman kegmilangan muda-mudi dulu.  Seluar darjah 6 pun masih boleh pakai lagi.  Jogging tetap kena jogging petang nih biar apa pun rintangan dan halangan.  Teringat pulak pesanan Paksu Daud 3 malam lepas masa aku jumpa dia urut tubuh sebab lenguh badan sebelah kanan.

Sebelum balik Paksu Duad ada jugak bagi petua sikit untuk badan sihat.  Katanya kalau nak bahagia suami isteri dan hidup sihat jangan lupa amalkan ini, barulah isteri sayang.....!???!!??? Aku tak tahu sejauh mana keberkesanan petua nih, tapi dulu-dulu tok aku pun pesan yang sama jugak.

Kurangkan minu…

Kisah Cerai Artis 2009 - Pasangan-Pasangan yang mungkin akan berjaya dalam perkahwianan

Walaupun tahun 2009 dah berlalu 4 bulan, tapi aku nak cover balik kisah-kisa ni... Sebab sekarang nih artis yang dah kawin begitu sinonim dengan perkataan cerai.  Kalau dengar orang-orang yang melepak kat kedai kopi sembang pasal artis yang baru kawin ayat yang biasa kedengaran adalah "agak-agak korang berapa tahun sipolan dengan sipolan nih dapat bertahan".  "Doalah kebahagian mereka....." tiba-tiba tokeh kedai kopi tuh menyampuk sambil menghidangkan kopi "o" panas dengan karipap sardin".  
Aku pun tak suka, kenapa perkara nih hendak dibincangkan.  Ada kaitan dengan diorang ker artis tuh nak kawin ker, nak cerai ker. Kenapa perlu diterjemah sebegitu, bukan diambil pengajaran... Ops! mungkin artis tuh sedara belah tok sepupu diorang kot.

Tapi, kenapa jiran hujung kampung yang dah ada anak 8 cerai tak ada orang nak bising pun. Tak ada media  yang menceritakan atau tak ada blogger nak pegi buat liputan pun.  Perkara biasalah, orang yang berkahwin penghu…

Aduh....Aku kena Tag lah Pulak...Tag yang pelik pulak tuh... try check..korang kena tak?

Sejarah!...Sehari dalam sejarah.... Ddy telah mencipta sejarah untuk aku.  Sepanjang aku blog, inilah first time aku jawab tag.  Dalam keterpaksaan aku aku menjawab tag nih sebab aku suka blogger nih Ddy... Dia dah letak nama salju, so dengan penuh perasaan cinta aku paksa jugak jawab tag nih...
Ddy dapat tag ni dari .Miss iidyll!

Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
What will u do if u know that your friend has been back stab on u ?

Sebelum dia tikam, aku akan bunuh dia dulu....baru lah dia tak sempat nak tikam aku....

6 orang di hati anda?
6 people in your heart?

Orang yang aku sayang,
Orang yang Aku rindu,
Orang yang aku cinta,
Orang yang memberi aku cahaya 
Orang yang cinta, sayang dan rindu aku,
Orang yang buat hati aku berwarna warni

Anda rasa anda comel?
Do u think u're cute?
Yes, aku rasa aku comel gile terutama dibahagian perut.

Single or taken?
Sudah dimiliki oleh diri sendiri..

Blog yang anda suka?
Blog that u like?
Aku suka blog yang tuan dia suka kat b…

Maksud Kod Rahsia yang Aku tak hafal..korang hafal ke?

Masuk jer office tadi aku diserang bertubi-tubi dengan masalah kemasukan markah.


Takpe lah, dah memang kerja aku.“Hadapi dengan senyuman....” kata Ahmad Dhani Dewa19 dalam lagu dia...





Banyak list item yang perlu aku selesaikan hari ni: Repair tayar depan kiri yang masuk paku, dah dekat seminggu bocor tak sempat nak tanya khabar sihat lagi ke tayar aku.Print out semua jadualwaktu kuliah untuk diserahkan kepada ketua program bagi dimurnikan semula sebelum pelajar-pelajar masuk.Semak kemasukan pelajarMinit mesyuarat akademik yang lepasKemas pejabat yang dah lama bersepahBayar road tax keretaSemak status proses intersesiPantau pengurusan Peperiksaan Akhir April 2010-05-05
Ah! Banyak lagi benda yang tak beres.... Nak key-in borang kemasukan lagi.. tapi tadi aku terjumpa yang aku tak perasan..... bila diperlukan baru meraba-raba cari dalam google.Kesnya nak tahu seorang pelajar nih lahir di mana? Orang cakap tengok pada kod I/C nya.Ya! Aku tahu, tapi aku hafal ke?

Korang? Hafal ke kod pada bahag…

Peribahasa Baru : Ada meggi disebalik Ketam di Cherang Ruku bukan Tok Bali

Selak ketam ada meggi... Yes! impian aku dah tercapai bulan ni.  Sudah sekian lama aku mengidam, asyik dengar khabar dari jauh jer...Meggi Ketam..oh meggi ketam.... Jam 12:00 tadi baru sampai rumah.  Terus mengadap laptop, selamat Che-Deal tengah asyik dengan Meggi Ketam yang dia kirim tadi. 
Semua persoalan yang bermain di minda dah terjawab tadi.  Jauh jugak warung Meggi Ketam yang cikgu Fifi gembar-gemburkan.. pembetulan untuk entry tadi.  Warung meggi ketam tuh bukan di Tok Bali, tapi di Semarak Cherang Ruku.  Tadi tak jauh jugak dari Tok Bali.  Kiteorang ambil masa lebih kurang 35minit nak sampai...lalu ikut Pasir Puteh.  Mudah jer jalan dia.   Sudut dapur yang bersih
Warungnya simple, papan tanda kedai pun tak ada.  Uniknya warung ni, tak ada menu lain.  Hanya menggi ketam.  Itu jer... Lama jugak kami tunggu sebab ramai orang.  Lepas order air, aku terus masuk kedai tengok proses penyediaan menu istemewa nih..  Tak malu betul suka-suka hati menerjah dapur kedai orang.  Dah lah aku …