Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 3, 2009

TSUNAMI MENGGANAS....untuk sebuah TRANSFORMASI ILUSI

Siapakah gerangan empunya diri..adakah pendekar tangan berapi mengamuk lagi?

5hari 4malam aku meninggalkan opis...hampir2 membuatkan aku tergezut, terdiam, terpana dan terbata. Bagai taufan datang melanda...habis suma barang dalam opis bersepai. Pagi2 dtg Ingat nak bukak pintu opis, alih2 dengan dinding2 dah hilang...

Perubahan suatu penghijrahan...alhamdulillah nanti dapat la..opis baru yang lebih power and privarcy. hehehe....tapi dah tak ada sofa lagi...xleh la client nak merempat dalam bilik lagi. So kpd sapa-sapa yg dtg dipersilakan bersila mengikut adat istiadat melayu timur yang sungguh sopan dan santunya..

Teringat semula subject "Management of Change" yang giler tahap tapir susahnya..

Proses renovation and tranformasi untuk opis ni perlu:
untuk dapat opis baru.untuk meningkatkan security dokumentasi.untuk lebih berdikari.supaya dapat makan meggi.bleh tido sambil letak kaki kat atas meja.Proses renovation and transformasi untuk opis ni tak perlu kerana:
Nyusahkan plak aku…

BUTTERFINGERS Mati Hidup Kembali

Just want to share this very 'gempak' vclip.....melodi sedap mcm cekodok panas.....untuk menghiburkan hati yang penat...sok exam lagi..tak dapat nak post...

BUTTERFINGERS MATI HIDUP KEMBALI LYRICS
jalan raya terlampau sunyi
untukku terus bermimpi
mataku belum mengantuk lagi
bawa kemana saja ku pergi

tunjukkan ku bulan gerhana
tiada siapa nak ku jumpa
bende yang tiada ku sangka ada
tak mengapa oh tak mengapa

malam semalam gundah gulana
hari ini hari mulia
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

bawa ku hilang dari ingatan
hari ini sehingga esok
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

angkasa penuh dengan bunyian
ku capai sebelah tangan
sebalik awan ada cahaya
bercahayalah selamanya

daku tertawa seorang diri
darah yang mengalir terhenti
fikiran ku melayang-layang
tiada siapa yang perasan

malam semalam gundah gulana
hari ini hari mulia
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hidup kembali

bawa ku hilang dari ingatan
hari ini sehingga esok
tak pernah daku rasa begini
seperti mati hi…

X-Men Origins: Wolverine

semua gambar x-men origins:wolverine bersumberkan google.com




Hari isnin lepas aku pg layan panggung cite X-MEN Origins:Wolverine.. layan habis...sound yang mantap, gambar menarik...filem superhero yang che-deal tak suka..

Cite ni betul2 gempak..walaupun kurang sikit layan filem yang suka menipu. Nak tau asal usul Wolverine bleh la layan. Hero yang ganas giler...tapi baik hati. Bagi aku, kesian kat mutan sorang ni, banyak kali ditipu....tapi aku lagi banyak kena tipu sebetulnya..


Kisahnya bermula sebagai seorang tentera setelah membunuh ayah nya sendiri..kemudian nak menjalani kehidupan manusia biasa dengan bekerja sbg lumberjack. Tapi ada org dengki sebab dia salah seorang mutan yang agak sempurna. Kekecewaan kematian isteri yang telah dicetuskan org jahat menyebabkan dia rela dijadikan senjata ke 10 weapon X. Setelah berjaya dijadikan bahan eksperimen..dia melarikan diri sbb terdengar perbualan untuk menghilangkan memori otaknya. Dia menjadi lebih power untuk membalas dendam deng…

Lukisan Hati Merungkai Huru-hara keBobrokan Jiwa yang Mati

Maha suci Allah s.w.t. yang maha kuasa lagi maha mendengar rintihan hamba-hambaNya..
Beberapa hari lepas, jiwaku sering bercanda ria dengan keriuhan jeritan pemberontak-pemberontak ketenangan hati.. Rindu akan halaman buat aku hanyut dibuai khayalan nostalgia sepi. Seiringan rintihan dalam hati di malam sunyi..sunyinya sesepi malam kala berhentinya hujan. Langit kelam, bumi bersinar tumpahnya cahaya rambulan... kadang bersulam siulan cengkerik..

Kala semua itu berlaku..
Kala ia menghantui diri..
Kala jiwa merempat disudut hati..

Transformasi suasana sunyi melonjakkan hati mati ini, bila mana khabar gembira disampai meledakkan keriangan menyusup menyelinap kelubuk yang sebelumnya sepi...

"Pekej Pelancongan Ria" merubah detik hati... 5hari 4malam..saat-saat terindah kembali "bagai seribu pedang pulang kesarang"....

Mohon kemaafan semua, tanpa khabar aku meniggalkan pameran kertas lukisan ini kerna keinginan hati kuat mengalahkan jari-jemari untuk bercanda ria dengan key-b…