Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 8, 2008

Support lu saharil!!!!!

....i want it i got it then i found it
if you're there than i guess i'll see you when we get there.....

SEPULOH KEPING karya2 saharil telah dipamerkan di Out of Line Exhibition, di Central Market Annexe.

moh ramai2 pegi melawat...ke sana
kalo jauh bleh je melawat kat

http://www.saharil.com

nak tengok entry ni sila click di gambar di atas<<<<

Tak keruan hati gundahkan jiwa selerakkan raga

"kekecamukan jiwa merobos ketenangan hati,
kesibukan jangan sampai melupakan hakikat diri,
jangan dipaksa jasad mengerjakan apa yang tidak terkemampuan,
lantaran mudah sekali musuh yang nyata menjejakki dan menakluki pembuluh darah hingga sampai kejantung hati,
Sederhana lah di setiap keadaan kasihanilah diri,
itulah pesanan yang kadang terlupa janji pada diri,
melebihkan yang fantasi dari realiti,
segeralah kembali diatas jalan yang suci,
jangan biarkan jasad terseksa nanti,
kekejaman kepada diri amatlah rugi di kemudian nanti,
segeralah bersihkan dan munajatkan diri,
sesali segala terjadi,
selagi ruang taubat belum dilitupi,
menyesal disitu memang langsung tidak berguna lagi,
kesibukan mencari dunia memakan diri hingga menangisi diri,
pujalah Dia dan tepati janji pada waktu,
akhir nanti diri sendiri jualah yang tidak akan merasa rugi"

Dalam tempoh yang terdekat, blog ini sukar di update...
Terima kasih kepada bloger2 yang sudi memaksa diri melawati blog ini... terutama si pujangga dari tama…