Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 31, 2010

UPDATED:Hari ke-2 di Dungun.

Lepas habis taklimat ringkas petang semalam en. Imran, en. Aidil, en. Nazran hakimy dan aku buat keputusan menginap semalam di UiTM Dungun.
Kami stay di rumah tamu.
Malam jalan-jalan di MESRA MALL Kertih. Bangun pagi,sblm bergerak kami layan nasi lemak berhampiran UiTM.
Sekarang, masa aku posting entry ni, kami singgah di Patai Teluk Bidara. Sengaja kami memilih kawasan pantai berbatu-batu, org tak ramai dan berhampiran dgn kawasan rumah-rumah nelayan.
Di sini, kami melepak sambil menenangkan fikiran. Layan hebusan angin pantai menikmati kekuasaan dan kehebatan penguasa alam.-Teluk Bidara

Updated:TRIP TO UiTM DUNGUN TERENGGANU

Stop for 'minum2 air nyiur dan makan kropok GOTEL tepi pantai'. Penat jgk drive,bru 2jam 1/2. Cmne lah nk masuk bengkel jap g.tdo je lah..

BENGKEL LAGI.....

Lokasi: UiTM Dungun Terengganu.

Wah, bengkel lagi.  Untuk tahun ni ini adalah bengkel ke-2 aku join dan kedua-duanya di UiTM Dungun Terengganu.

PER: BENGKEL TAKLIMAT KEMASUKAN MARKAH KEDALAM EXCEL

Jalan-jalan pantai lagi lah kali ni. 

Penat jugak berbengkel, tapi tanggungjawab tetap amanah.  30 orang wakil kampus, satu biji bas, 3 biji kereta.  Aku pegi sendiri memang penat memandu 3jam 1/2.

Mugkin 3hari SALJUHUMAIRAH tak dapat update, rasanya nanti boleh beli blackbarry nak blog secara mobile..
umpama mimpi dalam mimpi

STOP SMOKING? FIKIR-FIKIRLAH DULU.....

Betul ker korang nak berhenti Merokok?  Dah boleh budget nak stop? Lepas ushar iklan-iklan nih sure korang nak sambung balik beli rokok, tapi musnahkan sebab kat kotak rokok tuh tulis "BAHAN INI MUDAH TERBAKAR". Tapi...... sebenarnya ROKOK tak berbahaya tanpa Mancis/Lighter.

umpama mimpi dalam mimpi

EPL – Manchester United vs Arsenal, 3-1, Highlights, Jan 31, 2010, Result, Goals, Videos, Premier League

Kecewa btol, Aresenal kecundang kali nih.  Tak pe, ARSENAL, ARSENAL, ARSENAL....walaupun kalah tetap ARSENAL....aku dah jumpa video semua goal yang buat aku menangis.. Click sini buat semua peminat2 manchaster.  

Sumber: Posted on 31. Jan, 2010 by Diego in EPL, Football

EPL – Arsenal vs Manchester United, 1-3, Highlights, Jan 31, 2010, Result, Goals, Videos, Premier League

Result:
Arsenal 1 – 3 Manchester United

Goal Scorer:
Man Utd: Almunia (og) 33, Rooney 37, Park 52

Arsenal: Vermaelen 80

Manchester United wins the Barclay’s Premier League match against Arsenal with 3-1 goals on Sunday, January 31, 2010 at Emirates Stadium. Man Utd are now just one point behind top leaders Chelsea in the Premier League table after defeating Arsenal on Sunday. Arsenal had a best chance of moving to 2nd place in the league table but they got defeated by Man Utd at Emirates Stadium.

Man Utd took the lead when Manuel Almunia scored an own goal at 33rd minute and four minutes later Rooney increased th…

TIPS-TIPS MENCARI PASANGAN.....(untuk yang belum berpasangan dan dah berpasangan)

Penat btol kerja hari ni.  Tak tau apa benda nak post. So, godek2 internet jumpa benda alah ni. Benda ni lama dah aku tengok.  Zaman study dulu layan dengan member-member kat bilik.  Semua fokus jer.. So kat sini just nak share kepada sapa-sapa yang belum berpasangan atau nak tambah pasangan boleh la layan.  Video ni aku ambil dari Youtube.  Satu bahagian jer dari 14 video. Kalau nak yang lain-lain ada banyak sambungan kat  http://www.youtube.com   Dan aku jumpa juga ada blogger yang sangat rajin list down tips-tips yang diberikan. Aku amik copy and paste jer dari: http://hazelinwahida.tblog.com/post/449227 
So..layan jer....banyak tips-tips baugus...



60 tips dibawah adalah dari : http://hazelinwahida.tblog.com/post/449227

Oleh Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah ~

1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha …

Ramai BLOGGER tak guna ker?

Dah sampai dua hari dah.   Memang line jenis nih tak ramai orang guna ker ar..? Atau semua blogger dah kaya-raya nuffnang bagi duit sampai semua pakai postpaid macam aku? Atau memang blogger semua tak pakai handset takut dikesan oleh satelite dan boikot kapitalis? Nampak gayanya niat murni aku nak kasi top-up percuma masih belum kesampaian sehingga hari ni...
So..banyak kesimpulan yang boleh aku buat... Erm..terasa ingin buat survey lah plak.. Mungkin boleh buat tajuk tersis untuk aku sambung master.   "Kajian Mengenai Hubungan Blogger dengan Rangkaian Syarikat Telefon yang Digunakan Di Malaysia" Tak tau proposal tuh lepas atau tak. Tak pasal-pasal nanti aku kena band plak dengan syarikat rangkaian telefon di Malaysia. Pastu jadi terkenal dan masuk TV. Pastu baru ada orang yang berjaya top-up dengan no. Top-up nih kot.  
So...sekali lagi aku nak promote untuk semua pengguna prepaid Umobile...  Aku dengan ikhlas hatinya nak menghadiahkan no. topu-up free yang aku tak berjaya top-up u…

Kenapa Aku Nak Cemerlang?Korang Rasa?

Aku pernah baca satu buku motivasi keluaran PTS. Tajuk buku tersebut "POSITIF UNTUK BERJAYA".  Salah satu bab yang dibincangkan adalah Kenapa kita mesti cemerlang.  Antara salah satu sebab yang berkaitan dengan diri aku adalah:-
Kerana hendak maju dan meningkatkan taraf hidup.Hendak menjana sumber kewangan. Hendak senang dalam hidup dipaksa berjaya contohnya desakan ibu bapa supaya kita cemerlang dalam exam dan kerjaya.dan banyak lagi...tapi aku rasa 3 list yang diatas adalah sebab utama bagi diri aku untuk cemerlang.  tapi setiap kecemerlangan yang hendak dicapai memerlukan motivasi.  Walaupun untuk cemerlang dalam menulis blog.  Setiap benda perlu cemerlang sebab walau apapun jawapannya, semua benda yang kita buat kita perlu berjaya. Mana ada orang buat sesuatu perkara untuk gagal.  Cuma berani atau tidak kita untuk menghadpai kegagalan.  So...tanpa motivasi yang tinggi sukar untuk kita mencapai objektif cemerlang.  Sebab tu kadang-kadang aku malas nak update blog. Sebab ta…