Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 24, 2010

TOP-UP Percuma...Cepat-cepat sebelum orang lain Ragut

Yeah! Mesti blogger-blogger yang membaca tajuk entry nih tak percaya.  Top-up percuma dari saljuhumairah !!!  Dah buang tabiat ker aku ni.

Yes memang aku nak kasi hadiah Top-up percuma untuk geng-geng blogger yang cepat dan tangkas. Kepada blogger yang menjadi pembaca pertama entry nih bakal mendapat top-up percuma dari aku.  Maknanya kepada blogger yang lambat bertindak, terlepaslah peluang untuk dapat top-up free nih. Sebab ada satu jer...yang aku tawarkan

Sebenarnya ada al-kisah sedih disebalik hadiah top-up ni.  Aku pun bukannya kaya sangat nak bagi free top-up.  Makan gaji bulan-bulan jer. Rasanya towkey kedai top-up pon tak bagi hadiah top-up percuma kat customer-customer dia.

Kisahnya begini, malam semalam lepas balik bercanda dari Pantai TOk Bali Pasir Puteh, aku godek-godek handphone lama dalam beg.  Aku terjumpa simcard yang aku rasa aku beli 2tahun lepas.  Tapi, disebabkan aku dah berpindah ke Kelantan selepas dapat kerja baru.  Aku telah meninggalkan no nih sunyi dan sepi …

Baru Faham Macam Mana Nak Bantu Adik Ammar

Mula-mula dok tengok banyak banner bantu Adik Ammar...
Dan tak tahu macam mana banner tuh bleh bantu adik Ammar..

Lepas godek-godek dan baca entry dari blog Noor Afzan baru lah clear...rupa-rupanya nuffnang akan pantau blog-blog yang meletakkan banner tuh kat dalam setiap blog. Dan setiap blog yang ada banner nih, akan diber RM1.

Lalu aku pun copy and paste post entry dari blog Noor Afzan nih..



So..sama-samalah kita meramaikan lagi membantu adik ammar dengan penuh ikhlas dan mudah. Salam sejahtera semua.
Sekali lagi atas rasa tanggungjawab sesama insan, saya rasa terpanggil sekali lagi untuk meneruskan kempen Blogger We Care. Kali ini kita mempunyai kesempatan untuk membantu adik Ammar yang menghidapi penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun!
Boleh hayati kisah ini lebih lanjut di blog Puan Asmaniza: Ammar Oh Ammar.
Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menjana RM1 kepada adik Ammar.
Ikut langkah ini:

Copy dan paste ribbon diatas.Letakkan di blog masing-masin…

contesta gundammersz siri 1 [Aku Join Lagi Contest-sepcial untuk uncle]

Bosan betul dengan kesibukan kerja yang bertambah-tambah.  Dulu-dulu sebelum nih aku bosan sebab tak de kerja...tapi bila dah dapat ker?????Untuk hari ni sahaja 3 jenis meeting berbeza yang aku masuk.  Pening kepala dan serabut minda.  Tak tau nak fikir yang mana nak fikir dulu..

Lepas maghrib, macam biasa lah..jadi "silent blogwalking".  Baca entry-entry, posting-posting yang menarik untuk buka minda sikit dengan pandangan-pandangan orang lain. Nak post entry baru? Banyak sangat, janji dengan student nak buat entry tentang modul pelajar HEP pun tak buat lagi. Nak upload gambr-gambar modul dalam facebook pun belum lagi. Lastly aku buat keputusan join CONTEST GUNDAMMERSZ oleh blogger tegar UNCLE...posting paling mudah. Tak payah nak tunggu upload gambar.

Tengok macam mudah jer....tapi yang penting UNCLE janji nak kasi GUNDAM SET.  Yeah...UNCLE, mesti kasi gua GUNDAM SET tuh.. Gua dah join contest you.

So aku paste jer posting UNCLE kat sini.  Sapa nak join contest nih dan nak be…

JOM KITA MAKAN-MAKAN DAN TERUS MAKAN

Pagi tadi aku masuk pejabat lewat gila.  Mungkin penat tahap gaban balik dari Bengkel ISO di Hotel UiTM Dungun masih belum hilang.  Imbas kembali, sebelum aku buat keputusan nak pegi office pagi tadi, sempat aku sidai baju yang telah berjaya di kumpul sebelum aku pegi Dungun lagi... Pastu layan game zombie kejap sambil makan sotong salai campur gula yang sempat aku beli dalam perjalanan pulang semalam... Kejap jer rasa..lastly aku thumb print masuk pejabat pukul 12Tengah Hari..Patut dapat Cuti Tanpa Rekod sehari..tapi bosan giler mundar-mandir kat rumah.. Sorry to all blogger, aku tak sempat nak masuk Geng Blogger dan post entry baru.. Nant aku cuba masukkan gambar2 yang aku snap di Hotel UiTM Dungun.

Penat ber ISO aku layan e-mail2 yang dah beberapa hari tertangguh.  Harapan aku sebelum bukak e-mail sama jer...jangan ada projek urgent yang memaksa aku jadi serabut penuh kekalutan... Kat sini aku nak share gambar yang aku rembat dari satu e-mail nih...terkejut jugak aku bile bukak..ta…