Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 10, 2009

Erm...

Log Off for a while ......... So..sorry......

Cerita nostalgila dulu2.....zaman sekolah men. a.k.a. sblm merdeka..

The Successful Story of a Bright Girl


umpama mimpi dalam mimpi

Aku dah penat dengan semua nih....nak rehat sebentar

Aku : "awak, nampak kurang sikit lah...rupa dah macho'..mcm shah rukh khan" [ayat aku reka dan tambah sendri...realiti sebenar aku guna ayat lain..tapi lebih kurang jer maksud nya]

Pelajar : "kenape?" [kebingungan!!!..tak sabar2 nak masuk dewan kot]

Aku : "Pelajr mana nih?]

Pelajar : "sini lah...." [ringkas..masih bingung]

Aku : "owh..saya ingat pelajr dari Oxford, Cambrige, tak pun UUM, eurm..mcm student USM pun ada gak.." betul pelajar sini?"

Pelajar : "betullah..." [menunjukkan kad matrix]

Aku : "Eh..ada kat matrix...baru lah saya tahu..awak student sini..kalo student Oxford tak leh masuk dewan...takleh amik exam..."

Pelajar : "tak kan pelajar lain plak en."

Aku : "saya tak tahu..dah awak tak pakai kad matrix[buat2 mcm bangang sikit, padahal perli]
"dah ada kad, pakai lah..baru student pompuan kenal, " "baju masuk dalam, baru lah hensome..pasni mesti dapat banyak surat cinta"…

SHARE AND SHARING

[Pagi-pagi lagi aku bangun awal hari ni. Lepas habis memantau exam, aku ajak miji ilqam, fatah, dan yo. Kiteorang pegi makan nasi sebelah masjid kat Machang. Lepas balik, macam biasa aku bukak email…salah sorg staff aku forward email nih. Tak tahulah korang pernah baca atau tidak, kpd yang belum baca e-mail ni best. Kat hujung email dia ada nyatakan kalo sayang mak, forward email ni kpd rakan2. ]
"Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah Email ini kepada sahabat- sahabat anda.

1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
2-4 orang : Kamu sayang ibumu
5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
10/lebih : Syabas!Kamu akan disayangi Ibumu
[Tapi aku memang tak suka forward email nih….dan aku jugak tak suka copy and paste dari email masuk blog.. tak ada originality..tapi buat jugak…so aku masukkan dalam entry ni untuk tatapan umum…semoga bermanfaat.. "Share and Sharing".]
Orang kata aku lahir dari perut mak..

(bukan org kata...memang betul)




Bila dahaga, yang susukan ak…

Aku Bukan Hisyam?-EVERYDAY IS MY MOTHERS DAY...

Angin monsun bertiup lembut, daun-daun kayu melambai-lambai sambil menari rancak. Disulam muzik gamelan yang telah dihip-hopkan sambil tapir mempersembahkan breakdance....rama-rama tergendik-gedik riang ria menari rongeng dipentas opera..Petang tadi, proses menghabiskan masa jalan2 ke Kota Bharu dengan Che-deal. Rutin yang alhamudlillah terlaksana sebualan sekali, kalau tak ke TESCO pasti ke KBMall atau kedua-duanya. Tapi td, hanya sempat ke KBMall, sebab pagi nya ada exam, selamat petang tak ada...

3 buah kedai utama pasti kami kunjungi waktu ke sana:
Speedy VideoKedai bukuKedai Elektrik SenghengDah lama rasanya aku tak keluar dari dunia "machang" selain balik kampung tempoh hari. Tadi petang kami jalan-jalan pusing2 KBMall sampai malam, selamat jumpa jalan balik, kalau tak, pasti bemalam dikaki lima bertemankan cipan dan rama-rama. Diantara 3 buah kedai yang dikunjungi..kedai buku lah yang paling lama kami jelajah. Mungkin minat yang sama nak bukak kedai buku membolehkan …