Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 4, 2010

SAKIT GIGI VS SAKIT HATI??? Yang Mana Satu?

Hari ini semua tak kena,
Aku pusing kanan,
Aku pusing kiri,
Aku jalan depan,
Aku jalan belakang,
Aku duduk, Aku berdiri,

Aku cuba fikir,
Aku cuba buat tak reti,
Namun ku cuba sekuat hati,
Sepenuh jiwa dan raga ini,
Aku tatap jugak pc nak taip posting remeh ini,
Aku paksa jugak hati,

Tiada susunan kata-kata,
Tiada ayat yang menghuraikan segala,
Tiada segala-segala mungkin,
Hanya coretan paksa,
Paksa yang dibuat-buat juga,

Huh!
Apakah yang cuba aku repekkan ini,
Apakah motif semua kejadian itu,
Masih waras atau tidak,
Tapi semuanya kerana sebatang itu,
Sebatang ini yang menggegar seluruh yang lain-lain,
Segalanya bergoncang, SEOLAH-OLAH AKU RASA NAK PILIH SAKIT HATI DARI SAKIT GIGI..

tapi sakit gigi hanya zahir..bahaya lagi sakit hati...yang menjerumus kekancah kebinasaan...

Yeah! Aku tak tahan lagi..........................
Tiada lagi yang dapat aku fikirkan buat masa ini melainkan GIGI,
Posting ini aku tujukan khusus buat sebatang yang keramat ini,

Aku sakit gigi hari ini, denyutanny…

TIPS MENGELIRUKAN PENCURI MENGESAN BARANGAN BERHARGA ANDA

Adus, kenapa mood nak kerja hari ni tiba-tiba agak menurun.
Malas... Sakit gigit berdenyut sampai ke kepala.
Mungkin sebab dah lama cuti. Rehat terlalu lama..
Motivasi agak berkurangan.
Aah!..syaitan semua ini...
Selalu cari alasan sahaja..
Ya!Syaitan mula menjentik,
Dah lama dia mengintai-intai jiwa aku,
Bermain-main dengan Nafsu aku,
Mengajak Nafsu menari traian ronggeng,
Jasad yang hidup dikemudi hati yang mati,
Sangkar yang cantik menggurung burung yang derita,
Bila mana kualiti sangkar tidak selari dengan penjagaan burung didalam nya.

Sabar...! Sabar...!
Takboleh!
Antara sebab aku akan gagal didalam kerjaya aku adalah kerana:

Mengangguhkan kerja- buat kerja last minit.Bersenang-senang dan bermalas-malasan.Berblogging tak henti-henti. (Melebihi waktu rehat yang telah diperuntukkan)Asyik dengan tidurMemang tak ada kaitan dengan tajuk pun apa yang aku luahkan disini....aku just nak share dgn korang email yang aku dapat dipagi buta waktu masuk kerja. enjoy!

umpama mimpi dalam mimpi