Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 13, 2009

BLACK & WHITE PHOTO CONTEST

Pergh.!!! 1st Time i'm join contest online..
Aku jalan2 siang tadi ramai giler blogger yang join contest nih..nampak cam menarik..rulez dia pun tak susah...

Dan..aku pun turut menyertakan diri bergaduh dgn blogger yang lain..tapi bukan sbb semua org dlm dunia nih join contest nih..tapi sbb tujuan asal tuan punya contest agak menarik. Nak tau click kat gambar bawah ni atau link nih: kak Ezzan Yusof
thanks ya..sekadar suka2..harap2 dapat ferari sebijik bleh pg jalan2..

Actly, aku tak suka bergambar sbb aku selalu pegang kamera, snap gambar org je lah..
so..tak banyak gambar aku dlm simpanan, paling bnyk pun gambar pasport balance masa mintak keja dulu2..
yang tinggal hanyak gambar curik nih..tak pasti camner bleh tersesat..


(gambar nih masa rumah aku sibuk2 dgn kenduri along aku kawin..ramai gila sedara-mara datang..biasalah 1st time kenduri..aku plak dok buat2 sibuk sbb nak jadi pengapit beliau, lebih bergaya dari pengatin..hehe)
umpama mimpi dalam mimpi

SALAM MAAL HIJRAH 1431H - SEJARAH TERCIPTA

i

1 MUHARAM 1431

Semalam aku terima beberapa sms yang menyentuh dari kawan-kawan yang masih ingat aku..dan aku sayang serta rindu mereka semua.. Disini aku nak abadikan msg2 yang bermakna sempena tahun baru hijra 1431..walaupun ada yang sekadar forward. Tapi ketulusan mereka dapat aku rasakan.

"begitu banyak kurniaanya bgitu sdikit syukur kita, bgitu keci dugaanya bgitu besar keluhan kita, begitu luas limpahanya bgitu sdikit keinsafan kita. Inilah detiknya detiknya mgubah langkah bertekad mcari keredaanya. Salam maal hijra 1431H"

"Ya Allah kau yang zahir pada segala sesuatu sehingga diri ini tdk merasa jauh pun dr mu..terasa sunguh ketenangan nya, kedamaiannya Ya Allah apabila aku mengerti mu. Dgn berkat bulan muharam ini kau ampunkan segala dosa, sgla maksiat, segala kejahatan2 yang kami lakukan sbnyak blngan apa yang dirankumi oleh ilmuMU, apa yang diliputi oleh kitabMU, apa yang ditulis oleh qalamMU."

"Salam maal hijrah 1431h. Tibalah sudah thn baru, …

set tren elektrik baru (Electronic Train Set)

Adus, hari ni terpaksa travel ke Shah Alam. Penyamaran sebagai Ajen oo7 bagi menyelesaikan misi organisasi yang penting. Doa kan kejayaan perjalanan. First time naik FireFly yang penuh dengan warna oren. Teringin plak nak travel naik train nanti.. Gambar: Ikwan Munir Sumber: Berita Harian Online Set Tren Elektrik Baru (ELECTRONIC TRAIN SET) IPOH - KUALA LUMPUR
Wah...dah siap dah..pasni bleh la aku balik kampung naik train..menurut sumber train ni mengambil masa hanya 3 jam untuk sampai ke ipoh. Muatan untuk train baru nih sehingga 350 penumpang untuk satu perjalanan. Train ni akan beroperasi dari Ipoh - Kuala Lumpur. Tapi malang btol, skang nih aku dah keja kat kelantan. Teringat plak zaman dulu2 travel naik motor Honda Ex5 jer dari KL ke Taiping tengah malam. Apa2 pun nanti aku nak test gak. Untuk maklumat lebih lanjut sila lawat laman nih : MALAYSIAN RAILWAY OFFICIAL WEBSITE



umpama mimpi dalam mimpi

KERETA-KERETA IDAMAN 2009

Tadi time break sempat aku selak NEW STRAITS TIMES TUESDAY, DECEMBER 15, 2009.

PRIME NEWS. muka surat 4.




Ada berita tentang NST/MAYBANK CAR OF THE YEAR 2009 WINNERS
PEUGEOT 308 menang "OVERALL CAR OF THE YEAR 2009" AND "FAMILY CAR".

dalam paper tue cakap berkaitan keta ni "Priced at RM113,888, the Peugeot 308 Turbo was judged the best among its peers for its solid build and attractive price tag"

pemenang-pemenanga Bagi kategori lain

Entry Level Car - HYUNDAI I10Compact Car - HONDA CITYPremium Compact Car - FIAT500Family Car - PEUGEOT 308 TURBOExecutive Car - HONDA ACCORD 2.0 VTi-LPremium Executive Car - ALFA ROMEO 159Limousine - Jaguar XFRPremium Performance Car - MAZDA RX-8Luxury Performance Car - Nissan 370ZMidi MPV - PROTON EXORALarge MPV - HYUNDAI GRAND STAREX ROYALSUV - MITSUBISHI PAJERO SPORTS 2.5LPremium SUV - AUDI Q5 2.0TLuxury SUV - VOLVO XC60 LETwincab Pick-up truck - MITSUBISHI TRITON 205Good Design Award 2009 - TOYOTA PRIUSSafety Award 2009 - VOLVO …

SURAT BUAT SAHABAT NUFF

SURAT BUAT SAHABAT NUFF (entry khusus untuk sahabat nuff)
" Ketenangan itu suatu hadiah buat hamba yang mencari Tuhannya di kala senang dan susah, just know you are the beloved to Him as long as you realize He is your ALLAH :). " - Penyejuk minda dari Muhammad Aminuddin Che Hashim di kala diri ini kebuntuan.


-Sesungguhnya ALLAH tidak pernah menzalimi hamba-hamba Nya, akan tetapi, hamba-hamba Nya lah yang selalu menzalimi diri mereka sendiri-Surah Yunus, ayat 44.Copy and paste from: http://nuruddinzenki.blogspot.com/2009/10/bunga-bunga-hikmah-di-musim-sibuk.htmlTo all member of Nuff. Thanks for clicking my advs.Minggu nih saya tak dapat nak meneruskan perjuangan yang belum selesai buat semua sahabat. (ops click).Kesibukan masa memaksa untuk menyusun yang lebih utama. Rasanya dalam masa 3 hari je kot.Harap2 sahabat2 dapat memahami keadaan.hehehe...tak dapat click dalam tempoh tersebut.“teruskan perjuangan, tuntut hak kita” permisi....