Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 17, 2009

Checklist ke3[Persediaan Kewangan]

minit

minit

minit


minit

minit

minit

minit

tadi mesyuarat lagi. fobia betul aku dgn perkataan 'minit'. Tugas sbg pencatat minit memang berat a.k.a. setiausaha..berat-seberatnya.. "minit mesyuarat" perlu segera, supaya tidak lupa. Walaupun menggunakan perkataan minit..tapi penyediaanya berjam-jam, berhari-hari...adus..mak tolong...

~~~~~~~~~~

Checklist Sebelum berkahwi ke3 [Persediaan Kewangan]

"Tugas dan tanggungjawab utama suami ialah memberi nafkah kepada isteri mengikut kadar kemampuannya. Oleh itu seorang lelaki hendaklah mempunyai suber pendapatan yang tetap yang boleh menjamin nafkah keluarga diber secara bersambungan."Majalah SOLUSI Isu Perdana [ms:77]

aku taknak memberi ulasan panjang..sememangnya aku baru bekerja..tambahan sikap boros melampau yang membelenggu untuk menyimpan. Membeli perkara yang tidak sepatutnya tanpa dirancang menjadi musuh utama bila aku ada duit. Persediaan ke3 nih memang satu cabaran dan ujian yang paling utama buat masa ini. So.…

Mengapa kita bertemu dan Mengapa kita Berpisah?

"Mengapa perlu bertemu? Mengapa perlu berpisah?" - bagi pendapat jahil ambo mudah jer... tujuan bertemu adalah untuk berpisah....simple. Tak akan adanya berpisah jika tidak bertemu... Bertemu pasangan nya berpisah. Aku anggap ia sebagai pasangan ideal yang mantap. Sebab dalam dunia ni kebanyakan nye ada pasangan masing-masing. Tapi hati aku masih menjadi rahsia??? Milik siapakah hati ku ini...[adus..jiwang karat bt0l lah...]

Abu : "eh..sham ko merepek apa nih..?"
Ramli : "asyik cite pendapat peribadi ko yang merepek jer..."
Lokman : "Tak de keja lain ker?"
Kasturi : "hati ko tuh pun bukanya milik ko pun"
Pok beh : "ikut suka hati ko lah"

Aku: "habis yang korang nih tak merepek ker?
~ pastu Abu, Ramli, Lokman, Kasturi dan Pok beh bergaduh sesama sendiri. Mereka saling tarik menarik rambut walaupun Kasturi rambutnya botak.

Aku: "weih jangan bergaduh sebab aku...aku tahu lah aku ni macho [riak yang melampau menyebabkan hati …

Tribute to WARKAH CINTA BERBAU SYURGA

cover terkini..

Teruja rasanya....

Pernah dulu2 aku review buku "Warkah Cinta Berbau Syurga" yang aku habiskan di Sabah. Thanks to Nurul Huda kerna telah meminjamkan buku berharga tersebut dan turut memperkenalkan aku dengan gaya karangan ala-ala "ayat-ayat cinta" versi Malaysia. Best! Susunan jalan cerita yang menarik sehingga sebaris dengan penulis-penulis ternama. Dulu buku nih cover dia lain, yang terkini cover dia ungu.

cover lama..

Aku bukan nak merepek meraban jalan cerita buku ni, sebab aku dah review dah dulu. Tapi sungguh tidak tersangka. Petang opis yang sibuk tadi, sempat aku menemuramah kakak kepada penulis buku tersebut (a. ubaidillah alias). Dapat jugak tahu serba sedikit tentang beliau secara ringkas. Seorang ust/guru YIK, motivator, aktivis amal, dan pengarang majalah islam RIO untuk sekolah2 setakat ni.......umpama mimpi dalam mimpi.

Karya beliau terkini "Mengintai Cinta Khalifah" bakal diterbit pada 3 June 2009 oleh PTS Litera Sdn Bhd. …

HANYA SUKA-SUKA BUKAN BENAR-BENAR SUKA

"You complete the opposite of me..."-JIM CARRY

"Berakit-rakit kehulu, berenang-renang ketepian......"

"Sikit-sikit lama-lama jadi bukit...."

Semua2 yang diatas tak de kaitan pun dgn entry nih..saje jer..wat gempak sikit...Actulally,Aku baru jer..selesai menonton cite pinjaman dari taukey cd: che-deal . Tajuk nya...[JIM CARREY-YES MAN]... Best, bagi aku cite ni cite motivasi. Agak-agaknya sesuai ditonton orang yang sedang kecewa. Impak cite ni betul2 dipengaruhi dengan watak Jim Carry yang gile2. Aku tak nak komen panjang2, akhir cite, Jim Carry dapat gak couple walau dah kecewa dgn kegagalan cinta dgn isterinya. Best tapi ada jgk part2 yang biasa filem Hollywood buat menyebabkan jadi tak best sikit...whateva, jalan cite mantap.

Tq...che-deal sbb bagi pinjam..cadangan yang bagus..TQvm2...

~~~~~~~~
cite lain plak..

Trutt...trutt....trutt...

"Hello, Assalamualaikum.."
"eh! abah!"

~~~~~~~bla...bla...bla...~~~~~~~
~~~~~~bla..bla..bla..~~~~~~~~

[aya…

SELAMAT HARI GURU......thanks to my student norah fadhilah

Selesai kusus TOT[Training of Trainer]..thanks kpd kawan2..semua..harap jumpa lagi..

Pagi sabtu tadi aku bangun agak awal lain dari sabtu yang biasa... Setelah penat beberapa perkara terasa hari ni pagi sabtu yang ceria. Hampir habis semua kerja rumah yang tertangguh aku selesaikan. Basuh baju[mesin basuh jer], mop lantai, kemas perabot, buang sampah, dan seangkatan dengan nya.

Rasanya dah lama aku meninggalkan rutin mingguan nih..Mungkin disebabkan beberapa perkara yang menghalang, terutamanya "MALAS". Musuh utama "orang melayu"[sila rujuk blog sri sufi-ada sajak besh] yang semakin hari semakin menebal rasanya sikap nih.

"tak ada yang best sangat pagi cuti begini" kata hati kecil ku yang nipis iman. Sedangkan, setiap pagi, setiap hari merupakan satu rahmat dan kurniaan yang tiada taranya.

Pagi tadi, Aku terkejut beruk ketika sedang sibuk dengan aktiviti kerja rumah..tiba2 jer hp nokia 018 berbunyi sbgai tanda sms masuk. Hp ni boleh dikatakan pasif setia…