Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 11, 2010

Lirik Drama King - Meet Uncle Hussain & Black Mentor

Dah penat rasanya aku ni, tak dapat nak memikirkan post yang menarik.  Mungkin terlalu banyak posting yang aku nak bincangkan.  Aku tak ada mood langsung dengan bebanan kerja yang melampau.  Banyak lagi yang belum dihabiskan.  So aku rasa, dalam seminggu ni aku just nak buat koleksi lirik-lirik lagu yang best untuk aku layan.  Mudah nanti aku nak buat rujukan.  Mungkin jugak dapat membantu blogger-blogger lain yang berminat dengan koleksi-koleksi lirik lagu aku.  CD pun banyak yang aku kumpul, so aku nak salin balik semua lirik-lirik yang aku minat.  Aku  nak mulakan dengan lirik lagu popular masa terkini yang ramai orang layan.   Pastu, lirik lagu lama-lama yang penuh dgn nostalgia.  
Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesa…

NOSTALGIA YANG MENGGAMIT

Aku toleh kebelakang..
Aku lihat ke hadapan..
Jana yang Aku lalui..
Van yang tumpangi..
Buluh rebung pencakar langit yang ku lintasi..
Lorong-lorong yang ku rempuhi..
Destinasi-destinasi yang aku singgahi..

Semua ini menggamit kembali..
Semuanya memutar semula yang telah terjadi...
Saat duka dan suka..
Tika sedih dan gembira..
Detik pahit dan manis..
Waktu jatuh dan bangun..
Jam ditangan mengubah haluan digit kebelakang..

Diadun semula semuanya..
Dicampur adukkan segalanya..
Dalam minda yang terbang merawang..
Hilang menjelajah memori..
Menjalar seluruh pelusuk sudut..
Menjadi nostaliga yang enak untuk aku jamah..

KL dan Shah Alam kini aku kembali lagi..

umpama mimpi dalam mimpi

Meratap Menangis Sendiri..

http://www.myeg.com.my/Jam 12:30 Pagi Hari Rabu 14hb April Tahun 2010..
Baru balik Dinner..
Baru tadi aku tersenyum...
Tergelak ketawa...
Mengekek hilang arah punca..
Ikut Hawa nafsu macam dunia aku punya..
Ah! memang otak aku ketepikan segala..

Kini aku meratap menangis sendiri..
Tersedu sedu mengenangkan saat sedih..
Hati gundah..
Jiwa merana..
Bibir tersenyum..
Muka ceria..
Mata didalam tersedu-sedu sendiri..

Kecewa terasa..
Seiring gelak tawa menyumpah nafsu sendiri yang alpa..
Gelap gelita terasa..
Sejenak tersenyum mengejek hati yang sepi..
Hancur lebur semua..

Aku hampa...Aku gembira Dia tak henti mengingatkan dan mengurniakan nikmat yang tidak terhingga..

Memang adat dunia..
Mesti melayang..
Mesti terbang..
Semua Aturan Nya..
Belajar dan terus belajar..

Dunia sekarang dah mudah dan cepat, mati pun cepat rasanya..

Korang boleh check saman jpj, semak saman online, check saman polis, check saman trafik, check saman pdrm kadar saman trafik dan lain-lain lagi secara online d…

Kalau Tengok Mesti Senyum....

Hari nih aku stress dengan semua kerja sehinggakan satu apa kerja pun aku tak buat. 
Esok nak travel ke Shah Alam. 
Banyak benda perlu prepare.  
So...aku tak nak buat apa2...
Aku nak pegi dinner malam nih kat Perdana Beach Resort PCB, Kelanta.

Aku nak senyum jer...So korang pun senyum jugak....SMILE............... 
 Jangan banyak cakap...senyum jer.... itu jer yang mampu aku kasi hari ni...dont be stressss....susah aku search gambo2 nih..


umpama mimpi dalam mimpi

SEMAKAN PERMOHONAN KE UiTM

Kepada lepasan SPM yang telah membuat permohonan ada yang berjaya dan ada yang tidak berjaya.  Tahniah kepada semua pelajar yang akan melalui proses transformation ke alam pengajian tinggi.
Korang boleh semak di laman ini : http://upu.mohe.gov.my .

Selalunya laman ini agak busy.Sebab terlalu ramai yang nak akses ke laman tersebut.  Dia sering memaparkan msg error mcm nih..

Network Error (tcp_error)
A communication error occurred: "Operation timed out"The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.

For assistance, contact your network support team.So..kepada pemohon yang membuat permohonan ke UiTM bolehlah membuat semakan direct melalui laman web UiTM sendiri.

Langkah-langkah untuk semakan adalah seperti berikut:

1)Layari laman web http://www.uitm.edu.my
2)Pilih, menu KEMASUKAN > Pelajar Tempatan

3)Klik > Semak Status Permohonan melalui Laman Web.

4)Klik > Semak S…

SEMUA TENTANG GIGI LAGI, AKU DAH CABUT

Hari ini dah masuk hari yang ke Empat, Hari-hari yang berlalu kosong sepi tanpa sebarang entry, Aku nekad,  Satu Entry mesti aku post hari ni, Secara rasminya aku mohon ribuan kemaafaan kepada semua blogger yang bertandang, Korang dah tahukan dengan dilema aku posting lepas sehingga tidak dapat memberi tumpuan kepada saljuhumairah kesayangan aku nih, Tiada lagi sakit yang aku takut, GIGI aku dah tak mampu nak bertahan lagi, Denyutan demi denyutan yang menggegarkan membuatkan aku  menerjah satu-satunya Klinik IGIGI di Bandar Machang.  Aku dah cerita kat sini dulu...KLICK!
Sebab tak mau memiliki sifat-sifat munafik, tepat 3.30petang tadi aku pun menerjah balasan ke Klinik GIGI tempoh hari.  Aku melangkah masuk dengan penuh debaran.  Terasa jantung bagai nak pecah, terkenangkan pengalaman terakhir aku cabut GIGI bongsu semasa di darjah 6.
Selesai penyerahan IC untuk pendaftaran, aku segera ke bilik3.  Doktor GIGI berkopiah yang berwajah tenang itu mengarahkan aku baring diatas kerusi keramat yang …